Propozycja zmiany regulaminu - Pax LL
Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10
Re: Propozycja zmiany regulaminu - Pax LL
Na stronie ligi jest też rubryka Miasto. Wiadomo, ktoś to może zmienić i udawać, że mieszka 100 km dalej. Dlatego zamiast technik prewencyjnych lepiej jest używać ostrych kar. LL zna sytuacje, gdzie jeśli ktoś wałował to się kilku złych zebrało i zrobiło co trzeba nie mając nic w regulaminie. Jak będzie stosowny zapisek "ban dla oszukujących członków i ban dla oddziału zamiejscowego" to ilość narobionego w gacie przy próbowaniu zrobienia takiego "triku" jest proporcjonalna do korzyści z niego płynących.
Wolałbym wyraźny zakaz w regulaminie, żeby była podstawa do wyciągania ewentualnych konsekwencji, lub zamknięcie furtki, żeby nikogo nie kusiło.
Niestety LL pokazała na przykładzie Pasiaka, że karać to owszem potrafi, ale tylko tych z małych ośrodków. Za karanie Gamblersów za 2 głosy z lokali nikt się brać nie chciał (już nie mówię nawet o masterach, bo sprawa może być różnie rozumiana).
Niestety LL pokazała na przykładzie Pasiaka, że karać to owszem potrafi, ale tylko tych z małych ośrodków. Za karanie Gamblersów za 2 głosy z lokali nikt się brać nie chciał (już nie mówię nawet o masterach, bo sprawa może być różnie rozumiana).
Prewencja również w tym wypadku nie jest dobra. Zmusza graczy do siedzenia u siebie. Aby coś ruszyło nie możesz blokować i narzucać. Wymogi są jasne, a sprawdzanie potem kto gdzie grał to jakiś kosmos. Do tego kara za nadużywanie i masz regulamin i otwarty, i prosty, i surowy.
Nadal jestem za wprowadzeniem tej poprawki do propozycji Laika.
Do tego mam pytanie. Co z klubem, który uzyskał miejsce na LL a w trakcie sezonu, w którym ma głos, na skutek transferów z klubu ilość jego członków spadnie poniżej ustanowionego minimum? Czy klub traci wtedy głos?
Do tego mam pytanie. Co z klubem, który uzyskał miejsce na LL a w trakcie sezonu, w którym ma głos, na skutek transferów z klubu ilość jego członków spadnie poniżej ustanowionego minimum? Czy klub traci wtedy głos?
Jeżeli głos na LL = głoś klubu to tak, traci głos.
Prawda jest taka że możliwości obejścia regulaminu zawsze będzie multum. Musielibyśmy mieć regulamin długi jak książki o podatku VAT...
Chyba lepiej po prostu surowo karać za kombinowanie.
Potrzeba byłoby po prostu whistleblowera i osób z cojonoes do egzekwowania kar.
Prawda jest taka że możliwości obejścia regulaminu zawsze będzie multum. Musielibyśmy mieć regulamin długi jak książki o podatku VAT...
Chyba lepiej po prostu surowo karać za kombinowanie.
Potrzeba byłoby po prostu whistleblowera i osób z cojonoes do egzekwowania kar.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
W takim razie wypadałoby zebrać gdzieś w oddzielnym temacie listę fauli na żółta i czerwoną kartkę
jeszcze jedno pytanie
czy jedna osoba moze po zmianie klubu wyrobić normę aktywnych klubowiczów dla 2 klubów w ciągu jednego sezonu?
jeszcze jedno pytanie
czy jedna osoba moze po zmianie klubu wyrobić normę aktywnych klubowiczów dla 2 klubów w ciągu jednego sezonu?
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Napisałem tu swoje zastrzeżenia i pomysł, ale chcę go jeszcze przemyśleć przez weekend.
Zaraz ruszam do Krk, a to w końcu LL - poważna scena polityczna
więc nie chcę komentować sprawy na gorąco.
W poniedziałek odniosę się do Laikowej propozycji.
Pozdro,
do zobaczenia w KrK!
Zaraz ruszam do Krk, a to w końcu LL - poważna scena polityczna

W poniedziałek odniosę się do Laikowej propozycji.
Pozdro,
do zobaczenia w KrK!
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole

- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Ok, wiedzę zmieniony zapis.
Intencjonalnie się zgadzaliśmy, ale dla mnie pozostawały niejasne fragmenty budzące wątpliwości.
W obecnej formie ta propozycja wydaje mi się sensowna
Intencjonalnie się zgadzaliśmy, ale dla mnie pozostawały niejasne fragmenty budzące wątpliwości.
W obecnej formie ta propozycja wydaje mi się sensowna
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole

Tamten temat nie sluzy do dyskusji, wiec przenioslem to tu.P.S. Nie rozumiem, dlaczego głosujemy pakietami, zamiast nad każdą sekcją osobno tworząc ogólny.
Dlatego, ze zamiast konkretnych zmian tworcy podawali cale pakiety zasad.
dodatkowo propozycja glosowania wisiala kilka dni. Wystarczylo sie zainteresowac i jesli uznales, ze jest niewlaqsciwe to miales calkiem sporo czasu na zauwazenie tego.
Teraz juz za pozno i proponuje wykazywac wieksza inicjatywe w takich sprawach na przyszlosc.
mozesz byc nawet w kilku jesli przejdzie opcja laika., potem mi napiszcie w jakim klubie mi wolno być.
Po prostu zamiast zmieniajac je codziennie bedziesz mogl robic to 2 razy w roku. Takie ogromne ograniczenie na ciebie nakladamy.
pozostaje mi tylko powiedziec to co na forum moderatorskim juz chyba uslyszales: Przemysl swoja pozycje jako moderatora tego forum skoro apelujesz tylko do mnie a swojemu klubowi nie chcesz zwrocic uwagi "bo tu nie ma jak". Jestes moderatorem to sie zachowuj jako taki.
to ma znaczenie ile? to juz nie jest wazny fakt ZE to zrobiles?
przykre jest w takim razie twoje podejscie do sprawy skoro uwazasz, ze jesli kogos oszukasz lub oklamiesz raz to nie ma problemu, bo nie robiles tego wiecej razy (lub pewnie zamiast raz mozna wrzucic jakas wieksza liczbe, choc nie chce mi sie szukac historii twojego pisania)
przykre jest w takim razie twoje podejscie do sprawy skoro uwazasz, ze jesli kogos oszukasz lub oklamiesz raz to nie ma problemu, bo nie robiles tego wiecej razy (lub pewnie zamiast raz mozna wrzucic jakas wieksza liczbe, choc nie chce mi sie szukac historii twojego pisania)
ty dalej nie widzisz róznicy miedzy zwracaniem uwagi a wycinaniem postów?
bo ja dzialam tak:
cala moja historia edycji postów to poprawa "literówek" dawno temu, co z resztą uważam za złe posunięcie. A Ty?
bo ja dzialam tak:
ale Ty wolisz wyedytować i zrobić tak:dymitr pisze:Bardzo proszę o powstrzymanie języka, nie robienie wiochy
która droga lepsza?Shino komuś wyedytował na... pisze:mam małego pindola a moja mama lubi dzikie harce
cala moja historia edycji postów to poprawa "literówek" dawno temu, co z resztą uważam za złe posunięcie. A Ty?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
znowu mieszasz niesamowicie. Mi napisales cos takiego
Wiec ogarnij sie i wypracuj sobie zdanie, ktore chcess soba prezentowac. Bo inaczej nie bedziesz w koncu traktowany powaznie przez dyskutantow. A przeciez nie o to chodzi.z LL jest problem taki, że w myśł przyjętcyh zasad można tam sobie po matakch jechać bez kary. Dostając bana na BP admini zpstawiają Ci dostęp do LL jeśli masz tam głos
Obawiam sie, ze ta, ktora nie toleruje tak niskich prowokacji jaka zrobil furek.która droga lepsza?
Shino nie wierzę, że nie rozumiesz - to co piszesz to już gruba demagogia.
NIE EDYTUJEMY POSTÓW, KTÓRE W NAS UDERZAJĄ. CHCESZ TO MU ODPOWIEDZ NA TYM SAMYM POZIOMIE.
prościej i czytelniej nie potrafię
NIE EDYTUJEMY POSTÓW, KTÓRE W NAS UDERZAJĄ. CHCESZ TO MU ODPOWIEDZ NA TYM SAMYM POZIOMIE.
prościej i czytelniej nie potrafię
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.