Empire Marksman

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Bardzo przyzwoity TT. Najbardziej podoba mi się strzelba.

No i moim zdaniem ten lakier wcale tak bardzo nie przeszkadza.

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

A właśnie mi się bardzo podoba - weźcie pod uwagę jeszcze fakt, że to ma być cały oddział, i, w przyszłości, cała armia - jakby tak wyglądał tabletop, to byłoby naprawdę git. Podoba mi się Twój styl Szamanie, ja właśnie bardzo lubię takie malowanie :)

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

TruePunk pisze:kerim prosze Cie.. zaprzyjaznij sie ze slownikiem.
ufff...
kolejny....

moja nie mówić polski zawsze.
moja przyjechać polska kilkanaście lat temu.
moja uczyć się polski z gazeta i tv, mnie nie stac na szkoła językowa i inne cuda-wianki.
W związku z powyższym moja nie znać ta przesadnie skomplikowana gramatyka.
Jak twoja być taka mądra, to pisać (najlrozsądniej na priv) która litera być zła, moja poduwten czas twoja dziękować.
Może nie wiedziałeś, ale "Kerim" to nie nick.

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

Jak na stół to bardzo fajny ;) A jeżeli mogę coś zasugerować to IMO lepszym rozwiązaniem byłoby użycie sody oczyszczonej zamiast jakichś gotowych posypek, czy czegoś tam jeszcze. Taniej, a efekt chyba porównywalny.
Np. tutaj śnieg był robiony sodą:
http://img295.imageshack.us/img295/4738/16447767eu2.jpg

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

Post autor: Robacek »

hmm na początek cos na co zwracam uwage zawsze. czemu sie tak swieci?:) moze to dziwna sugestia ale Panie shamanie odloz lakier gw:) nic dobrego on nie wnosi:) jak masz aero to zakup matowy lakier valleho wlasnie do aero nic lepszego jeszcze mi sie nie trafilo jesli chodzi o lakiery. wczesniej uzywalem modelmastera i tez byl gut. co do figsy. srednio mi przypadl do gustu kolor skóry szczególnie twarzy. pistolecik fajny nie wiem czy nie za duzy kontrast kolorów na słojach. ale i tak wyglada ok. ogolnie nie podoba mi sie jakos bardzo ale jesli caly jego oddzial bedzie tak pomalowany to napewno bedzie to wygladalo bardzo fajnie. co by nei bylo czekam na reszte oddzialu:) i zycze cierpliwosci:)

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Siasek pisze:poprostu (byc moze) mam inny poglad na to co wszyscy to robimy, i widze rozne zeczy. i pisze to co widze :)
nie wiem czy masz inny poglad, ale po tym co piszesz na forum moge zgadywac ze masz kompleksy zwiazane z wieloscia swojego przyrodzenia.
Ktos kto siedzi w tym hobby pewnie dluzej niz Ty zyjesz napisal Ci zebys bezpodstawnie nie krytykowal innych lansujac sie na bozyszcze, bo twoje prace na kolana nie powalaja. I co? Wielki foch i teraz bedziesz na forum pyskowac?
No heloł, wydoroslej..

Kerim: nie wiedzialem, ale juz wiem ;) Ja Kuba jestem, o.
I mimo to uwazam, ze nic to nie zmienia - wobec poprawiacza bledow w firefoxie obydwoje jestesmy rowni, zreszta jak samo wobec np worda przez ktorego dobrze jest przerzucic posta o ile nie jest sie pewnym swej ortografii/konkretnych slow. Zajmie Ci to 30 sekund, a od razu bedzie sie milej czytac ;)

I zeby nie odbijac od tematu: gdy model jest na stole, sam lakier nie jest tak naprawde az takim problemem - blyszczenie nie rzuca sie w oczy tak agresywnie jak na fotce. Wiec dopoki ma to bys model typowo do gry, to uwazam ze mozna wybaczyc Szamanowi ;)

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: dead »

Proponuje zmniejszyc zdjecia o polowe i wtedy oceniac beda same ochy i achy ;) ... szaman dal spore zoomy ja u siebie zmniejszylem zdjecia o 25% i dopiero zaczalem oceniac ... i wyglada figs bardzo spoko i badzo porzadny stolowy poziom uzyskujemy - foty niestety ostro wady malowania wyciagaja na tak duzych zoomach ... dla mnie praca spoko jak na stol tylko ze sie swieci co niestety niweczy starania zwiazane z malowaniem ... ogolem caly lakier chyba przyciemnil niektore miejsca ...

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Post autor: Siasek »

TruePunk pisze:
Siasek pisze:poprostu (byc moze) mam inny poglad na to co wszyscy to robimy, i widze rozne zeczy. i pisze to co widze :)
to o przyrodzeniu przemilicze z powodow estetycznych i kulturalnych.

nie wiem czy masz inny poglad, ale po tym co piszesz na forum moge zgadywac ze masz kompleksy zwiazane z wieloscia swojego przyrodzenia.
Ktos kto siedzi w tym hobby pewnie dluzej niz Ty zyjesz napisal Ci zebys bezpodstawnie nie krytykowal innych lansujac sie na bozyszcze, bo twoje prace na kolana nie powalaja. I co? Wielki foch i teraz bedziesz na forum pyskowac?
No heloł, wydoroslej...

nie na borzyszca sie kreuje, ale niewidze zadnego celu w pisaniu "figurka super mi sie podoba, i jest wyjechana w kosmos" jesli tak niejest. to by bylo lanserstwo.

fakt faktem, krotko w tym siedze ale poznac czy figurka jest dobra czy nei to potrafie, i mimo ze jest bardzo slaba (dlamnie to jest slaby table top) zycze szamanowi powodzenia z malowaniem dalszych, bo tu nei chodzi o zawisc ;) jedynie wytykam bledy ktore widze- czyz nei o to chodzi? :)

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

Post autor: Robacek »

słabego tt nie widziales;]

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

Porządny tabletop. Ładna strzelba, naprawde wyszła zajebiście.
Ogólnie malowanie Szamana nie ustępuje dla mnie malowaniu Siaska czy nawet słabszym pracom MuK-a.

Niektórzy na tym forum powinni w koncu dorosnąć i nauczyć się przyjmować krytykę bez wywoływania negatywnych emocji u siebie i innych. Każdy użytkownik BP ma prawo do wyrażania własnej subiektywnej opinii na temat galerii, niezależnie czy sam maluje lepiej, czy gorzej, czy nie maluje wcale.

@Szaman
Nie umieszczaj zdjęć w tak dużym przybliżeniu, bo za bardzo widać przejścia. Jakby te wszystkie krytykujące mądrale zamieszczały swoje prace w takim zoom'ie, to w połowie przypadków musiał bym pewnie zwymiotować na klawiaturę. :wink:
Ostatnio zmieniony 17 cze 2007, o 21:20 przez Esco, łącznie zmieniany 1 raz.

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Może pora stworzyć coś w rodzaju netykiety jak duże powinno być zdjęcie np piechociarza albo kawalerzysty itd aby uniknąć zdjęć miniaturek na których wszystko wygląda świetnie.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

TruePunk pisze: I mimo to uwazam, ze nic to nie zmienia - wobec poprawiacza bledow w firefoxie obydwoje jestesmy rowni, zreszta jak samo wobec np worda przez ktorego dobrze jest przerzucic posta o ile nie jest sie pewnym swej ortografii/konkretnych slow. Zajmie Ci to 30 sekund, a od razu bedzie sie milej czytac ;)
A ten swój post też przepuściłeś przez Worda?
Czy poprostu pewny jesteś że Ą Ł Ó Ę Ń i t.d. już nie obowiązują?
:lol:

On ten lakier smaruje, bo oni tam mają obowiązek używania produktów GW, słowo, inaczej im pensję obcinają - model południowo-koreański.
Ktoś zwrócił uwagę na to, jakie niektórzy pracownicy GW PL mają fatalne zęby? Bo im do leczenia wolno używać tylko jednego nażędzia - tego do rzeźbienia.

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

Może pora stworzyć coś w rodzaju netykiety jak duże powinno być zdjęcie np piechociarza albo kawalerzysty itd aby uniknąć zdjęć miniaturek na których wszystko wygląda świetnie.
Tak, tak, najlepiej dwa rozmiary:
1) normalny
2) uspokajający - tak z 5 razy większy, żeby co niektórzy mieli się na takim plakacie do czego przyczepić i swoje skołatane ego podreperować. :lol:

Jak dla mnie obrazek wypełniony figurką 300x400 pikseli wystarczy, fotki Szamana są za duże. To ma być galeria figurek, a nie stół sekcyjny żaby pod mikroskopem. :wink:

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Siasek pisze:jesli idzie o figurke szamana to jest poprostu slaba- to napisalem.
Jest niegorsza niż Twój ork Kerima.
Siasek pisze:(szaman kiedy mowil, ze zeby krytykowac trzeba byc od kogos lepszym <swoja droga to jest idiotyzm>. jego figurki zdecydowanei nie sa lepsze od moich,(przynajmniej te 3 ostatnei ktore pokazał) mimo to mnie krytykowal, i to mnie zdziwilo to tyle:) )
j.w.
Kerim pisze:On ten lakier smaruje, bo oni tam mają obowiązek używania produktów GW, słowo, inaczej im pensję obcinają - model południowo-koreański.
Ktoś zwrócił uwagę na to, jakie niektórzy pracownicy GW PL mają fatalne zęby? Bo im do leczenia wolno używać tylko jednego nażędzia - tego do rzeźbienia.
Kerim mistrz :lol:

Bless, kiedy odwiedzasz Szamana? Jestem nawet gotów własną puchę matowego Krylonu odstąpić, gdyby w sklepie zabrakło ;)

A tak poważnie: Szaman, z Twoich prac tutaj ta jest chyba najlepsza, a na pewno, wraz z czarownicą, wśród tych lepszych (w przeciwieństwie do wampira w zbroi, fuj!). Fajnie wyszły strzelba i głowa, czyli elementy w sumie najbardziej rzucające się w oczy w całej figurce. Przy malowaniu bufiastych rękawów odłóż tę szóstkę i sięgnij po jakiś mniejszy pędzelek ;)
Aha, znowu dałeś 20 zdjęć z każdego kątą. I na żadnym z nich nie ma dobrego widoku na miecz.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

PS. Odchrzańcie się od Kerima, na miłość Slaanesha. Pisze po polsku lepiej niż niejeden z Was, pomimo nieporównanie późniejszej, krótszej i mniej intensywnej nauki. Strofowanie przez TruePunka, który nie używa polskich diaktryków - przez co jego posty czyta się dziesięć razy trudniej od kerimowych - to w ogóle jakiś totalny absurd.
PS2. Siasek, jak to Ci ładnie kiedyś Szaman napisał - "poziom Twojego malowania zdecydowanie odbiega od poziomu Twojego lansu". ;)

Ja widzę że Bless chyba znowu musi komuś przypomnieć regulamin, który przykleił tutaj http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=1552. Przez "komuś" dobrze wiesz kogo mam na myśli, Siasek :twisted:
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

sssie pale ...

tzn zajevisty tabletop :twisted:

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Tomash pisze:
Siasek pisze:jesli idzie o figurke szamana to jest poprostu slaba- to napisalem.
Jest niegorsza niż Twój ork Kerima..
ntiaaak....
no fackt facktem, jak na orka patrzę od tyłu (czyli nie widząc pasków i krat, widząc zato hak i płaszcz) to myślę se, że młody powinien mnie unikać gdy będę pijany...

Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

ja bym temu siaskowi dał bana na pewien czas bo już wytzrymać nie można

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

Tomash pisze:na żadnym z nich nie ma dobrego widoku na miecz.
bo go totalnie zwalilem :mrgreen:
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Mam podobne zdanie do Tomasha - najlepsza Twoja praca na forum jak do tej pory. Naprawde spoko malowanie , nie powala , ale przyjemne dla oka... Nastepne figsy maluj jak tego kolesia a nie jak wampira :wink: :twisted:

P.S. Siasek zbastuj , bo naprawde stales sie totalnie upierdliwy i wkur....cy

ODPOWIEDZ