Spartacus
Re: Spartacus
Pisalem z GF9 - nie ma tego dodatku jest w Anglii nawet, maja zrobic "dodruk" , pod koniec miesiaca ma byc juz avaible wszedzie.
Zauważyłem swój błąd nie battlefront ale battletable
Tu link do strony http://battletable.com/
Sorry za wprowadzenie w błąd warto napisać / zadzwonić bo może jeszcze maja ten dodatek na magazynie
Tu link do strony http://battletable.com/
Sorry za wprowadzenie w błąd warto napisać / zadzwonić bo może jeszcze maja ten dodatek na magazynie
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
Dzieki, wlasnie do nich napisalem
Jak nie to od poczatku pazdziernika ma byc dostepny wszedzie, tak przynajmniej mowia na GF9.
Jak nie to od poczatku pazdziernika ma byc dostepny wszedzie, tak przynajmniej mowia na GF9.
Mam juz planszowke i dodatek, jutro pierwsze testy.
Po przeczytaniu zasad gra zapowiada sie swietnie.
Po przeczytaniu zasad gra zapowiada sie swietnie.
Solo wez sie sam przemiel
Lubie bardzo gry w ktorych duzo jest zwiazane z polityka, intrygami.
Sama arena i walka wydaje sie mega fajnym rozwiazaniem, ilosc kombinacji i sposobow walki wyglada super, ciekawy jestem jaka sieczka bedzie w primusie
Lubie bardzo gry w ktorych duzo jest zwiazane z polityka, intrygami.
Sama arena i walka wydaje sie mega fajnym rozwiazaniem, ilosc kombinacji i sposobow walki wyglada super, ciekawy jestem jaka sieczka bedzie w primusie
Primusy nie wystepują w rozgrywkach PG
To nie polityka czy intrygi tlyko bezwględne cisnięcie po sobie nawzajem No ale duża interakcja między graczami sprawia, że gra jest ciekawa
Solo przegrywa w Spartacusa z Eltharionem na Arenie więc sorry
To nie polityka czy intrygi tlyko bezwględne cisnięcie po sobie nawzajem No ale duża interakcja między graczami sprawia, że gra jest ciekawa
Solo przegrywa w Spartacusa z Eltharionem na Arenie więc sorry
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Gralismy ostatnio w 4 osoby, udalo mi sie wygrac, wylosowany byl szybko gannicus, ktrory jest chyba najmocniejszym gladiatorem? (no wlasnie kto jest taki uber wg. znawcow?)
Przeciwnicy mieli plewy i jechalem ich na arenie jak chcialem.
Duzo zalezy od doboru kart.
Dziwne jest dla mnie tez to, ze uwazane rody z dodatku sa za te, ktore ciezko maja z wygrywaniem, a imho maja duzo bardziej przydatne zdolnosci niz Ci z podstawki.
Przeciwnicy mieli plewy i jechalem ich na arenie jak chcialem.
Duzo zalezy od doboru kart.
Dziwne jest dla mnie tez to, ze uwazane rody z dodatku sa za te, ktore ciezko maja z wygrywaniem, a imho maja duzo bardziej przydatne zdolnosci niz Ci z podstawki.
Nie ma najlepszego gladiatora Jest tylko ścisła czołówka która robi sobie nawzajem czoko w zależności od sprzętu i parringu(no i oczywiście umiejętności gracza na arenie )
do czołówki zalicza się egipcjanin, murzyn (tj doktore), spartakus (imo najgorszy z czołówki) kriksos, caburus(pseudo wampir) ganikus i teokles
To znaczy ze nie zagraliście dużo razy bo w takich sytuacjach albo sie domawia albo sie na tym odpowiednio zarabia albo ma sie odpowiednie karty
Dużo zależy ale tylko pod koniec - jak siada ci pod koniec karty to nie ma zmiłuj
Postacie z dodatku nie mają łatwo wygrać ale maja największy wpływ na grę (konkretnie sepius bo varus głównie hamuje zapędy dwóch guardzianych świrów jakimi sa sepius i glaber)
do czołówki zalicza się egipcjanin, murzyn (tj doktore), spartakus (imo najgorszy z czołówki) kriksos, caburus(pseudo wampir) ganikus i teokles
To znaczy ze nie zagraliście dużo razy bo w takich sytuacjach albo sie domawia albo sie na tym odpowiednio zarabia albo ma sie odpowiednie karty
Dużo zależy ale tylko pod koniec - jak siada ci pod koniec karty to nie ma zmiłuj
Postacie z dodatku nie mają łatwo wygrać ale maja największy wpływ na grę (konkretnie sepius bo varus głównie hamuje zapędy dwóch guardzianych świrów jakimi sa sepius i glaber)
Sciagalem dodatek z Anglii i dorzucili mi promo karte "Haradrianusa" (z tego co pamietam to postac nie byla w filmie, a byl to champion ojca batiatusa).
Staty 4,5,3 - walcza z nim przeciwnik nie moze uzywac armora. Calkiem niezly tez mi sie wydaje.
Po grze jak sie zastanawialem to duzo jest kombinacji i sposobow na granie i wcale nie trzeba zawsze walczyc na arenie.
Powiedz mi tak w primusa oplaca sie grac przy tylko 4 osobach czy nie?
Troche wygiete mi sie to wydaje, poza tym dopiero jak sie ma 10 lvl to troszke pozno i moze to byc walka konczaca gre.
Staty 4,5,3 - walcza z nim przeciwnik nie moze uzywac armora. Calkiem niezly tez mi sie wydaje.
Po grze jak sie zastanawialem to duzo jest kombinacji i sposobow na granie i wcale nie trzeba zawsze walczyc na arenie.
Powiedz mi tak w primusa oplaca sie grac przy tylko 4 osobach czy nie?
Troche wygiete mi sie to wydaje, poza tym dopiero jak sie ma 10 lvl to troszke pozno i moze to byc walka konczaca gre.
Nie opłaca wogle słaba to jest opcja nawet przy 6 graczach
Ja dostałem tez jakiegoś czempiona od batiatusa z 4,25 i nie można używać broni w walce z nim początkowo myśleliśmy ze byłby gięty z dzida i widłami ale okazało się ze jest dobry ale do czołówki raczej się nie łapie
Ja dostałem tez jakiegoś czempiona od batiatusa z 4,25 i nie można używać broni w walce z nim początkowo myśleliśmy ze byłby gięty z dzida i widłami ale okazało się ze jest dobry ale do czołówki raczej się nie łapie
Tez mocny, de facto wyplaca 2xataki na 1 przeciwnika, do tego wlocznia z s5 brzmi mocno.
w te gre nie wygrywa najlepszy gladiator bo zwykle jak masz kozaka to nie masz hosta, a nawet jak masz hosta i kozaka to wszyscy odmowia
trudno powiedziec jak sie wygrywa te gre najlepiej faktycznie ma chyba batiatus - bo latwo zdobywa influence bo gladiatorzy sa mega tani - Ci slabsi. A niewolnicy przeciwnie, mega drodzy po 9-11 monet prawie od początku, gdzie eco gladiatorzy sa po2-3 golda
trudno powiedziec jak sie wygrywa te gre najlepiej faktycznie ma chyba batiatus - bo latwo zdobywa influence bo gladiatorzy sa mega tani - Ci slabsi. A niewolnicy przeciwnie, mega drodzy po 9-11 monet prawie od początku, gdzie eco gladiatorzy sa po2-3 golda
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Wczoraj gralismy, totalnie inna gra. Dopiero w 6tej turze chyba wyszedl egipcjanin, a do tego czasu i do konca sami plewni gladiatorzy. Nauczylem sie, ze wchodzic na 12 w fazie intryg bez odpowiedniej ilosci foili i guardow nie ma co - z 11 na 7 mnie zjechali, a ture pozniej tuliusz powywalal sobie slavow i mial przygotowana obrone - wygral.
flaf to byl fart tadzia, myślalem że już to odchlipałeś..
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
Swoja pierwsza gre wygralem Tuliusze, teraz tez wygral.
Tylko, ze my nooby w ta gre an razie jestesmy.
Tylko, ze my nooby w ta gre an razie jestesmy.