Turniej "Warhammer Fantasy Battle" 07-07-2012 Tarnów
Re: Turniej "Warhammer Fantasy Battle" 07-07-2012 Tarnów
No to masz fajnie. Na lepsze kowadło też masz odpowiedź? 

Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
Ogry mają przeciętnych bohaterów specjalnych 
Liczą się tylko Gresasus i Skrag

Liczą się tylko Gresasus i Skrag

Wisła Kraków.
no moje DE na openie czują się ja ryba w wodzie- niedispelowalne czary - dużo kostek - kilka naprawdę przegiętych kombosów...no i Shadowlblade za 300 pkt właściwie wyłącza jakiś przegiętych bohaterów..a na pewno sprawia ,że muszą chodzić w obstawie jakiegoś pancernego lorda ...kurde Eltahrion pisał ,że dziś był open w Bielsku - szkoda ,że mam impreze domową
...

Spoko, jak będzie gdzieś w pobliżu taki turniej to się wybierzemyPiotrB pisze:kurde Eltahrion pisał ,że dziś był open w Bielsku - szkoda ,że mam impreze domową...

Wisła Kraków.
No to słabo. Skoro open, to RAW, a skoro RAW, to Thorek z kowadłem ma jako typ jednostki podane "Unique", czyli ani nie infrantry, ani nie war machine.PiotrB pisze:tą samą ! Shadowblade
Nie będzie Ci tak łatwo podrzucić tego padalca.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
Akurat nie chodzi mi o killing blow, tylko o możliwość wsadzenia Shadowblade'a do obsługi kowadła.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
no jak jest maszyną na openie też to dostanie pitke lub słoneczko z 10-12 kości:)...shadowblada mogę wsadzić do każdej maszyny...Poza tym co mi niby Runlord z 1 atakiem ma mi zrobić? (1 mu zabieram)
Liczysz tylko ataki runlorda bo dostaniesz chalenge którego nie możesz odmówić (zgodnie z uściśleniami LS)...Chyba ,że championi krasnoludzcy mają zasadę ,że mogą bić się w chalengu ? Ale analogicznie jest to rozpisane przy kociołku - haga nie może odmówić a championki nie biją w chalengu... Przy Shadowbladzie mam wyraźnie napisane - że może zastąpić dowolny model o małej podstawce lub obsługanta maszyny wojennej
...Czy pająk jest maszyną wojenną Fluffy?:)

akurat w tym turnieju mają 
- Obowiązują uściślenia sędziowskie http://strony.aster.pl/barbaros/usc8.pdf,
tylko ,że stronka nie działa...
Sam chciałbym tam zobaczyć jak to jest rozpisane... bo całkiem możliwe ,że kiedyś mnie zwałowano
..

- Obowiązują uściślenia sędziowskie http://strony.aster.pl/barbaros/usc8.pdf,

Sam chciałbym tam zobaczyć jak to jest rozpisane... bo całkiem możliwe ,że kiedyś mnie zwałowano

Nie no, sam plik można otworzyć, przynajmniej ja zaryzykowałem...
I jedyne co znalazłem o challenge'ach to:
Dokąd wycofuje się bohater , jeśli odmówi przyjęcia challenge'u?
Po odmówieniu przyjęcia wyzwania, bohaterów cofamy zgodnie z RB do tylnych szeregów,
poza kontakt z wrogiem. Jeśli nie jest to możliwe, bohatera takiego można cofnąć do
przedniego szeregu - o ile nie będzie wtedy w kontakcie z żadnym przeciwnikiem.
Co nie ma w tym momencie żadnego związku z kowadłem.
I jedyne co znalazłem o challenge'ach to:
Dokąd wycofuje się bohater , jeśli odmówi przyjęcia challenge'u?
Po odmówieniu przyjęcia wyzwania, bohaterów cofamy zgodnie z RB do tylnych szeregów,
poza kontakt z wrogiem. Jeśli nie jest to możliwe, bohatera takiego można cofnąć do
przedniego szeregu - o ile nie będzie wtedy w kontakcie z żadnym przeciwnikiem.
Co nie ma w tym momencie żadnego związku z kowadłem.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator