Empire VII ed.
Moderator: #helion#
łeee tam to nowe imperium mi ise wogole niepodoba.... kurcze mechaniczny kon, jakies mini helblasterki dla rajtarow, czy hellblaster-wyrzutnia rakiet....nie no przesada, ja tu orkami które w łapach jakieś kości mają i gałęzie a tu mi nagle gość na mechanicznym koniu na "zimny łokieć" podjezdza i szpan....
ja po zaznajomeniu sie z bookiem widze 2 sluszne opcje armii na ok 2250
(opcja Rzymka)
2x czolg,
4x dzialo
kawa, piechota (jacys swordsmeni, z 10 flagellantow, moze ze 2 kawy, strzelcy... chyba opcja rzymka najlepsza... duzy kloc piechoty swordmenow + 2x kawa 6ciu)
do tego 3x maly mag
do tego duzy kaplan na oltarzu
ew. (opcja moja
) elektor na gryfie z van horstmanem, wardem, lanca i dragon bowem
bedzie duzo grywalnych wariacji rozpiskowych, ale w.w. jest IMO przegieta i chora.. 6 dzial to jest jednak przegiecie
no i 3 czary + 2 boudny + 2 modlitwy tez calkiem calkiem..
pzdr !!
(opcja Rzymka)
2x czolg,
4x dzialo
kawa, piechota (jacys swordsmeni, z 10 flagellantow, moze ze 2 kawy, strzelcy... chyba opcja rzymka najlepsza... duzy kloc piechoty swordmenow + 2x kawa 6ciu)
do tego 3x maly mag
ew. (opcja moja
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
bedzie duzo grywalnych wariacji rozpiskowych, ale w.w. jest IMO przegieta i chora.. 6 dzial to jest jednak przegiecie
pzdr !!
Lunn pisze:Jakbym takie coś zobaczył na stole to podziękowałbym za grę, dopisał sobie 0 pktów i poszedł zamówić pizzę
jest jeden plus... nie ma helek
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
takze w 4 turze jak juz beda tylko dziala na czolgach wyjezdzam zza lasu reszta i gram
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
ogolnie, ze wszsytkim da sie wygrac, z tym tez
pzdr !!
jakto nie ma... masz super jednostke, squig hopperowLunn pisze:Jest jeden tyci problem - w orkach niestety nie mam skrimerów, furii ani innych ciekawostek, które by dojechały i rozwaliły te działa czy magów. Wiec mam watpliwości czy piechota się skutecznie przedrze przez dwa czołgi i taki ostrzał.
dwie 10tki powinny sie dobic... do tego 4 bolty na czolgi i masz juz calkiem calkiem, w polaczeniu ze stopami na czolg to masz juz spoko git rozpe, tak sobie przypomnialem komentarze z gildii o rozpie Ptasznika... ktory wystawia jeden klocek orkow
pzdr i sorki za przydlugi offtopowy wywod
-
- Chuck Norris
Ave
Wszyscy narzekają na konia mechanicznego i czołg, a zapomnieliście o fajnym odziale zwykłych wojowników i wypasionym sztandarze. Chociaż ten koń to musi być magią zasilany bo inaczej to lipa
Wszyscy narzekają na konia mechanicznego i czołg, a zapomnieliście o fajnym odziale zwykłych wojowników i wypasionym sztandarze. Chociaż ten koń to musi być magią zasilany bo inaczej to lipa
- Chaoschild
- Chuck Norris
Kolega ma chyba niezle dojscia w GW skoro tak sadzi. Wszyscy na forach zagranicznych juz dawno obalili ta wiadomosc ale ona wraca wciaz i wciaz jak mucha do g&^%aOdnosnie priestow i tego , ze sa fajni i mocni - zapowaida sie kampania Rise OF Nagash na 2007 rok , moze imperium wystawi jakis sklad aby spral truposzczakow Very Happy
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Nie zebym sie nie cieszyl dgyby to byla prawda, ale chyba plotka jest troche juz nie aktualna.
Ziemko, 3 lata to bardzo duzo. i duzo moze sie zmienic - m.in. dlatego tez GW nie oglasza swoich planow. sam widzialem w studio wiele figurek, ktore nigdy nie ujrzaly swiatla dziennego...Ziemko pisze:Nie... Piotr z 3 lata temu byl w Anglii i mial praktyki w GW i ktorys z gwowych guru na rok 2007 powiedzial mu o Rise...
Nagash umarl. na smierc.
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
"I fart in your general direction" ![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
- Chaoschild
- Chuck Norris
OHHHH MAN!! Nie mow tak, bo niektorych to boli.Nagash umarl. na smierc. Wink
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
No opcjonalnie moze byc np. ostre wejscie jakiegos w poteznych wampirow - Abhorasha czy Vorlaga i bede usatysfakcjonowany
heh dokladnie na cos takiego liczethurion pisze:ja po zaznajomeniu sie z bookiem widze 2 sluszne opcje armii na ok 2250
(opcja Rzymka)
2x czolg,
4x dzialo
do tego 3x maly mag
ew. (opcja moja) elektor na gryfie z van horstmanem, wardem, lanca i dragon bowem
bedzie duzo grywalnych wariacji rozpiskowych, ale w.w. jest IMO przegieta i chora.. 6 dzial to jest jednak przegiecieno i 3 czary + 2 boudny + 2 modlitwy tez calkiem calkiem..
pzdr !!
Dżizas, to jest chore!!!Shino pisze:heh dokladnie na cos takiego liczethurion pisze:ja po zaznajomeniu sie z bookiem widze 2 sluszne opcje armii na ok 2250
(opcja Rzymka)
2x czolg,
4x dzialo
do tego 3x maly mag
ew. (opcja moja) elektor na gryfie z van horstmanem, wardem, lanca i dragon bowem
bedzie duzo grywalnych wariacji rozpiskowych, ale w.w. jest IMO przegieta i chora.. 6 dzial to jest jednak przegiecieno i 3 czary + 2 boudny + 2 modlitwy tez calkiem calkiem..
pzdr !!![]()
![]()
no moze na opcje z gryfem troche mniej ale cos w ta strone...
W dodatku nie jestem pewny czy taka rozpa się sprawdzi... Czołgi same się rozwalą, działami zajmą się latacze, tunelowcy ewentualnie coś inszego, i nagle 1000 punktów poszło się...
Mi się marzy jakieś fajne ustawienie z hajem na ołtarzu, dwoma priestami i magiem z dwoma dispelami. Daje to w magii 5 boundów (w tym jeden na piątce), a nawet 6 jak się dorzuci pierścionek i jeden czar przy jednoczesnym posiadaniu 7 kosci dispela w turze przeciwnika. Teoretycznie fajne.
Mam dla tych co sie podniecaja brakiem helki "niszczyciela skirmisha" smutną wiadomosc, czołg moze szarzować obecnie na wszystko
Fear me
Przesrane jest z krasiami bo trzeba sie kitrac kilka tur za lasami i rozwalać maszynki
Inna moja opcja to 2x15 rycerzy 4 magów 4 działa 2 helki i chyba wchodzą huntsmani i handgunnersi. Hel nie jest straszny na skirmish bo mniej hitów nadrabia lepsza siła na daleki.![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
czołgi sie nie rozwalą jak sie ich z głową użyje, skaveny tego tez nie zabiją jesli nie zaczną, poza tym obecnie musza rzucić siły conajmniej 8 na dziale zeby porządnie kopnąć w czołg a z siła 6 rania na 4+ a ja mam save na 4+ . moze strace działa ale jak czołgi dojadą to zmiatają wszystko a wystarczy ze bede zaczynał i pociagne z dział po skavenowych działach i większosc problemu znika:) własnie kleje sobie altar i kombinuje nowy czołgDżizas, to jest chore!!!
W dodatku nie jestem pewny czy taka rozpa się sprawdzi... Czołgi same się rozwalą, działami zajmą się latacze, tunelowcy ewentualnie coś inszego, i nagle 1000 punktów poszło się...
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Przesrane jest z krasiami bo trzeba sie kitrac kilka tur za lasami i rozwalać maszynki
Inna moja opcja to 2x15 rycerzy 4 magów 4 działa 2 helki i chyba wchodzą huntsmani i handgunnersi. Hel nie jest straszny na skirmish bo mniej hitów nadrabia lepsza siła na daleki.
Ostatnio zmieniony 12 gru 2006, o 10:23 przez Rzymek, łącznie zmieniany 2 razy.
no patrz tyRzymek pisze:Mam dla tych co sie podniecaja brakiem helki "niszczyciela skirmisha" smutną wiadomosc, czołg moze szarzować obecnie na wszystko
ale ze szczurami (na dzwonie) to i tak masz przerabane
Rzymek, a ja i tak mam pewność, że Czołg będzie co drugą turę stał i tracił W. a potem już będzie gorzej. Poza tym czołg musi teraz widzieć cel szarży od frontu, czyli nie jest już tak cudownie. Tunelowcy zjedzą ci działa. A poza tym strzaszny z ciebie połergejmer.
no i znowu problem sie sam rozwiazalraf pisze: Poza tym czołg musi teraz widzieć cel szarży od frontu, czyli nie jest już tak cudownie.
.
p.s.
a dzwon, niszczenie maszyn nie dotyka teraz czolgu? bo mi sie wydaje ze chyba tak ?