Open 2000 - End of Times 15.11.2014

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
michal
Chuck Norris

Re: Open 2000 - End of Times 15.11.2014

Post autor: michal »

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Denis pisze: Czy potwierdzenie wpłaty też będzie liczone ?
Tak jest.
Denis pisze:Rozumiem DOCH full open z specialami ?
Tak jest
Jasif pisze: Dlaczego drukowane podręczniki wiążą sie z karą punktową?
Bo jest to nie legalne i właściciel sklepu chcc żeby kupować u niego podręczniki zamiast ściągać z chomika. Kara punktowa to i tak nie wiele.
SirJayawarden pisze:Ile jest teraz osób zapisanych?
13 osób - aktualny stan możesz sprawdzić klikają w link w pierwszym poście z zapisami.
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

Fajnie że tyle osób. Miałem nadzieje że mi się uda być, ale nie wyszło. Ciekawy jestem jak wyjdzie to granie na openie.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Sam jestem ciekaw pojedynku armat z Cairosem czy Nagashem :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

Wyszło jak zwykle chciałem wkońcu pograć to teraz nie mam czym Lidder dał dupy i nie potrafił zwrócic mi modeli po masterze :(
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Co wy dalej gracie? ;) Jakie wyniki, bo ciekaw jestem czy mokry sen GW ,w postaci nowego Karla Francy zaginął system?

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Skutecznie zagiął system.
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Nie gracie tylko śpicie :)

A wiec tak:

1. Medzik - 60 pkt
2. Lifefather -41 pkt
3. RaV - 39 pkt
4. Kotson 37 pkt
5. Mroczna Zemsta 37 pkt
6. Janek 36 pkt
7. Diamo 35 pkt
8. Dibo 33 pkt
9. Kharus 27 pkt
10. Bezdomny 30 pkt
11. Arrander 20 pkt
12. Wołek Zbożowy 19 pkt
13. Rusek 16 pkt
14. Mrówa 16 pkt
15. Berdysz 12 pkt

Wygrało Imperium na Karlu Franzu z nowego podręcznika - fajnie - choć oczywiście można mówić o gięciu systemu to ja się z tym nie zgadzam :) A to dlatego ,że tak naprawdę nikt z Was poza Medzikiem nie miał po prostu wymaksowanej rozpiski :). Wcale nie był taki ten format zły i gwarantuje Wam że jak dokładniej poczytacie kodeksy waszych armii z pewnością znajdziecie odpowiedź na takie charaktery jak Karol czy inni :).

Tak czy inaczej mam nadzieję ,że się Wam podobało. Słyszałem narzekania na krótki czas - nic na to nie poradzę - jest to zależne od sklepu. Miło mi jednak powiedzieć ,że prawdopodobnie od stycznia ruszą regularne turnieje w moim własnym lokalu - pubie który będzie w centrum Krakowa i będzie przystosowany do gier bitewnych - nie chcę zdradzać szczegółów ale prace już trwają :). Po to właśnie nie odpłatnie i we własnym wolnym czasie robiłem te turnieje w Vanahaimie aby nabrać doświadczenia i zobaczyć na co trzeba zwrócić uwagę - mówię o tym bo i takie pytanie padło " Po co to robię ?" :)

Ja ze swojej strony bardzo wszystkim dziękuję za cierpliwość do mnie - mam nadzieję że dobrze się bawiliście i będziecie w przyszłości mieć na uwadzę eventy które będę organizował .

Ave! ::)
Obrazek

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Piotrze ja sądzę, że Carlem Franzem problem nie tkwi w jego zdolnościach, tylko w łączonym profilu. End Times to moim zdaniem nie jest do końca taki klasyczny warhammer. Co do rozpisek to co innego wymaksować moje tomb kingi czy inne armie, bo spece są na przeróżnym poziomie. Mój Ramhotep zmieniał ogromnie dużo w jakości rozpiski i gry. Knighci prawie nie poczuli wzięcia na klatę klocka warlocków, którzy normalnie wciągają ich nosem.
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Kluczowa w tych nowych potworach jest ilość ran tak na prawdę ... 9 do wbicia z Wardem +4 to na prawdę sporo . Jest fajny - w końcu Imperium ma speca który jest warty do wystawienia .
Obrazek

Awatar użytkownika
medzik
Chuck Norris

Post autor: medzik »

Cóż skoro już zostałem wywołany do tablicy, to przede wszystkim dziękuje za tur i moim przeciwnikom za fajne gry (w szczególności ChD z którymi pierwszy raz grałem).
Co do wymaksowanej rozpy, to przyznam się była gdyż format open i szczerze mówiąc też byłem zaskoczony, że rozpiski nie odbiegały od tych znanych mi z euro.
Odnośnie Karla jest przegięty, tak jak inni bohaterowie z tej kampanii i uważam, że trzeba się głęboko zastanowić czy ich dopuszczać.
Jeszcze raz zapraszam wszystkich do Mielca 6 grudnia, a poniżej moja "wymaksowana" rozpa ;)
Pozdro

2000 Pts - Empire Army

Knights of the Inner Circle 16 Ca 445.0
Cavalry; Barding; Lance; +2S on charge; Full Plate Armor;
Shield; Standard; +1CR; Musician; +1CR if tied. +1 Ld in
rally attempts.; Warhorse
Banner of Swiftness Unit adds +1 to Movement characteristic. [15.0]
Inner Circle Preceptor

Archers 10 In 70.0
Infantry; Regimental Unit; Skirmish; Normal Bow; 24", S3,
Volley

Demigryph Knights 5 MC 300.0
Musician;

Karl Franz Ascendant 1 6 7 5 6 5 9 7 10 10 3+ 4+ Mo 810.0
Monster (Spacial Character, Thunderstomp); Fly; Terror;
Large Target; Immune to Psychology; Stubborn; #Bloodroar:
enemy units roll additional D6, discarding the lowest,
when making Ld tests caused by this model's Fear and
Terror; #Inspiring Leader: if Karl Franz is your army
General, his Inspiring Presence has a range of 24";
General; Inspiring Presence: Units within 24" may use
General's Leadership.
#Lord of Lightning Innate Bound Spell (Power Level 6). Direct damage. Range [0.0]
18". Target suffers D6 S6 hits, then roll D6 - on 3+
target suffers further D6 S6 hits and then roll D6 - on 5+
target suffers further D6 S6 hits.
#The Essence of Ghal Maraz Magic Weapon. All hits autowound, no armour saves allowed. [0.0]
Multiple Wounds (D3+1).
#The Silver Seal Talisman. Ward Save 4+. Magic Resistance (2). [0.0]

Captain of the Empire BSB 1 Ca 157.0
Warhorse
Sword of Might +1St [20.0]
Charmed Shield 6+ Save. Ignore first hit on 2+ [5.0]
Dawnstone The bearer re-rolls failed armour saves. [25.0]

Warrior Priest of Sigmar 1 Ca 93.0
Warhorse
Enchanted Shield 5+ Sv [5.0]
Luckstone One use only. The bearer can re-roll single failed armour [5.0]
save.

Battle Wizard of the Amethyst 1 In 125.0
Magic Level 2; +2 to cast and dispel rolls. Has 2 spells.; Lore of Death
Dispel Scroll Dispels one non IF spell. One use only. [25.0]

Total Army Cost: 2000.0

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

To fakt że rozpiski wyglądały jak na euro przy pobieżnych oględzinach , nie mniej na tą Francę jest nie wiele odpowiedzi, niezależnie od formatu.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Ja jestem ciekaw tylko jak by wyglądała gra gdyby rozpa z Karlem trafiła na taki mocny Woch ,demony czy choćby inne imperium czy krasnoludy - z całym szacunkiem ale chodziłem między stołami - widziałem z kim grał kolega Medzik i byli to raczej nowi i początkujący gracze którzy nie mają nawet nr rankingowego. Oczywiście że w takim przypadku może to wyglądać jak bicie bezbronnego ale to nie jest prawda. Długie granie formatu euro doprowadziło że nawet jak jest turniej Open to ludzie nie umieją przełączyć myślenia na granie w prawdziwego Warhammera :)... Mniej się bardzo podoba rozpa Medzika :) i jego granie i przywrócił mi chęć na tą grę ... zwracam uwagę że na nasze turnieje mieli przychodzi ludzie początkujący i faktycznie tak było - na turnieju nie było ani jednego reprezentanta Krakowa poza Dibem na DMP ...
Obrazek

Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Post autor: Solo »

Dibo miażdży głowy ! kruszy kości i dodaje prochy zmarłych do herbaty !

Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Post autor: Solo »

Moje szczurki ciosają tą rozpe ale to prawda świat warhammera zmieni się na gorsze jeśli połączą statystyki monsterów z jeźdźcem to już będzie pograne :)

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

No to już stało się faktem.
Obrazek

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

A kolega miał model Karla
Bo najlepszym ograniczeniem w nowym WFB jest posiadanie oryginalnych modeli.
Tak samo jak przy LoU.
musisz mieć model ktory chcesz przywołać.
i to nie ważne czy jest to master czy lokal.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Otóż zgadzam się i miał :)
Obrazek

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Piotrze tu nie chodzi o wpływ Euro na rozpiski, jakbyś zapytał tak z połowę wczorajszych graczy co to takiego jest to prawdopodobnie usłyszałbyś o monecie lub mistrzostwach a jakbyś podpowiedział że chodzi o warhammera zobaczyłbyś ludzi drapiących się po głowie. Po prostu część ludzi nie ma myślenia w kategorii open, co oznacza spece i żyłowanie rozpiski. Ale kogo mają wystawić np ogry? Skragga, gdy nie ma się modeli gorgerów? Przykłady można mnożyć.
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Solo pisze:Dibo miażdży głowy ! kruszy kości i dodaje prochy zmarłych do herbaty !
No BA :twisted:

Kotson - trudno sie z tym nie zgodzić, dlatego nie wdaje sie w polemikę z graczami którzy nie grają "Openów" bo to przegięte. Na Openach jest najwięcej najciekawszych rozpisek a Medżik i wyjątkowość jego rozpiski to tylko wyjątek potwierdzający tą regułę.
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

ODPOWIEDZ