Battlegate - niezaliczona liga bydgoska

Moderator: swieta_barbara

Zablokowany
Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Re: Procedury reklamacyjne/odwoławcze?

Post autor: KrzysiekW »

Rozczarowaliście mnie, panowie.

Na tyle tytułem komentarza mam dziś czas, szczegóły, odpowiedzi na PMki itp. jutro.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Pójdźmy za ciosem. Do lig lokalnych nic nie mam, mam za to jednak zastrzeżenia do jakiegokolwiek turnieju, który jest oczywistym wałem. Oto kolejny turniej, który powinien być prześwietlony:
LINK
Pomijam fakt, że liga została zgłoszona w dniu ukończenia. Mało kto zna regulamin, a jeszcze mniej chce go znać. Chodzi raczej o pewne ramy czasowe, które są bardzo podejrzane. Zgłoszenie ligi na stronie forum to również dzień jej rozpoczęcia. Dlaczego tak? czyżby było już wiadomo kto w nim zagra? To po co zgłoszenie? Żeby mieć podkładkę? 2 h i 21 min po pojawieniu się informacji o lidze już pojawia się komentarz odnośnie parowania. Załóżmy, że turniej jest dla sporej ilości osób, co sugeruje nawet samo zgłoszenie: "Limit graczy: bez ograniczeń". Dlaczego więc nawet nie dali czasu na zapisy? Nie neguję, że uczestnicy nie zagrali swoich gier. Turniej nie był zrobiony dobrze i służył jedynie do nabicia miejsca na LL.

Ligi lokalne to miejsce na wały, ale jak sami widzicie da się je łatwo wyłapać. Widać kto kombinuje i dostajemy jasny obraz kto siedzi na LL.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

nie musisz nikogo obrażać tylko dlatego, że pokazuje Ci co zrobiłeś źle - pohamuj się trochę.

nie wiem czy zauważyłeś - tu prawie wszyscy są kolegami i potrafią ze sobą normalnie rozmawiać
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Post autor: MlSlEK »

lohost pisze:szybciej faktycznie nie mozna zebrac zgloszen za pomoca np. smsow
Do mnie nie napisałeś :oops: a liga nie ma zastrzeżenia że uczestnicy tylko z regionu. Ale to żart, chciałbym poprostu by nie doszło do linczu lig przez nieokrzesanie ich orgów.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

wszystko to wygląda podejrzanie, szczerze mówiąc - zwłaszcza podsumowujący post "dziękuję za regulaminowe zagranie bitew. taka marna podkładka jak w firmie ubezpieczeniowej, "dupochron". Na szczęście nie ja oceniam takie rzeczy, a większość.

co do obrażania - wychodzi Ci to niezwykle słabo - bo co tym razem mógłbyś o mnie napisać, żeby pomyśleć że się przejąłem? Bo Lidder z tego co pamiętam ma jeszcze większy dystans do takich tekstów niż ja.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

jeżeli Koordynator, lub niezaangażowany moderator LL (w sensie nie ja, bo byłoby to nie do końca etycznie poprawne) uważa, że temat wspomnianego przez Liddera turnieju jest "szczany" to mogą go przenieść na Listę Ligową w celu omówienia. Mogą to też zrobić członkowie LL zbierając się w odpowiedniej liczbie. Tyczy się to każdego innego turnieju.

dla mnie EOT.

Awatar użytkownika
Piotr
Masakrator

Post autor: Piotr »

Dymitr pisze:jeżeli Koordynator, lub niezaangażowany moderator LL (w sensie nie ja, bo byłoby to nie do końca etycznie poprawne) uważa, że temat wspomnianego przez Liddera turnieju jest "szczany" to mogą go przenieść na Listę Ligową w celu omówienia. Mogą to też zrobić członkowie LL zbierając się w odpowiedniej liczbie. Tyczy się to każdego innego turnieju.

dla mnie EOT.
Mnie zastanawia, że Koordynator tak bez wahania może zabić podejrzany turniej.

Nie będę tłumaczył nieszczęsnej Ligi Kohortowej - prezes klubu wyda stosowne oświadczenie.

Niemniej, zauważcie następujący schemat: Karli znajduje podejrzany turniej, Koordynator usuwa go niemal natychmiast, Kohorta natychmiast traci głos na LL, Kohorta nie zagłosowała na mastery. Wszystko to rozgrywa się w ciągu kilku godzin, ostatniego dnia głosowania masterowego.

Cóż za wspaniała pożywka dla tropicieli teorii spiskowych i grup trzymających władzę... :)

Żeby było jasne - krytykuję system, nie tropię ww teorii i grup.

Awatar użytkownika
Thain
Chuck Norris

Post autor: Thain »

Czyli trzymasz władzę!

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

system nie jest doskonały. Są kluby - które w tamtym roku zrobiły 20 turniejów - i dalej mają ten sam 1 głos- a są kluby które zrobiły 3 -4osobowe turnieje i też mają 1 głos .Czy nie uważacie ,że tu jest problem? W Krakowie mamy 24 turnieje w roku - naprodukujemy 1 osobowych klubów i będziemy mieli 8 głosów - idziecie na to? :D

Co do innych spraw- to jeśli jest ktoś -i jest w stanie kogoś oszukać dla miejsca w lidze i czy głosu - czy innych "korzyści" to jak dla mnie jest po prostu szmatą i powinien się leczyć.
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

@Piotrze - na szczęście omówiłem z Tobą tę sytuację i wiemy, że Wasz głos by niczego nie zmienił, prawda?

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Jako aktualny prezes XIII Kohorty chciałbym zamnkąć temat naszej ligi.
Akcja z dopisaniem 5 osób do listy uczestników to samowolka dwóch naszych klubowiczów. Nie napiszę kogo, to ich sumienia, niech się sami przyznają.
Wiem, że stawia to nas, jako klub, w złym świetle, ale nic na to nie poradzę - stało się.
Mogę jedynie zapewnić, że klub jako kolektyw nie miał pojęcia o tym co się sało (no, przynajmniej do dnia wczorajszego).

Proszę jednocześnie o nie stosowanie odpowiedzialności zbiorowej wobec XIII Kohorty (czyli o nie usuwanie ligi i jednocześnie głosu na LL) za ten wybryk i o zaliczenie ligi, takiej jaką była, to jest 9-cio osobowej.

Konsekwencje wobec winnych zostaną wyciągnięte w ramach klubu.

Tyle z mojej strony.

P.S. Mam jeszcze prośbę, jeżeli jakiemuś fanowi flejmu przyjdzie do głowy podważać powyższe informacje, niech się nie odzywa w ogóle, o ile nie będzie miał jakiegokolwiek dowodu na poparcie próżnych zarzutów i podejrzeń.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Muthare
Mudżahedin

Post autor: Muthare »

Karcenie klubu za 2 osoby jest nie fair, ale wyniki turnieju powinny iść do kosza- jest to uczciwa opcja a powoduje że dodawanie osób ma konsekwencje i nie jest tak że "a zwałuje najwyżej nic nie zyskam"

A osoby wałujące powinniście podać- bo jaka inna kara ich realnie może spotkać- bana w lidze nie ma ( a powinien)

Może należałoby przegłosować poprawkę która kwalifikuje uczestnika turnieju/ligi jedynie gdy rozegra wszystkie bitwy/minimalną ilość bitew?

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Piotr pisze: Kohorta natychmiast traci głos na LL, Kohorta nie zagłosowała na mastery.
Było zagłosować wcześniej! Przez Was Włocławek nie ma mastera! :P
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Jagal pisze:
Piotr pisze: Kohorta natychmiast traci głos na LL, Kohorta nie zagłosowała na mastery.
Było zagłosować wcześniej! Przez Was Włocławek nie ma mastera! :P
właśnie na taką ewentualność się zabezpieczyłem.Zanim podane były oficjalne wyniki rozmawiałem z Piotrem i zapytałem na co potencjalnie by głosowali. Jak się okazało, nic by się nie zmieniło.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Akcja z dopisaniem 5 osób do listy uczestników to samowolka dwóch naszych klubowiczów. Nie napiszę kogo, to ich sumienia, niech się sami przyznają.
Niestety zgadzam się z tym, że taka forma jest niedopuszczalna. Za próbę dopisania osób nie grożą wtedy żadne konsekwencje - zawsze można zwalić na samowolkę anonimowych członków klubu. Albo będzie przynajmniej wiadomo kto to zrobił, albo cały klub powinien ponieść konsekwencje.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Byro gratuluje cywilnej odwagi!

Ale... tak jak pisał przedmówca niestety niekaranie klubu za wyskok klubowiczów tylko pokaże, że można spokojnie wałkie robić potem wystawić jedną 2 osoby jako winnych całej sytuacji :!:
Powinniście ujawnić osoby odpowiedzialne za ten przekręt i wywalić je z klubu... dało by to jasno do zrozumienia, że jako klub odcinacie się od podobnych praktyk.
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Przemcio pisze:Powinniście ujawnić osoby odpowiedzialne za ten przekręt i wywalić je z klubu... dało by to jasno do zrozumienia, że jako klub odcinacie się od podobnych praktyk.
Jesli to Pasiak i Piotr (a zakladam, ze tak), to Kohorta padnie jesli odejda - spora strata, bylo nie bylo, dla calego srodowiska.
Regulamin ligi nie przewiduje w chwili obecnej chyba zadnych tego typu kar i moim zdaniem sprawe wartoby poddac pod dyskusje i glosowanie.
Eh, Piotrus, warto bylo?

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Jesteśmy dorośli, wiadomo kto wysyłał wyniki (KrzysiekW wie). To jest osoba odpowiedzialna na tę chwilę. Bardzo głupia sytuacja. Dopisze się kilka osób, a jak nie przejdzie to się na kogoś zwali i co najwyżej będzie jak powinno być. Please...

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Jesli to Pasiak i Piotr (a zakladam, ze tak), to Kohorta padnie jesli odejda - spora strata, bylo nie bylo, dla calego srodowiska.
Regulamin ligi nie przewiduje w chwili obecnej chyba zadnych tego typu kar i moim zdaniem sprawe wartoby poddac pod dyskusje i glosowanie.
Eh, Piotrus, warto bylo?
No straszna strata weź mnie Kacper nie rozśmieszaj... pozostawienie ich w klubie da tylko taki sygnał, że można spokojnie wałki sprzedawać a potem jak się uda zwalić na kogoś i po problemie. Czy padnie Kohorta :?: nie możesz tego wiedzieć ale trzymanie wałkarzy w klubie bo jak ich się usunie to klub padnie to jakiś z czapy argument.
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Po pierwsze szacunek dla Byra za wzięcie problemu na klatę i uczciwe wyjaśnienie.

Co do wycięcia turnieju, to w mojej opinii nie ma możliwości żeby był wrzucony do ligi, przy całej mojej sympatii do XIII Kohorty. Wycinaliśmy turnieje za np. naciąganie jednego dnia. Tu, gdyby nie czujność Karliego, przeszedłby grubszy, celowy wałek z konkretnym profitem. Na marginesie, myślę, ze dałem się poznać jako na tyle rzetelna osoba, ze jak coś wycinam albo przedstawiam jakiś problem, to mam podstawy.

Odrębnym aspektem całej sprawy jest to, że po wycięciu tych konkretnych wyników XIII Kohorta traci głos LL. Przykra sprawa i rzeczywiście może boleć, ale nie wiem jak to chcecie rozwiązać. Klub w tej chwili nie ma trzech ważnych turniejów, a jak zaliczycie turniej z celowo zwałowanymi wynikami (co prawie by się udało) to sobie taką ligę wsadźcie w dupę, bo wtedy to już naprawdę można pozaliczać wszystkie spóźnienia, wcześniejsze wychwycone dopisywania osób itp.
Przykro że padło na ludzi których miałem okazję poznać i polubić, czy to w realu czy na forum. Inny przykry fakt to zapieranie się niektórych do końca, że wszystko jest OK. Stare konie, wstyd.
Jeszcze raz ukłony dla Byra za podejście do tematu.

To na szybko w przerwie. Do innych rzeczy, które wylazły, też postaram się odnieść. Na PMki też pójdą odpowiedzi.

Zablokowany