TK 2800
Re: TK 2800
Wiesz, możliwość przyciśnięcia szarży w jednostkę już związaną walką np. necroknightami wydaje się bardzo kusząca. Nie uzurpuje sobie prawa do nieomylności, tym niemniej posiadanie takiego oddziału w momencie kiedy przeciwko kowbojom mamy aż trzy skorpiony wydaje mi się dość bezpieczną opcją.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
W TombKingach flaming jest kompletnie zbędny - tylko ułatwia wchodzenie w poszczególne unity. a kiedy oprócz płonacych klop które sprawiają że kwoboje spokojnie do Ciebie lecą masz jeszcze unit z płonącymi atakmi to tak jakbyś oddawał go w prezencie wiekszosci armii
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Ja od siebie powiem tyle że gram na jednym oddziale z flamingiem. Możesz albo sie słuchać ich albo mnie
a ja z kolei gram bez flemingow na rydwanach.Młody pisze:Ja od siebie powiem tyle że gram na jednym oddziale z flamingiem. Możesz albo sie słuchać ich albo mnie
po prostu policz sobie sam co jest wiekszym problemem dla ciebie. Czy kowboje z ward 2+ na flemingi czy regenki iw jakim stopniu rydwany moglyby tu pomoc.
Jak to wyglada na obecne ograniczenia ? ile moge miec zinia ? Zostalo troche pkt. ...
Liche High Priest @ 235.0 Pts
Lore of Nehekhara; Magic Level 4
Earthing Rod
Lore of Light; Magic Level 4
Dispel Scroll
28 Skeleton Archers @ 188.0 Pts
Musician, Master of Arrows
8 Skeleton Chariots @ 450.0 Pts
Musician
Musician
Khemrian Warsphinx @ 230.0 Pts
Fiery Roar
Fiery Roar
Khemrian Warsphinx @ 210.0 Pts
Tomb Scorpion @ 85.0 Pts
Tomb Scorpion @ 85.0 Pts
Casket of Souls @ 135.0 Pts
Screaming Skull Catapult @ 90.0 Pts
Models in Army: 51
Total Army Cost: 2713.0
Lore of Nehekhara; Magic Level 4
Earthing Rod
Lore of Light; Magic Level 4
Dispel Scroll
28 Skeleton Archers @ 188.0 Pts
Musician, Master of Arrows
Musician
Musician
Fiery Roar
Fiery Roar
Khemrian Warsphinx @ 210.0 Pts
Tomb Scorpion @ 85.0 Pts
Tomb Scorpion @ 85.0 Pts
Casket of Souls @ 135.0 Pts
Models in Army: 51
Total Army Cost: 2713.0
W obecnym/starym ETC rulepack jest 4 maszyny/zionięcia. Idealnie się mieścisz-gdyby nie to że cascet to też maszyna .szczurek pisze:Jak to wyglada na obecne ograniczenia ? ile moge miec zinia ? Zostalo troche pkt. ...
Dużo osób próbowało grać na sfinxach i g... z tego wyszło. Odradzam. Weź 10 kostek i zasymuluj atak łuków.Zrób to samo vs węże, policz ataki węży,W itd.Konkluzja jest jedna- sphinx to słaba opcja za 230p.