Rozkminy nowy book (2013)
Moderator: KrzysiekW
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Re: Rozkminy nowy book (2013)
Jak dla mnie jest super. I tak już od dłuższego czasu konstruuję demony wyłącznie na Slaaneshu.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
działo to jednyna stabilna jednostka w tej armii która może zarabiać pkt. na korzyść demonów
BL mają 5S w szarży ale zawsze coś, zastanawiam się czy nie lepiej dać im fernzy niż hate, szczególnie patrząc na koszt hate, aa.. wszystkie BL podobne jednostki dostały SS6, po prostu szał, dzięki temu BC mają 4+SV
strasznie słabe jest że heraldzi nie mogą dawać więcej niż jeden locius
trzeba grać mono bo BSB i DG może olać połowę armii gdyż będzie innego boga, tabela fazy magii daje i zabiera też pokazuje że by zminimalizował straty trzeba obrać drogę mono-bóstwa
klimat jest, ale w losowaniu przedmiotów, klimatu nie widzę, kto pisał to wszystko na litość Khorna był spaczony prze tzeenchowców, wielki pan Mat Ward
zastanawiam się gdzie się podziały icony dla demonów, to wygląda jak by nie było jednej kartki ale wydrukowane jest w porządku
BL mają 5S w szarży ale zawsze coś, zastanawiam się czy nie lepiej dać im fernzy niż hate, szczególnie patrząc na koszt hate, aa.. wszystkie BL podobne jednostki dostały SS6, po prostu szał, dzięki temu BC mają 4+SV
strasznie słabe jest że heraldzi nie mogą dawać więcej niż jeden locius
trzeba grać mono bo BSB i DG może olać połowę armii gdyż będzie innego boga, tabela fazy magii daje i zabiera też pokazuje że by zminimalizował straty trzeba obrać drogę mono-bóstwa
klimat jest, ale w losowaniu przedmiotów, klimatu nie widzę, kto pisał to wszystko na litość Khorna był spaczony prze tzeenchowców, wielki pan Mat Ward
zastanawiam się gdzie się podziały icony dla demonów, to wygląda jak by nie było jednej kartki ale wydrukowane jest w porządku
Odważny.Naviedzony pisze:Jak dla mnie jest super. I tak już od dłuższego czasu konstruuję demony wyłącznie na Slaaneshu.
Próbowałem grać każdą mono-armią, poza Khornem (za mało miałem modeli) i Slaanesh do tej pory wychodził mi najsłabiej. Ciekawe jak w tej edycji.
Trzeba będzieł dokleić fiendów.
Choć Tzeentch przez tego warpflame rzeczywiście wychodzi cieniuśko... Żeby chociaż miał dostęp do death/shadow. Choć przyznam się, ze spodziewam się erraty, że ataki z warpflame są ... flaming. Bo coś chyba tfurcy kodeksu uciekło.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
fajnie się grało Khornem na starym ABKrzysiekW pisze:Próbowałem grać każdą mono-armią, poza Khornem (za mało miałem modeli)
banner -2 chronił przed magią
BiTi miał scrolla
a mr wszędzie pomagał przezwyciężać pociski tylko hex/augmenty bolały, a tak to wszystko cacy
a teraz czuję że Twoje fascynacje nurglę mają odpowiedni czas i miejsce
Khornem będzie ciężko bardzo
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Mi też wychodził najsłabiej, więc śliczne Slaaneshowe panie do tej pory okupowały półeczkę. Teraz pewnie powalczą.KrzysiekW pisze:Odważny.Naviedzony pisze:Jak dla mnie jest super. I tak już od dłuższego czasu konstruuję demony wyłącznie na Slaaneshu.
Próbowałem grać każdą mono-armią, poza Khornem (za mało miałem modeli) i Slaanesh do tej pory wychodził mi najsłabiej.
jak by było płonące to by jeszcze miało jakiś sens, niemniej uważam, że to nie pomyłka i się nie zmieniKrzysiekW pisze:Choć Tzeentch przez tego warpflame rzeczywiście wychodzi cieniuśko... Żeby chociaż miał dostęp do death/shadow. Choć przyznam się, ze spodziewam się erraty, że ataki z warpflame są ... flaming. Bo coś chyba tfurcy kodeksu uciekło.
i za wszystko płacisz jak za zborzeGlegut pisze:ok. Czyli tak naprawde to nic innego jak możliwość wykonania jednego (exalted) lub dwóch rzutów (greater,lesser) na tabelki - Wspaniale!KrzysiekW pisze:
@Glegut: DP 75 pkt na gifty.
I co do tego jeszcze ten Locus tak?
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
Prosze mozecie mi potwierdzic, czy dobrze licze?
Bloodthirtser ma bazowo w profilu 6 atakow.
W wyposazeniu ma wypisane: axe (hand weapon), whip (additional hand weapon), heavy armor.
Czy zatem to oznacza ze ma 6 + 1 (za additional hand weapon) = 7 atakow, oraz AS 5+ ?
Bloodthirtser ma bazowo w profilu 6 atakow.
W wyposazeniu ma wypisane: axe (hand weapon), whip (additional hand weapon), heavy armor.
Czy zatem to oznacza ze ma 6 + 1 (za additional hand weapon) = 7 atakow, oraz AS 5+ ?
Przeycztalem ale wole sie upewnić stad 3 pytania:
1. Giftów nie można powtarzać, right? (jeden herald wylosuje jedynke na Lesser, w związku z czym drugi herald który wylosuje jedynke na Lesser musi przerzucić rzut)
2. Można mieć maxymalnie dwa Gifty tego samego typu na characterze? ( Blady nie może trzy razy kulnąć na Lesser Gifts)
3. Herald moze być BSB ,sztandar moze byc magiczny o dowolnej wartosci pkt (szkoda tylko że nie jest napisane skąd ma go wziąć, nie ma napisane że z Rulebooka a w AB tez ich nie ma... ) oraz nie może wtedy brać giftów, right?
1. Giftów nie można powtarzać, right? (jeden herald wylosuje jedynke na Lesser, w związku z czym drugi herald który wylosuje jedynke na Lesser musi przerzucić rzut)
2. Można mieć maxymalnie dwa Gifty tego samego typu na characterze? ( Blady nie może trzy razy kulnąć na Lesser Gifts)
3. Herald moze być BSB ,sztandar moze byc magiczny o dowolnej wartosci pkt (szkoda tylko że nie jest napisane skąd ma go wziąć, nie ma napisane że z Rulebooka a w AB tez ich nie ma... ) oraz nie może wtedy brać giftów, right?
1. tak
2. tak, niestety
3. tak, ale wg najnowszego drafta ETC jest, ze :
2. tak, niestety
3. tak, ale wg najnowszego drafta ETC jest, ze :
Co by IMHO sugerowalo, ze grajac na ETC mozna miec i magic banner (Z RB) i gifty.All BSBs can take all the Equipment, their unit type has acces to as if they weren't BSBs.
W takim razie nie ma tragedii mozna pokminic;]Myzu pisze:1. tak
2. tak, niestety
3. tak, ale wg najnowszego drafta ETC jest, ze :Co by IMHO sugerowalo, ze grajac na ETC mozna miec i magic banner (Z RB) i gifty.All BSBs can take all the Equipment, their unit type has acces to as if they weren't BSBs.
Czytałem zapisek na skanach umieszczonych w internecie. Lohost ma racje. Lohost możesz powiedzieć jak się sprawdził ten chariot tzeencha? Któy lepszy ten z templejtem czy z greapshotem? 4 Bs to nie za mało jak na greapshota? Ruch i często daleki to 5+ trafiasz. DP z Lashem to niezły pomysł. Powtarzam się, ale przeraża mnie ta katapulta z tabelki w pojedyncze slaneshowe cele. Tak wogle to zaczynam przy te biedzie zastanawiać się nad soulgrinderem
Właśnie też myślałem o składaniu takiego defensa z kontrą. DZiało/działa, ten chariot, herlad z lashem na domonic steedzie, ewentualnie soulgrinder z flamethrowerem. Cory to plagusy z herladem bsb i dyscypliną plus coś tam. Wrona z tzeenchem i mieczykiem do nakręcania się i screemery do wskrzeszania. Jak się zmieści to jakieś bestie/furie.
Druga opcja nurglowa. Z Guo i dużą ilością bestii nurgla, much i plagusów, oczywiście wspomaganych działem.
Druga opcja nurglowa. Z Guo i dużą ilością bestii nurgla, much i plagusów, oczywiście wspomaganych działem.