Galeria HElficka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Lepiej by było, gdybyś najpierw na kilku elfiatkach poćwiczył, a potem wziął się za cały oddział. Na razie metal lepiej malować drybrushem. Ogólnie jak na razie jest słabo, ale to normalne na początku, bardzo niewiele osób potrafi od razu po rozpoczeciu malowania porządnie paćkać . Ćwiczyć, ćwiczyć, i nie spieszyć się.
Na początek radziłbym Ci zapoznać się z dryrbushem i washami - szybko i łatwo możesz uzyskać niezłe efekty.
joł
Na początek radziłbym Ci zapoznać się z dryrbushem i washami - szybko i łatwo możesz uzyskać niezłe efekty.
joł
Lunn dobrze radzi. Ja swoje pierwsze elfy (battalion+magowie) całych po prostu popaćkałem i jakieś 3 miechy później byłem na tyle wyższym poziomie że musiałem wszytskich zmywać i malować od nowa. O wiele bardziej ci się opłaca na początku poćwiczyć na 2-3 i zmywac ich, niż malowac wszytskuch i potem wszystkich zmywać.
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$
- Szrederator
- Chuck Norris
- Szrederator
- Chuck Norris
High Elfy, dobre stworzenia, żyły jak każde inne we wspaniałym mieśćie, aż nagle nadeszła inwazja chaosu, ich miasto zostało zdobyte i przejęte przez hordy zła. Elfy które przeżyły broniąc miasta musiały uciekać w góry, by ratować się od zguby, teraz wędrują po górach szukając sprzymieżeńców do walki z inwazją chaosu a tych którzy nie chcą się przyłączyć niszczą..
Wiecie.. takie złe HE ]:-> takie by były wypas, a nie jak zawsze he beztroskie na zielonej trawce jak muminki normalnie.
Tylko takie he pokrzywdzone przez siły zła, próbujące zemścić się na całym źle tego świata, szukając pomocy nawet w górach, nawet u krasnali (oczywiście jak ci sie nie zgodzą to he chętnie skopią im karłowate zady).
Takie he ubrały się w ciemne barwy by nie być zbyt widoczne w miejscach pełnych zwiadowców sił zła (w górach, lasach, ciemnych puszczach, bagnach itp) i niszczą wszystkich, są źli itp. ale nie czasem de. myśle że np. ciemny niebieski i również ciemny brązowy + tin binz powinny dać taki efekt
Wiecie.. takie złe HE ]:-> takie by były wypas, a nie jak zawsze he beztroskie na zielonej trawce jak muminki normalnie.
Tylko takie he pokrzywdzone przez siły zła, próbujące zemścić się na całym źle tego świata, szukając pomocy nawet w górach, nawet u krasnali (oczywiście jak ci sie nie zgodzą to he chętnie skopią im karłowate zady).
Takie he ubrały się w ciemne barwy by nie być zbyt widoczne w miejscach pełnych zwiadowców sił zła (w górach, lasach, ciemnych puszczach, bagnach itp) i niszczą wszystkich, są źli itp. ale nie czasem de. myśle że np. ciemny niebieski i również ciemny brązowy + tin binz powinny dać taki efekt
ale to przypadkiem nie jest LOTR?? ale tarcz rzeczyweiscie kosmos , tylko pomarzyć, zajebiste!
- Szrederator
- Chuck Norris
mi nie przeszkadza że lotr jak jest takie wypas to może być nawet i lotr
Niezły ten elf z LoTRa
Można liczyć że wrzócisz tu zdjęcia tego oddziału?Nilgar pisze: mam regiment SpearElfów do Battle'a złożony z tych kolesi
Można, jak tylko skończę go malować. Są poukładani na movement trayu i przejechani podkładem ale przerwałem na etapie zbroji i twarzy
Teraz póki co pracuję nad tym: Dragon do Warlorda i mam nadzieję, że przynajmniej tym razem skończę...
Teraz póki co pracuję nad tym: Dragon do Warlorda i mam nadzieję, że przynajmniej tym razem skończę...
lotrowskie elfy pasują całkiem fajnie do wfb. sam sprawiłem sobie podobny oddział - gram nim jako lothern seaguard. można zobaczyć go tu:
http://www.zgielk.pl/index.php?option=c ... y=11&hit=1
http://www.zgielk.pl/index.php?option=c ... y=11&hit=1
- Tiger Brown
- Kradziej
Ten elf ma facjatę jak weteranka showbiznesu z Poznańskiej pod hotelem Polonia. Okropność.
jak dla mnie jest conajwyżej prawie średni TT... a podstawki koszmarneprzyczym armia bardzo ładnie pomalowana
A ten elf na kuniu jakiś taki bez wyrazu - pysk ma straszny (nie malowanie, ale sama rzeźba), NMM niewyraźny i w sumie też taki sobie, do tego różowe kolorki, ble. Jedyne co mi się w niej podoba, to freehandy - tutaj szacunek. A tak poza tym to nic specjalnego.