Magnetyczne podstawki pod regiment

Kompletne artykuły na konkretny temat.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

1) Nie wiem, warto spróbować. Mi wyszło, że w kawaleryjskich z powodu slotu jest jakieś 3mm szerokości na spokojne włożenie magnesu.
2) Pod każdą. Zmierz sobie linijką czy zmieści Ci się cylinder o średnicy 5mm - zapewniam, zmieści.
3) Tak, z boku, między slotem a krawędzią. Pomiędzy slotami to już w ogóle nędza.
4) Zależy jakiej - pisałem już o tym na forum. Nieprzegięte metale do battla, jak np. wszystkie modele piechotne TK (tomb guard, herosi) dają radę spokojnie na jednym 5x2. Ciężkie bydlaki - jak metalowi Space Marines (np. starzy devastatorzy, terminatorzy) lepiej się czują z magnesem 10x2.
5) Obejrzyj podstawkę od spodu ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Da się jakoś rozdzielić dwa magnesy które przez przypadek skleiły mi się superglue? Bo ręcznie ani pod wodą nie daje rady, za mocno się trzymają.
I jakie magnesy będą dobre do bohaterów orkowych? Bo do Gorbada i do zwykłego plastikowego z pudła nie wchodzą w sloty pod podstawką te 10x4, co kupiłem.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

1) Da się - nożykiem.
2) 10x4? :shock:
Pod podstawką masz 2mm. Tylko magnesy o takiej wysokości wchodzą w grę!
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Piotr3K
Kretozord

Tomash pisze:2) 10x4? :shock:
Pod podstawką masz 2mm. Tylko magnesy o takiej wysokości wchodzą w grę!
No tak -ja kupiłem nie na bitspudlp bo nie było akurat tylko w innym sklepie internetowym z magnesami 10x4x1.5 -do kawaleryjskich wchodzą dobrze, ale do takich od bohaterów już są za szerokie, bo one mają ciaśniejsze sloty (te podstawki od bohaterów na dzikach).
A jakie w takie sloty wejdą napewno?

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Nie mam pojęcia, musiałbym przymierzyć :P

Piotr3K
Kretozord

Jak tak mierze zwykłą linijką to wychodzi 3mm dokładnie, więc myślę że troche mniejszy magnes powinien być żeby się napewno zmieścił.
Tylko jeszcze wysokość jest ważna nie? czy 2mm na pewno wchodzi zawsze?

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Mam Ci potwierdzać co napisałem już kilka razy na forum? :roll:

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

a ja mam pytanie skad blaszke wziac? ;D taka zeby wymiarowa byla...bo karton potne...ale metalu juz nie... wiec jak sobie wymiar dopasowac? :) w konczu 25 orkow jest na innym trayu niz 25 gobosow, czy lanca brety :)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Wrzuć w googla "blaszki stalowe" ;)

kanti
Mudżahedin

Post autor: kanti »

Rety tomas ma takie blaszki w blits podło możesz zamówić na wymiar i z głowy

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

kanti - sprobuj zrobic tak jak napisal Tomash :P

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Oba rozwiązania prowadzą do tego samego źródła blaszek ciętych pod movement traye ;)

kanti
Mudżahedin

Post autor: kanti »

ups pospieszyłem się :) :) :)

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

ok, widze taktyki monopolistyczne ;D ale dzieki za odpowiedz ;D

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

tak.. na rynku metalowych blaszek ciętych na wymiar pod regimenty do WFB naprawdę nie ma konkurencji ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

za praktyki monopolistyczne to was jeszcze urzad ochrony konsumenta scignie :P

Szymek
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Szymek »

@ Tomash
Jakie magnesy z BitsPudła najlepiej nadają się pod podstawke tomb guarda??? POZDR

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Asassello pisze:tak.. na rynku metalowych blaszek ciętych na wymiar pod regimenty do WFB naprawdę nie ma konkurencji ;-)
Bo to tak mały rynek, że nikomu by się nie chciało, gdyby nie był megazapaleńcem ;)
za praktyki monopolistyczne to was jeszcze urzad ochrony konsumenta scignie Razz
A jakie konkretnie praktyki? Men, nasze metalowe blaszki (nawet po noworocznej podwyżce) są tańsze niż plastikowe traye GW - o wiele tańsze. Nie bluźnij więc ;)
@ Tomash
Jakie magnesy z BitsPudła najlepiej nadają się pod podstawke tomb guarda??? POZDR
Pierwszy post w tym temacie. Sorry, ale odpowiadałem na to pytanie już tyle razy, że więcej nie zamierzam :P

Awatar użytkownika
Einstein
Mudżahedin

Post autor: Einstein »

Czy siedziba bitspudla miesci sie w Wawie i jesli tak to gdzie bo nie moge znalezc adresu ><

Ewentualnie czy jest mozliwosc odbioru w faberze/starym swiecie/cytadeli niz jechac przykladowo gdzies daleko ;p (oczywiscie po uprzednim kontakcie i przy odpowiednio duzym zamowieniu)?

Awatar użytkownika
raf
Oszukista

Post autor: raf »

Mała uwaga w temacie: zamiast bawić się w zakup blaszek metalowych, lub w cięcie jakichs arkuszy blach na własną rękę wystarczy zaopatrzyć się w gumę magnetyczną (ok. 30 PLN za arkusz metr na 60 cm) grubości 1 mm i poprostu wyciąć sobie nozyczkami odpowiedni prostokąt, który wklejamy wikolem w posiadane przez nas tray'e...

Lepszego rozwiązania nie znam...

Działa idealnie...

ODPOWIEDZ