Brushlicker Studio czyli Janka pędzlem wymachiwanie
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Re: Brushlicker Studio czyli Janka pędzlem wymachiwanie
Wszystko pieknie, poza jednym - wnętrza luf na czarno!!!
- Brushlicker
- Falubaz
Sam się nad nimi zastanawiałem. Malowanie w jednej z moich ulubionych tonacji - przygaszonych, lekko zużytych czasem kolorach. Lufy rzeczywiście zamaluj na czarno, bo biją po oczach.
Jakbyś dał radę daj zbliżenie na pozostałe jednostki.
Jakbyś dał radę daj zbliżenie na pozostałe jednostki.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"
- Brushlicker
- Falubaz
Na blogu są znacznie, znacznie większe fotki, pokazują się po kliknięciu. Tutaj musiałem ograniczyć się do pewnego stopnia, żeby nie porozciągać layoutu
http://brushlicker.blogspot.com/
Kolory celowo przygaszone, klient prosił o spokojną, mroczniejszą tonację. Zresztą ja też odruchowo raczej tak maluję
Kolory celowo przygaszone, klient prosił o spokojną, mroczniejszą tonację. Zresztą ja też odruchowo raczej tak maluję

Przede wszystkim pozazdrościć bardzo łądnych i klimatycznych figurek
Malowanie bardzo fajne - ładna skóra i dobrze dobrane kolory. Bardzo mi się podobają brukowe podstawki - samoróbki czy gdzieś zakupione ? Bo zastanawiam się nad czymś podobnym do mojej Bretonni 

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Ok. Zatem napiszę coś tam jeszcze
. Co do kolorystyki przygaszonej, to jest to kwestia zasady przyjętej i nic nikomu do tego - tutaj się sprawdza, choć ja tam bym wolał ciutkę bardziej zdecydowane kolory . Ale wtedy wyszłoby malowanie a'la "Piraci z Karaibów"
...
Cieniowanie/rozjaśnianie na figsach jak najbardziej ok, podoba mi się. Co trzyma w lewej dłoni szef? Miniguna?
Natomiast - o dziwo - najmniej podobają mi się same działa. Tzn. nie ich rzeźba, bo w tym nie mają sobie równych, ale właśnie ich malowanie. Konkretnie drewno i lufy. Lufy wyglądają, jakby były malowane jedną warstwą, są płaskie dosyć i pierwsze moje wrażenie było takie, jakby były gliniane... Drewno też jakoś mi nie pasuje. Czegoś mu po prostu brakuje. Brakuje highlightów na metalowych elementach, właściwie na wszystkim w działach. Jednym słowem - poszedłeś w bardzo przygaszoną kolorystykę w przypadku dział
.
Natomiast generalnie trza koniecznie napisać, że ta moja "krytyka" to jest trochę czepialstwo na siłę
, grupa jest pomalowana znakomicie, ma klimat i zwyczajnie jest się czym pochwalić. Bardzo fajne figsy bardzo fajnie pomalowane
.

Cieniowanie/rozjaśnianie na figsach jak najbardziej ok, podoba mi się. Co trzyma w lewej dłoni szef? Miniguna?
Natomiast - o dziwo - najmniej podobają mi się same działa. Tzn. nie ich rzeźba, bo w tym nie mają sobie równych, ale właśnie ich malowanie. Konkretnie drewno i lufy. Lufy wyglądają, jakby były malowane jedną warstwą, są płaskie dosyć i pierwsze moje wrażenie było takie, jakby były gliniane... Drewno też jakoś mi nie pasuje. Czegoś mu po prostu brakuje. Brakuje highlightów na metalowych elementach, właściwie na wszystkim w działach. Jednym słowem - poszedłeś w bardzo przygaszoną kolorystykę w przypadku dział

Natomiast generalnie trza koniecznie napisać, że ta moja "krytyka" to jest trochę czepialstwo na siłę

- Brushlicker
- Falubaz
Bohater ma lufę pistoletową wychodzącą....z dłoni
no nic, ktoś tak wymyślił....
Azgaroth- podstawki od klyenta, żywiczne. Wg mojej wiedzy część to MicroArt a część to dzieła jakiegoś lokalnego, trójmiejskiego majstra rzeźbiarza/odlewnika.
Greg- Hmmm masz troche racji z tymi działkami, drewno na pewno dostanie jeszcze jakieś pigmenty, co do mosiądzy, czy z czegokolwiek toto było lane, to w rzeczywistości faktura wygląda na bardziej zróżnicowaną , jednak elektroniczne "oczy" różnią się od naszych i faktycznie na fotce zaginęła ta różnorodność. W rzeczywistości są tam metalliki zmieszane z brązami, metalliki zwashowane i zbrushowane , więc w sumie nie ma mowy o braku różnorodności. Patynki na fotkach tyż nie widac prawie :/
Jak będe robił kolejną partię to nie omieszkam machnąć nowych zdj.
{S: dzięki za feedback, byłem w pierwszej chwili w szoku

Azgaroth- podstawki od klyenta, żywiczne. Wg mojej wiedzy część to MicroArt a część to dzieła jakiegoś lokalnego, trójmiejskiego majstra rzeźbiarza/odlewnika.
Greg- Hmmm masz troche racji z tymi działkami, drewno na pewno dostanie jeszcze jakieś pigmenty, co do mosiądzy, czy z czegokolwiek toto było lane, to w rzeczywistości faktura wygląda na bardziej zróżnicowaną , jednak elektroniczne "oczy" różnią się od naszych i faktycznie na fotce zaginęła ta różnorodność. W rzeczywistości są tam metalliki zmieszane z brązami, metalliki zwashowane i zbrushowane , więc w sumie nie ma mowy o braku różnorodności. Patynki na fotkach tyż nie widac prawie :/
Jak będe robił kolejną partię to nie omieszkam machnąć nowych zdj.
{S: dzięki za feedback, byłem w pierwszej chwili w szoku

- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Bardzo klimaciarskie modele, fajnie się prezentują w kupie. 

A to nie jest taki pistolet ukryty w rękawie, z jakim biegał Ezio Auditore w Assassin's Creed?Bohater ma lufę pistoletową wychodzącą....z dłonino nic, ktoś tak wymyślił....
- Brushlicker
- Falubaz
Więcej maziajków do Warmaszyny
Napiszta proszę co o tym myślicie
Zlecenia, lvl 2.

W razie czego zapraszam na bloga
https://www.facebook.com/Brushlicker
Z ciekawych rzeczy nie zapostowanych tutaj mamy jeszcze recenzje/unboxing tego jacka, z dokładniejszym przyjrzeniem się plastiko-żywicy PP i raport z wyzwania speedpaintingowego którego owocem byli pomalowani (mniej więcej...) press gangerzy w liczbie 23, wykonani w 9h

Zlecenia, lvl 2.

W razie czego zapraszam na bloga

https://www.facebook.com/Brushlicker
Z ciekawych rzeczy nie zapostowanych tutaj mamy jeszcze recenzje/unboxing tego jacka, z dokładniejszym przyjrzeniem się plastiko-żywicy PP i raport z wyzwania speedpaintingowego którego owocem byli pomalowani (mniej więcej...) press gangerzy w liczbie 23, wykonani w 9h

koleś z butelką spoko, fajna, czysta skórka, spodnie i buty można by jeszcze wyciągnąć ale rozumiem, że to specyfika lvl 2
Jeśli chodzi o tego robocika to nie bardzo mi leży rdza na niebieskich elementach, i sam niebieski trochę płasko. Metal jest spoko.
p0zdr0

Jeśli chodzi o tego robocika to nie bardzo mi leży rdza na niebieskich elementach, i sam niebieski trochę płasko. Metal jest spoko.
p0zdr0
maluję na zamówienie http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=41942
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
+1, Elementy pomalowane tin bitzem też by można wyciągnąć...Majones pisze:koleś z butelką spoko, fajna, czysta skórka, spodnie i buty można by jeszcze wyciągnąć ale rozumiem, że to specyfika lvl 2![]()
Tutaj nie do końca się zgodzę. Niektóre elementy metalowe (złote i srebrne) są jakby zbyt czyste w porównaniu z resztą elementów, które są postarzone. Postarzone elementy wyglądają lepiej, niż niepostarzone...Majones pisze:Jeśli chodzi o tego robocika to nie bardzo mi leży rdza na niebieskich elementach, i sam niebieski trochę płasko. Metal jest spoko.
p0zdr0
Generalnie fajnie pomalowane figsy, na które patrzy się z przyjemnością...
- Brushlicker
- Falubaz
Dzięki za kupę feedbacku 
@Dzikki
Zbliżenia gangerów naturalnie będą, ale zgodnie z opisem na blogu, były malowane na deadline -> Zielonogórski master w WM/H. Klyent sie wybierał i poprosił żebym zdołał je pomaziać na poziom " żeby były uznane za pomalowane na turnieju" Tak więc na wielu szczegółach wręcz straszy podkład, nie mówiąc o powyciąganych rozjaśnieniach :PP
Większa fotka jest na blogu , tutaj nie można tak dużych wrzucać
Post wrzucony o takiej porze bo przez nawał zleceń poprzestawiałem lekko dzień z nocą
@Greg
Tam nie ma tin bitza
ale powyciągam pewnie, powyciągam
A i może na jacku coś pogmeram jeszcze z metallikami
Generalnie fotki lekko pokarały mi te fgurki, ale klyent obiecał że mi porobi porządne w studiu ^^ on przynajmniej ma pojęcie czym jest przysłona i ISO 

@Dzikki
Zbliżenia gangerów naturalnie będą, ale zgodnie z opisem na blogu, były malowane na deadline -> Zielonogórski master w WM/H. Klyent sie wybierał i poprosił żebym zdołał je pomaziać na poziom " żeby były uznane za pomalowane na turnieju" Tak więc na wielu szczegółach wręcz straszy podkład, nie mówiąc o powyciąganych rozjaśnieniach :PP
Większa fotka jest na blogu , tutaj nie można tak dużych wrzucać

Post wrzucony o takiej porze bo przez nawał zleceń poprzestawiałem lekko dzień z nocą

@Greg
Tam nie ma tin bitza

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Kurde, to szacun, że chciało Ci się aż tak metaliki zabarwiaćJochnyWalker pisze:
@Greg
Tam nie ma tin bitza![]()

- Brushlicker
- Falubaz
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Jak już napisałeś, że nie tin bitz, to się domyśliłem, jak otrzymałeś takie cośJochnyWalker pisze:w rzeczywistości widać znacznie więcej na tym metalliku. Tak po prawdzie to ich właściwości zawsze jest mi najcieżej uchwycić na fotkach :/
to boltgun metal
na to agrax, nuln, agrax i chainmail

Kurde, ja też nie umiem fotografowac, ale jakoś już się przyzwyczajam do tej ułomności. Na żywca figsy przynoszą mi wiele więcej frajdy, niz na moich fotach... Pomału przestaje mi to przeszkadzać...
- Brushlicker
- Falubaz
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Jasne, czyli zupełnie odwrotnie, niż u mnie... W takim razie rozejrzeć się trza za jakimś miejscowym ugrupowaniem fotograficznym, dogadać się z nimi i przeszkolić się u nich, albo zlecać im sesje
...