Slayer dla Kerima.
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
no wyostrzyles to co najlepsze w tej figurce(podstawke)
dobrze wyszedl naprawde spoko
dobrze wyszedl naprawde spoko
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
e tam nauczy sie z czasem nmn ]:->
dobrze ze cwiczy chociaz
dobrze ze cwiczy chociaz
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
Na zdjęciu włosy trochę się przyciemniły (są bardziej wyciągnięte).Shino pisze:topory slabo ci wyszly.... wygladaja bardziej na kamienne niz na metalowe. zloto juz lepiej choc tez wyglara imo srednio.
Troche bardziej rozjasmilbym wlosy (znaczy zrobil wiekszy kontrast po prostu)
skora jest w porzadku
Poza tym cieżko je malować - są strasznie kiepsko rzeźbione, zwłaszcza z tyłu i po bokach - praktycznie są stopniowane

Powiem to tak.. Mam tego slayera jak i tego związanego ze skull passa. Jak zacząłem malowac tego związanego to chciałem na koniec zostawic włosy. Tak też zrobiłem - wszystko już bardzo ładnie wyszło zacząłem robic włosy i chobym 10 tysięcy razy rozjaśniał to i tak paskudnie wychodziły (wina tych płaskich boków) Wkurzyłem się, zmyłem farbę, spodkładowałem, pomalowałem na złoto i pocieniowałem lekko, dorobiłem kółeczko z greenstuffa nad głową, odciąłem ten kawałek podstawki, przeciągnałem rzemyk i mam ładny wisiorek ze złota (przedstawiający porwanego dwarf slayera!!!) xD
Któż wie - może go kiedyś wystawie na allegro i napiszę że to limitowany wisiorek, że tylko 5 sztuk na świecie i zgarne miliony :DD!!!
Podsumowując jak na taki brzydki figs to ładnie żeś go odpicował
Któż wie - może go kiedyś wystawie na allegro i napiszę że to limitowany wisiorek, że tylko 5 sztuk na świecie i zgarne miliony :DD!!!
Podsumowując jak na taki brzydki figs to ładnie żeś go odpicował

Figurka może nie najlepsza za to malowanie spełnia wszelkie wymogi. Na stół nie zawahał bym się go postawić.

Też malowałam ten model i włosy są faktycznie straszneMate pisze:Poza tym cieżko je malować - są strasznie kiepsko rzeźbione, zwłaszcza z tyłu i po bokach - praktycznie są stopniowane

P.S. Link do mojego dwarfa - tak wiem, że podstawka jest krzywo włożona w dioramkę

Pozdrawiam,
Kasia

Jeea!
Podoba mi się, jak walniesz tak minersów, to... niespodzianka
Synek się bardzo ucieszy. A jak on jest przymocowany do podłoża?
No i ćwicz na nich choć by i "kierunkowe światło"
no bo synek go nie oszczędzi
Podoba mi się, jak walniesz tak minersów, to... niespodzianka

Synek się bardzo ucieszy. A jak on jest przymocowany do podłoża?
No i ćwicz na nich choć by i "kierunkowe światło"
no bo synek go nie oszczędzi

Ostatnio zmieniony 4 lip 2007, o 19:41 przez Kerim, łącznie zmieniany 1 raz.
Sułtan Selim II miał powiedzieć po bitwie "Pod Lepanto chrześcijanie mnie ogolili. Na Cyprze, ja odciąłem im ramię. Moja broda odrośnie..."Mate pisze:To samo wmawiali sobie Turcy przed bitwą pod Lepanto
czepiales sei ze moja twarz jest plaska a ja napisze tyle ten dwarf jest za bardzo wyciagnity ... skora jest naprawde za mocna powinny byc plynniejsze przejscia ale chyba to juz u ciebie standard patrzac na ogry (na moich zdjeciach przy fleszu ostro mozna bylo facjate zmiekczyc ale w realu widac cienie i hajlajty - lubie delikatne wyciaganie ktore jest bardziej realistyczne nie koniecznie mega fotogeniczne czy typowo stolowe) ... wiec 2 odmienne podejscia do sprawy ale jak na stol to git ...
Hmm, jeżeli to wg Ciebie są mocne przejścia (nikt inny, prócz Ciebie, ich nie zauważył
to ja nie wiem...
Zwróć uwagę, że ta figurka jest paskudnie rzeźbiona (skullpass...), naprawdę ciężko jest z nią cokolwiek zrobić.
Cóż, musiałeś się zemścić za tę płaską twarz (nadal tak uważam
A będziesz zły, jak zarzucę Ci jeszcze kompletny brak interpunkcji...?

Zwróć uwagę, że ta figurka jest paskudnie rzeźbiona (skullpass...), naprawdę ciężko jest z nią cokolwiek zrobić.
Cóż, musiałeś się zemścić za tę płaską twarz (nadal tak uważam

A będziesz zły, jak zarzucę Ci jeszcze kompletny brak interpunkcji...?

- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
mysle ze gladziej mogles ... np tak jak ja zaczalem kiedys na ogrze ... zadna rzezba nie jese zla ...

i mysle ze cos atkiego lepiej wyglada choc nie jest jeszcze skonczone ... ale bardzij realistyczne to jest ... a interpunkcja na forach internetowych nie obiwazuje jak dla mnie to tak jakby sie czepiac tego ze ktos ą ę ł nie daje ...

i mysle ze cos atkiego lepiej wyglada choc nie jest jeszcze skonczone ... ale bardzij realistyczne to jest ... a interpunkcja na forach internetowych nie obiwazuje jak dla mnie to tak jakby sie czepiac tego ze ktos ą ę ł nie daje ...
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
dead pisze: a interpunkcja na forach internetowych nie obiwazuje jak dla mnie to tak jakby sie czepiac tego ze ktos ą ę ł nie daje ...

No, ja się czepiam. Bo czasem to niezrozumiałe jest. I osobiście tępię akcję "Zero tolerancji dla przecinków"

Przepraszam, ogr jak dla mnie nieszczególny.
daj takiego zooma to pogadamyMate pisze:Sorry, Winetou, ale to są dopiero ostre przejścia...

Wybacz, o wielki malarzudead pisze:daj takiego zooma to pogadamyMate pisze:Sorry, Winetou, ale to są dopiero ostre przejścia...jak na 3 warstwy to duzo lepszy efekt jak na tym slajerku gzdie widac jakbys umiescil max 3 ... ciemne mniej ciemne i jasne ... wierz mi ze te ogry jak i ten slajer to naprawde maja ostre przejscia na skorze wierz mi ze maja - wim ze czesto malarze bezkrytycznie na swoje prace patrza ale czest oten stan trwa przez pierwsze pare godzin euforii u mnie to trwa az zarobie fote ... bo wtedy widac wszystko ...

Zauważ jednak subtelną rożnicę między wielkością powierzchni ciała tego Twojego ogra i slayera... (mniej więcej 5 do 1)
Porównaj do tego ilość warstw na obu (u mnie jest 5 - bestial brown + dwarf flesh, domieszki dwarf flesha, na końcu z bleached bone) i masz odpowiedź o szczegółowości....

Klata ogra wygląda, jak napisał Thrall, jakby namalowana była na kartce, jest niezwykle płaska.
Jesteś również jedynym, który twierdzi, że na slayerze są ostre przejścia, więc specjalnie się tym nie przejmuję.
Ostatnio zmieniony 4 lip 2007, o 22:27 przez Mate, łącznie zmieniany 1 raz.
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:

Kto jak kto, ale Mate nie patrzy na swoje prace bezkrytycznie - nie od dziś, nie od roku, i nie od 5 lat maluje, a dłużej.
A Mate zazwyczaj daje większego zooma i jest lepiej niż na ogierku

Teraz to i ja teżMate pisze: Cóż, musiałeś się zemścić za tę płaską twarz (nadal tak uważam)