Arch Lector of sigmar
Moderator: #helion#
W sumie to mozna by zrobić testy.
Ja zestaw herosów teraz daję taki:
Lektor na ołtarzu
Mag 2 lvl rod of power i power stone
2x mag 2 lvl z 2 scrollami.
Defens magiczny to 7-10 kostek i 4 zwoje
Ofens magiczny to 8-11 kości mocy plus 3-4 boundy
Ciekawie to wygląda.
Z lizakami na slannie 2 gen pod koniec 5 tury nadal miałem 2 zwoje i 6 kostek dispella(kapłana i 2 magów).
Ja zestaw herosów teraz daję taki:
Lektor na ołtarzu
Mag 2 lvl rod of power i power stone
2x mag 2 lvl z 2 scrollami.
Defens magiczny to 7-10 kostek i 4 zwoje
Ofens magiczny to 8-11 kości mocy plus 3-4 boundy
Ciekawie to wygląda.
Z lizakami na slannie 2 gen pod koniec 5 tury nadal miałem 2 zwoje i 6 kostek dispella(kapłana i 2 magów).
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
mój zestaw herosów/lordów:
lektorek na altarku(przedmioty wyżej opisane)
2x mag z 4x scroll(raczej 1 lvl ale to zależy)
capitan na koniku z rod of command
Co do van horstman speculum jest tani lecz nie zawsze się przydaje(takie zabezpieczenie przed lordami chaosu na smokach itp)
lektorek na altarku(przedmioty wyżej opisane)
2x mag z 4x scroll(raczej 1 lvl ale to zależy)
capitan na koniku z rod of command
Co do van horstman speculum jest tani lecz nie zawsze się przydaje(takie zabezpieczenie przed lordami chaosu na smokach itp)
Jeśli wrzucał bym capitana to tylko bsb z imperial bannerem(najwięcej gier przegrywan przez oblane liderki).
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
van horstmen nawet jak się w danej bitwie nie przyda to i tak niewielka strata bo to jedynie 30 pkt. Dając go priestowi i wsadzając na rydwan otrzymujemy mega uniwersalny oddział. Jest w stanie coś przytrzymać, ma szanse w walce z klockami piechoty, szczególnie, że ma unit strenght 5 i co najważniejsze ma spore szanse na poradzenie sobie nawet z wrogim lordem na smoku (oczywiście im lepszy ten lord przeciwnika tym nasze szanse są większe ) W moich grach miał dwukrotnie z czymś takim do czynienia z dobrym rezultatem.
Szaman pisze:ja na pierwszy rzut szykuje sobie zestaw: arch lector, mag 2lv, priest na koniu, priest / BSB na koniu.
ale ja jestem dziwny, bo bede mial tylko jedna armate i nie bede mial steam tanka
Dziwne ale może byc ciekawe
ja czasem daje
Gran master z wardem , sv dobrym i sword of power
bsb na koniku/priest na koniku
2v magów
ew. jedn mag i priest i BSB
"ciekawe" to dobre slowokarl1299 pisze:Szaman pisze:ja na pierwszy rzut szykuje sobie zestaw: arch lector, mag 2lv, priest na koniu, priest / BSB na koniu.
ale ja jestem dziwny, bo bede mial tylko jedna armate i nie bede mial steam tanka
Dziwne ale może byc ciekawe
"I fart in your general direction"
bylo w galerii - przejrzyj sobiekarl1299 pisze:Koledzy nie chce zakładać nowego tematu widziałem kiedyś konwersje War Altara na ulryc'a z goblińskeigo rydwanu mógł by mi ktoś linka podesłać??
chyba, ze Raf Ci podesle...
No aż mną wstrząsnęło, że ktoś pamieta o moich maleństwach...
http://wfb-pol.org/forum/viewtopic.php?p=75850#75850
No i w sumie to żadna konwersja, zresztą o co chodzi wyjaśniłem w jednym z ostatnich postów...
http://www.coolminiornot.com/162187
A powyżej link do kulminia. Jak widać, przyzwoity tabletop.
http://wfb-pol.org/forum/viewtopic.php?p=75850#75850
No i w sumie to żadna konwersja, zresztą o co chodzi wyjaśniłem w jednym z ostatnich postów...
http://www.coolminiornot.com/162187
A powyżej link do kulminia. Jak widać, przyzwoity tabletop.
ja wlasnie robie sanie ze statua wilka zamiast gryfa - ale pomysl juz zastrzezony, wiec wymysl cos innegokarl1299 pisze:Dziki za linki chce złożyć war altara ulryca i zastanawiam sie jak.raf pisze:No aż mną wstrząsnęło, że ktoś pamieta o moich maleństwach...
Kurde a mailem taką fajną główeke od smoka którą zacząłem przerabiać na wilkaSzaman pisze:ja wlasnie robie sanie ze statua wilka zamiast gryfa - ale pomysl juz zastrzezony, wiec wymysl cos innegokarl1299 pisze:Dziki za linki chce złożyć war altara ulryca i zastanawiam sie jak.raf pisze:No aż mną wstrząsnęło, że ktoś pamieta o moich maleństwach...