cos takiego kosztuje 140pkt. Nie doliczyłeś 25pkt za bycie BSBSea Helm BSB @ 115
Merwyrm Shield [15.0]
Diuk Euro High Elves
Re: Diuk Euro High Elves
Po bitwie:
-zmniejszyć SE
-annoyted daje radę
-jakiś oddzialik do uciekania dla magów
Bitwę ustawił feniks latający z popychaczki po tyłach - świetna zabawka!
-zmniejszyć SE
-annoyted daje radę
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Widziałem cześć bitwy, jaki wynik?
Jak PG się spisali?
Jak PG się spisali?
WojtuśŚ pisze:Po bitwie:
-zmniejszyć SE
-annoyted daje radę
Brak bolców u vs HE?
Co do tej bitwy HE vs HE to była ona wyjątkowo śmieszna bo z żadnej ze stron nie było strzelania, więc orły i fasty latały swobodnie.
Bitwa była bardzo przyjemna. Mimo że to mirror Wojtusiowi poszło lepiej, chociaż kostkologia w cc WL vs WL była po mojej stronie.
Te spearelfy niby głupio z tyłu potrzymałem, ale z feniksem na lewej flance generalnie chłopaki mogliby mieć problem, bestia ma jednak ThunderStompa i inne zabawki. Bardziej powinienem ich w centrum wystawiać a lewki i PG po bokach chyba w takich sytuacjach, bo mogę wtedy zawsze dopchnąć lewki w bok gdyby feniks wyleciał. Faktycznie te fasto-orły to świetna zabawka. Polowałem na te śmieci SH, nawet w końcu jednego udało mi się złapać. 4x5 kawy to w ogóle świetna sprawa, po tej bitwie zamierzam jednak zainwestować w 2 x 5 ER.
Niestety avatar of leadership nie był ze mną, przez co przez jeden test leadershipa na 9 zamiast skończyć się 15-5 skończyła się na masce.
Problem save'a Annointeda jest taki, że mamy armor save max 3+ z rerollem + ward, albo 4+ AS, 4+ Parry, 4+ WS - wiadomo że fajnie mieć to 2+ z przerzutem, ale tutaj nijak nie idzie tego wycisnąć na piechotę, bo 50 (AoC) + Dawn Stone (25) i nie mieści się korona.
Muszę pokminić jeszcze, ale przy pieszym Arcym jest orzech gdzie go kitrać - trzeba jednak wystawiać piechotę w Core, Sea Helm BSB dał mi świetny reform na lwach, więc w sumie mimo tego że chłopaki byli w walce to Arcy nie miał szans oberwać. Walkę którą wygrywałem o 3-4 modele ustawił dopiero lodowy feniks dzięki kudłatemu który powiedział nam że jego thunderstompy nie są magiczne. Także zrobił się z niego pogromca mirrorów
Cały czas szukam jakiejś opcji z klockiem SH, ogólnie ten Annointed z 3 x save'ami na 4+ jest ok, ale nie wiem czy go nie wywalę jednak.
Z kolei zastanawiam się co planuje robić Wojtek ze swoimi PG bez korony.
Dzięki za poprawki - naniosę w wolnej chwili jak ogarnę też te powyższe zmiany.
@Am I right or am I right ?
To z Groundhog Day ?
Te spearelfy niby głupio z tyłu potrzymałem, ale z feniksem na lewej flance generalnie chłopaki mogliby mieć problem, bestia ma jednak ThunderStompa i inne zabawki. Bardziej powinienem ich w centrum wystawiać a lewki i PG po bokach chyba w takich sytuacjach, bo mogę wtedy zawsze dopchnąć lewki w bok gdyby feniks wyleciał. Faktycznie te fasto-orły to świetna zabawka. Polowałem na te śmieci SH, nawet w końcu jednego udało mi się złapać. 4x5 kawy to w ogóle świetna sprawa, po tej bitwie zamierzam jednak zainwestować w 2 x 5 ER.
Niestety avatar of leadership nie był ze mną, przez co przez jeden test leadershipa na 9 zamiast skończyć się 15-5 skończyła się na masce.
Problem save'a Annointeda jest taki, że mamy armor save max 3+ z rerollem + ward, albo 4+ AS, 4+ Parry, 4+ WS - wiadomo że fajnie mieć to 2+ z przerzutem, ale tutaj nijak nie idzie tego wycisnąć na piechotę, bo 50 (AoC) + Dawn Stone (25) i nie mieści się korona.
Muszę pokminić jeszcze, ale przy pieszym Arcym jest orzech gdzie go kitrać - trzeba jednak wystawiać piechotę w Core, Sea Helm BSB dał mi świetny reform na lwach, więc w sumie mimo tego że chłopaki byli w walce to Arcy nie miał szans oberwać. Walkę którą wygrywałem o 3-4 modele ustawił dopiero lodowy feniks dzięki kudłatemu który powiedział nam że jego thunderstompy nie są magiczne. Także zrobił się z niego pogromca mirrorów
Cały czas szukam jakiejś opcji z klockiem SH, ogólnie ten Annointed z 3 x save'ami na 4+ jest ok, ale nie wiem czy go nie wywalę jednak.
Z kolei zastanawiam się co planuje robić Wojtek ze swoimi PG bez korony.
Dzięki za poprawki - naniosę w wolnej chwili jak ogarnę też te powyższe zmiany.
@Am I right or am I right ?
To z Groundhog Day ?
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
"4+ AS, 4+ Parry, 4+ WS" i "3 x save'ami na 4+"
Przepraszam, że zabrzmi to chamsko, ale czy czytałeś kiedyś rulebook ?
Masz armour save, następnie ward save albo regenerację. Parry save to ward save, więc trochę bez sensu jest kupować 4+ parry gościowi, który ma 4+ warda z bazy. To jak kupować crown of command castellanowi w chadecji.
Pzdr
Przepraszam, że zabrzmi to chamsko, ale czy czytałeś kiedyś rulebook ?
Masz armour save, następnie ward save albo regenerację. Parry save to ward save, więc trochę bez sensu jest kupować 4+ parry gościowi, który ma 4+ warda z bazy. To jak kupować crown of command castellanowi w chadecji.
Pzdr
Dębek pisze:Polska to jednak dziki kraj, więc jak tylko zbierzesz odpowiednie poparcie dla swojego pomysłu, możesz odrzucić reguły wykładni i interpretować każdy wyjątek rozszerzająco, per analogiam, a nawet, tak bo kurwa tak.
- Paraszczak
- Falubaz
Nie masz 3 Savów...Parry to zwykły Ward i musisz używać jednego/lepszego.
Nie brzmi to chamsko, po prostu źle myślałem, inaczej zrozumiałem ten zapis. Tak czy siak to był tylko mój szalony pomysł - jeszcze z tego nie korzystałem.
Dzięki za wyjaśnienie.
Ciągle się mylę z tymi nowymi zapisami tego booka :/ Dobrze że umieszczam tutaj posty, bo miałem już pomysł na gościa na mouncie z takim parry savem (wiem że parry nie działa na mountach, ale ten z shielda może będzie precedensem - podobno szanse są małe, bo nie ma jasnych podstaw )
Dzięki za wyjaśnienie.
Ciągle się mylę z tymi nowymi zapisami tego booka :/ Dobrze że umieszczam tutaj posty, bo miałem już pomysł na gościa na mouncie z takim parry savem (wiem że parry nie działa na mountach, ale ten z shielda może będzie precedensem - podobno szanse są małe, bo nie ma jasnych podstaw )
Kontakt PM
Kontakt PM
Pancernika część następna.
Ogólnie nie czuję jakiejś niesamowitej mocy tego gienia który kosztuje 300 punktów i rozdaje Stubborna. Można obciąć mu z 50 punktów, ale czy warto?
Jak to widzicie?
Rozpiska po poprawkach:
Archmage @ 280
Lore of Shadow
Lvl 4
Book of Hoeth [55.0]
DragonBaneGem [5.0]
Annointed @ 295
General
Crown of Command [35.0]
Enchanted Shield [5.0]
DawnStone [25.0]
Sword of Might [20.0]
3+ re-roll 4+ WS
Mage @ 145 pts
Lore of High Magic
Lvl 2
Dispell Scroll [25.0]
Sea Helm BSB @ 149
Bow
Merwyrm Shield [15.0]
5 Silver Helms @ 125
Shields, Musician
5 Silver Helms @ 125
Shields, Musician
5 ER @ 80
5 ER @ 80
20 Spears @ 200
Mus, Champion
27 White Lions @ 431
FCG, Dragon Banner [50.0]
21 Phoenix Guard @ 390
FCG, Razor Stadard [45.0]
G.E @ 50 pts
G.E @ 50 pts
EDIT:
Jeśli plotki o ograniczeniach EURO okażą się prawdziwe, to pewnie Scroll wyleci i w jego miejsce wejdzie 2-3 modeli PG jak wyrzucę
Ogólnie nie czuję jakiejś niesamowitej mocy tego gienia który kosztuje 300 punktów i rozdaje Stubborna. Można obciąć mu z 50 punktów, ale czy warto?
Jak to widzicie?
Rozpiska po poprawkach:
Archmage @ 280
Lore of Shadow
Lvl 4
Book of Hoeth [55.0]
DragonBaneGem [5.0]
Annointed @ 295
General
Crown of Command [35.0]
Enchanted Shield [5.0]
DawnStone [25.0]
Sword of Might [20.0]
3+ re-roll 4+ WS
Mage @ 145 pts
Lore of High Magic
Lvl 2
Dispell Scroll [25.0]
Sea Helm BSB @ 149
Bow
Merwyrm Shield [15.0]
5 Silver Helms @ 125
Shields, Musician
5 Silver Helms @ 125
Shields, Musician
5 ER @ 80
5 ER @ 80
20 Spears @ 200
Mus, Champion
27 White Lions @ 431
21 Phoenix Guard @ 390
FCG, Razor Stadard [45.0]
G.E @ 50 pts
G.E @ 50 pts
EDIT:
Jeśli plotki o ograniczeniach EURO okażą się prawdziwe, to pewnie Scroll wyleci i w jego miejsce wejdzie 2-3 modeli PG jak wyrzucę
Kontakt PM
Kontakt PM
Jakoś mnie nieszczególnie cieszy gra rozpiską z Annointedem, więc wracam do hord White Lionów.
Napór WL czyli powrót do korzeni
Archmage @ 275
Lore of Death
Lvl 4
Book of Hoeth [55.0]
Mage @ 145 pts
Lore of Shadow
Lvl 2
Dispell Scroll [25.0]
Sea Helm BSB @ 145
Merwyrm Shield [15.0]
5 Silver Helms @ 125
Shields, Musician
5 Silver Helms @ 125
Shields, Musician
5 ER @ 80
5 ER @ 80
20 Spears @ 190
Mus
25 White Lions @ 405
27 White Lions @ 361
Mus
27 White Lions @ 361
Mus
G.E @ 50 pts
G.E @ 50 pts
Napór WL czyli powrót do korzeni
Archmage @ 275
Lore of Death
Lvl 4
Book of Hoeth [55.0]
Mage @ 145 pts
Lore of Shadow
Lvl 2
Dispell Scroll [25.0]
Sea Helm BSB @ 145
Merwyrm Shield [15.0]
5 Silver Helms @ 125
Shields, Musician
5 Silver Helms @ 125
Shields, Musician
5 ER @ 80
5 ER @ 80
20 Spears @ 190
Mus
25 White Lions @ 405
27 White Lions @ 361
Mus
27 White Lions @ 361
Mus
G.E @ 50 pts
G.E @ 50 pts
Kontakt PM
Kontakt PM
Wrzuć jeszcze tym spearmenom Dyscypline.
Do tego przydało by się jeszcze jakieś minimalne strzelania, żeby zabijać fasty, orły, furie, itp przeciwnika.
Do tego przydało by się jeszcze jakieś minimalne strzelania, żeby zabijać fasty, orły, furie, itp przeciwnika.
Właśnie, o ironio, zastanawiam się nad wyrzuceniem Sea Helma - płacę 30 punktów za coś z czego możliwe, że będę się bał skorzystać, bo BSBka miejsce jest raczej z tyłu.
Te 30 punktów to właśnie Dyscyplina na Spearach, jakiś Champion dodatkowy na Lewkach.
Co do Łuczników to widzę dwie opcje:
1) wymienić za SpearElfy
2) wymienić za SH
Muszę pomyśleć nad tym. Na razie najbardziej skłaniam się do zmiany Sea Helma na Noble'a.
A skąd ty byś wziął punkty na tych łuczników Asassello?
Te 30 punktów to właśnie Dyscyplina na Spearach, jakiś Champion dodatkowy na Lewkach.
Co do Łuczników to widzę dwie opcje:
1) wymienić za SpearElfy
2) wymienić za SH
Muszę pomyśleć nad tym. Na razie najbardziej skłaniam się do zmiany Sea Helma na Noble'a.
A skąd ty byś wziął punkty na tych łuczników Asassello?
Kontakt PM
Kontakt PM
Jeden oddział WL out, za to dwa duże i wrzucasz drugiego Sea helma i jest świetne
Sea helm jest uber i dwóch jak się ma punkty można fajnie złozyć.
Sea helm jest uber i dwóch jak się ma punkty można fajnie złozyć.
Okay, przemyślałem trochę kilka rzeczy.
BoTWD ląduje na BSBku. Ciągłym dylematem są Core'y. Łucznicy mnie nie przekonali, połączyłem SH w mój wymarzony klocek , ale nie wiem czy znowu nie rozszczepię na 2 małe. Jest też opcja żeby dopakować włócznie do 30 i zostawić jedną piątkę. No mam orzech z tymi SH, coś trzeba wymyślić.
Archmage @ 285
General
Lore of Death
Lvl 4
Book of Hoeth [55.0]
Crown of Artazar [10.0]
Mage @ 170 pts
Lore of Death (ew. Heaven)
Lvl 2
Dispell Scroll [25.0]
Ring of Fury [25.0]
Noble BSB @ 120
Dragon Banner [50.0]
5 ER @ 80
5 ER @ 80
20 Spears @ 215
Mus, Std, Standard of Discipline [15.0]
9 Silver Helms 227
Mus, Std
28 White Lions @ 374
Mus
28 White Lions @ 374
Mus
28 White Lions @ 374
Mus
G.E @ 50 pts
G.E @ 50 pts
2399 pts total.
BoTWD ląduje na BSBku. Ciągłym dylematem są Core'y. Łucznicy mnie nie przekonali, połączyłem SH w mój wymarzony klocek , ale nie wiem czy znowu nie rozszczepię na 2 małe. Jest też opcja żeby dopakować włócznie do 30 i zostawić jedną piątkę. No mam orzech z tymi SH, coś trzeba wymyślić.
Archmage @ 285
General
Lore of Death
Lvl 4
Book of Hoeth [55.0]
Crown of Artazar [10.0]
Mage @ 170 pts
Lore of Death (ew. Heaven)
Lvl 2
Dispell Scroll [25.0]
Ring of Fury [25.0]
Noble BSB @ 120
Dragon Banner [50.0]
5 ER @ 80
5 ER @ 80
20 Spears @ 215
Mus, Std, Standard of Discipline [15.0]
9 Silver Helms 227
Mus, Std
28 White Lions @ 374
Mus
28 White Lions @ 374
Mus
28 White Lions @ 374
Mus
G.E @ 50 pts
G.E @ 50 pts
2399 pts total.
Kontakt PM
Kontakt PM
Hahaha! Wymysliles podobnie jak ja. Bsb kosztuje plus25 za bsb. Wl ssa. Death sie z nimi nie combi. Mysle, ze 5tki sh jednak lepsze. Ni
e pakuj w włócznie. 3x maly light pasuje.
e pakuj w włócznie. 3x maly light pasuje.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
lory bym tu pozmieniał dla tych WL.
Na małym shadow, dla dużego HM/light/metal...
I silvery 2x5, lepiej... no chyba, że jakaś 15... 9 to nijak w jedną ani w drugą stronę.
Na małym shadow, dla dużego HM/light/metal...
I silvery 2x5, lepiej... no chyba, że jakaś 15... 9 to nijak w jedną ani w drugą stronę.
Eh co ja mam z tym BSBkiem ze nie moge poprawnie kosztu wyliczyc...
Poprawie to juz jutro..
Co do Lore'ow to tak na razie zostawiam. Mialem tak juz grac na starym booku ale akurat wydali nowy. Oczywiscie bede myslal nad inna konfiguracja jak klasyczny Shadow na duzym ale na razie mam ochote pograc w ten sposob bo mam kilka fajnych pomyslow co z tym zrobic.
Co do SH to macie pewnie racje. Musze pomyslec. No faktycznie chyba nie ma sensu tego klocka Spearow za bardzo napychac.
Poprawie to juz jutro..
Co do Lore'ow to tak na razie zostawiam. Mialem tak juz grac na starym booku ale akurat wydali nowy. Oczywiscie bede myslal nad inna konfiguracja jak klasyczny Shadow na duzym ale na razie mam ochote pograc w ten sposob bo mam kilka fajnych pomyslow co z tym zrobic.
Co do SH to macie pewnie racje. Musze pomyslec. No faktycznie chyba nie ma sensu tego klocka Spearow za bardzo napychac.
Kontakt PM
Kontakt PM