Początek z WoCh

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Re: Początek z WoCh

Post autor: Durin »

BSB Destiny scaly skin dwurak i starczy, szczególnie, że i tak 50 pts nie może przekroczyć na przedmioty. Lorda wrzuć na dysk - traci 1 AS a zyskuje lot - imo warto.

Maga natomiast na konia, za drogi jest na demo mouncie i nie ma losa w fastach.

zrób 4 jurki + trolle za reszte lub 4 jurki wywal trolle i wstaw shrine lub dwa teczy. podpakujesz herosow a jednocześnie wykorzystasz kości (a masz tylko jednego maga)
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Veta92
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Veta92 »

Dokładając lvl na magu zdejmuje coś z klepaczy. A jak widać na magie w tej rozpie nie stawiam:) A disspell? W 2 turze już jestem praktycznie wszystkim w combacie więc za dużo groźnego carowania chyba nie będzie:) Dlaczego uważasz, ze na chariotach lepszy mark nurgla?
Co do 4 jurków. Chciałem grac na 2x3 i kowboje z jedna trójką. W takiej koncepcji CoC wsadziłbym na lorda (jakaś pomyłka z tym bsb;p) i nadal miałbym 4 trole. Myślicie, że to kiepska opcja?
Jakoś lord na dysku do mnie nie przemawia. Co z armatami? Nigdy nie grałem takim kowbojem więc może nie do końca wiem jaki to niesie potencjał:)

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

4 trolle sa bez sensu. W ogole trolle sa slaba opcja. Na prawde lepiej shrine. Mark nurgla ja rowniez uwazam za lepszy ( jak ogarniasz stol paniki tak nie bola a -1 do hita jest super - jezeli zaczynasz przygode z woc slaanesh jest latwiejszy)

Wysłane z mojego GT-I9000 przy użyciu Tapatalk 4
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

W trójce SK i tak nie masz look outa, także lord tak czy inaczej będzie obrywał z armaty. Jak dasz mu dysk to będziesz miał trochę większy ruch co pozwoli się lepiej chować za terenami. Poza tym lot pozwala Ci szarżować ważne cele przeskakując odginaczki. CoC IMO lepiej pasuje na lorda, strata generała bardziej Cię boli niż utrata bsb, który z koroną nie ma warda.
Mark nurgle'a na rydwanach jest super, ciężko trafić, ciężko zranić, core i tak musisz jakoś zapełnić.
Disspell jest ważny, jest sporo czarów które Cię bolą w combacie, wszelkie przerzuty czy minusy do statystyk o niskich castingach których nie będziesz miał jak zbić i które zapewne zadecydują o wyniku combatu. Z tą drugą turą to na wyrost, przeciwnik może Cię odgiąć lub się trochę cofnąć. Rydwany i trolle są dosyć wolne, SK+lord+bsb sami nie zrobią Ci gry.

Veta92

A gdybym wsadził lorda na dysk, maga na konia, zmienił jurki na 4 sztuki a dodał kolejną chimerkę i dołożył jednego trolla (łącznie byłoby 5)?
Jeśłi chodzi o dużego maga - jego obecność wiąże się ze zdjęciem czegoś z lorda. Więc nie wiem jak to rozwiązać i czy to ma sens. A shrine... Nigdy tym nie grałem i szczerze to jakoś mnie nie przekonuje. Jest strasznie wolne, dosyć drogię. W combacie raczej dupy nie urywa. Jakie są główne plusy bo może ich nie dostrzegam:)

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

jest mega twarde i wiele rzeczy zatrzyma....

Sa 2 drogi gry z duzy magiem i bez, ale z klepaczem wybierz co wolisz.

2 chimery i dwa jurki na euro nie wchodza

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Warriors of Chaos
Exalted Hero on Daemonic Mount/Daemon Prince/one or more Core Chaos Chariots (max 3)/Skullcrusher unit, max 4
Daemon Prince/Chimera, max 2
Dwie chimery i dwa SK się mieszczą, bo są w innych koszykach.

Veta92

OK. Więc nadal założenia są następujące - mocny lord - klepacz, BSB na DM i mały mag w fastach. W corach 3x fasty i 3x rydwany.
I teraz którą opcję do tego dobrać?
1. Lord na DM, 2x3 SC i 4 trole
2. Lord na dysku, 4 SC i 9 trolli
3. Lord na dysku, 5 SC i 2 CHimerki z regenka i zianiem
Czy jeszcze dalej kombinować?
Jeśli chodzi o shrine pomyślę o nim ale na razie muszę go sprawdzić w grze:) Z tego co czytałem w temacie WoC większość osób nie twierdzi, że trolle są bez sensu. (tego też jeszcze sam nie sprawdziłem).

ODPOWIEDZ