Warrior Priest - popraweczki, 02.07

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Kapłan Sigmara się nie parzy, on się hartuje.
Bardzo mi się podoba szata. Zbroja jakby zbyt kremowa jak na moje oko. Nie jest zły, ale widać, że to pierwszy raz ;). Niestety nie powiem Ci jak poprawić, bo sam nigdy NMM nie tknąłem i nie zamierzam :P

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

@ Dwarfslayer - to kapłan bitewny Sigmara, rozgrzany młot to efekt wizualny błogosławieństwa, którym została obłożona broń (co by mocniej gromiła wrogów, przypalała chaośników, wypędzała trupy itp :wink:

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Litosci DwarfSlayer , idz do slownika i zobacz jak sie pisze zart... Tylko mi tu nie zganiaj na nie wiem co...

Mate cwicz najpierw albo sourcelight albo nmm , nie ma co lapac za duzo srok za ogon :) Rozumie co chciales przez te mloty uzyskac , aczkolwiek wygladaja one naprawde slabo...

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Dobra, żarty żartami, ale chciałbym zrobić ten cały SOL na reszcie figurki.
Dlatego mam prośbę do znawców - gdzie mam rozjaśniać?
Zaznaczyłem okręgami miejsca, gdzie myślę, że powinienem.
Obrazek

Chciałbym również poznać waszą technikę, planowałem rozjaśniać te obszary, dodając do kolorów ostatnich warst po kolei red gore, sunburst yellow oraz skull white.
Czekam na opinie.

Awatar użytkownika
raf
Oszukista

Post autor: raf »

Kurcze, nie wiem, czy nie jest blędem zbliżony kolor pancerza i młotów, teraz jak zaczniesz rozjaśniać, to wszystko się zleje...

Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

ja bym na twoim miejscu wziął jakeigoś krasnoluda z podsawki, zrobił jednym kolorem i dopiero cwiczył source lightning bez malowania całego figsa.

tutaj jestem prawie, że pewien, że spieprzysz figse. nie chodzi o złośliwosć ale to dobra rada. zobacz ile fajnych elementów, które tyle malowałeś będziesz musiał zamalować....a jak bedziesz chciał poprawic to nie ma opcji wstecz.

za pierwszym razem bym na twoim miejscu na nim tego nie robił :)
musi być zabezpieczenie :twisted:

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Roman dobrze prawi , odpusc sobie ten OSL na tej figsie... Z reguly jak maluje sie nim to nastawiasz sie pod to przed zaczeciem malowania ( uzywasz ciemniejszych kolorow dla szat , pancerzy , aby rozblysk OSL byl dobrze widoczny)

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Racja odpusc sobie OSL i pocwicz nmm...

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Tak w ogóle Mate, to wiesz, że jesteś moim mistrzem ;)
Zbroja mi się nie wydaje zła, młotki jedynie są jakieś takie... popaćkane.

Niestety nie mam zielonego pojęcia jak to poprawić - robię figsy użytkowe a NMM pasuje do tego czym gram w Mordheim jak pięść do nosa ;)

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

No nic, odpuszczę temu priestowi OSL, faktycznie nie chcę spieprzyć tej figurki. Połysk na skale zostawię, dodaje figurce uroku ;)

Co do młotów - zbierają negatywne opinie, ja jednakże jestem z nich zadowolony. Specjalnie nakładałem grubą warstwę farby, kilkanaście warstw na małej powierzchni, rozmywałem i paćkałem by właśnie wyglądało jak zdeformowane od żaru żelazo ;)

Proszę też o trochę jaśniejsze opinie, a nie tylko:

Popraw NNM....
Źle pocieniowana twarz....

itp ;)

Co konkretnie w danym elemencie kuleje.

No i na końcu nie wierzę, że figurka nikomu się nie podoba; mimo tego, że posiadam spory poziom samokrytyki (zdaję sobie sprawę ze słabego NNMu), to jestem naprawdę zadowolony z tej figureczki.

Rapta
Kretozord

imo pomysl z zarem nie zdal egzaminu. Co do nmm nastepnym razem pomin przechodnie kolory. Uzyj jednynie czerni, bieli i snakebite. Przejzyj google w poszukiwaniu fotek zbroi i zobacz jak uklada sie swiatlo na metalu. W tym momencie zbroja przypomina bone armor.

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Przeglądałem sobie artykuły o NNM, w większości były właśnie stosowane te cztery kolory (bestial, snakebite, bubonic, white). Choć faktycznie u mnie konsystencja trochę kremowa...

Zastanawiam się, co zrobić z tymi młotami, jakieś sugestie? Łagodne cieniowanie nie wchodzi w grę, wyglądać będą wtedy gorzej.

Chodziło mi o uzyskanie takiego efektu:
Obrazek

Muszę chyba rozpoczynać od ciemnego żółtego a nie od czerwonego.

Awatar użytkownika
Kapitan Hak
Bosman
Kontakt:

Post autor: Kapitan Hak »

Dla mnie rewelacja - czekam na całą bandę do Mordheim pomalowaną w ten sposób ;).

Swoją drogą szybciutko się z tą figurką uwinąłeś - ledwo co Cię widziałem z nowiutkim, świeżo zakupionym, blisterkiem.
Nietykalny pisze:NIE perManentny (stały-jednolity)!tylko PerNamentny!!! - np makijaż!
ObrazekObrazekObrazek

Rapta
Kretozord

Przede wszystkim na zdjeciu nie ma koloru kremowego, a tobie sie wkradlo tej barwy zbyt wiele do mini...

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

Zobacz sam, na tym przykładzie coś tu dał:

1 - zbroja, łapa i t.d. są w innej gammie kolorystycznej, w zasadzie na pograniczu z zimnym, co w porównaniu z gorącym wręcz młotem skutkuje tak porządanym "odcięciem się" światła SL

2 - Następnie - na granicy światła i cienia cień zawsze wydaje się głębszy, ciemniejszy, rozejżyj się. Zapal parę świec, stań przed lustrem i przyjżyj się dokładnie, zapamiętaj.

No i gościu nie boi się dać kolor czerwony jako światło, i to na wszystkim - rękawica, pancerz, szata, ryj. Ten jednakowy kolor światła na różnokolorowych rzeczach daje efekt światła z jednego zródła, znowóż - świeczka i do lustra - zobacz jaki kolor ma to światło w realu w zależności od koloru na który pada. A u ciebie czerwony jest na czerwonej szacie, a gdzie indziej już nie.

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Młoty już po przemalowaniu, zaraz będą zdjęcia.
Ostatnio zmieniony 28 cze 2007, o 12:05 przez Mate, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Artek'sWorkshop
Chuck Norris

Post autor: Artek'sWorkshop »

Nom fajnie, fajnie tylko ten złoty mi się niepodoba:Pto znaczy za jasne jak dla mnie lepiej mym zdaniem wyglądał by jako ciemniejszy, ale ogólnie figs bardzo ładnie się prezentuję.

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

No nic, zrezygnowałem z rozgrzanych młotów, teraz są po prostu stalowe...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Poświatę na podstawce zostawiłem, łączy nieco podstawkę z figurką kolorystycznie.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Duzo lepiej teraz wygladaja , ladnie kontrastuja...

Awatar użytkownika
thral92
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: thral92 »

lepiej wygladaly jak byly rozgrzane. tra bylo zostawic i probowac jakos dociagnac i apotem ta poswiate. jak na pierwszy nmm to super figs

ODPOWIEDZ