Monoslaanesh - proszę o porady.
Moderator: KrzysiekW
Teraz bestie na ETC to jest takie OP że żadna armia nawet nie próbuje ich dogonić
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
OverPower - zbyt mocna. I tak bestie takie na zasady ETC są
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Mono-Slaanesh od czasu 50% na lordów powinien dużo zyskać. Diablica + Keeper wygląda nieźle. Problemem dalej są cory z małą S i T. Armia jest turbo-szybka to prawda i raczej tylko dla ludzi znakomicie ogarniających zasady, trzeba dużo kminić, żeby coś ugrać.
- Naviedzony
Monoslaanesh też może mieć dwie klopy. W dodatku mobilne i takie, które stanowczo trudniej się zabija niż klopy TK, i które nie są płonące (w 7mej edycji raczej duża zaleta, w realiach 8mej edycji wielka wada). Pestek w demonach nie uświadczysz w ogóle, ale też Slaanesh nie jest od pestkowania, jest od tego, żeby być niemal całą armią na przynajmniej 32 calu w pierwszej turze i szarżować w drugiej wszędzie tam gdzie chcesz.
jak najlepiej złożyć Soula. Warto dać Deamonbane Claw? i katapultę ognistą czy lepiej zwykłą?
- Naviedzony
Jeśli mówisz o ulepszeniu szczypców do Soulgrindera, to według mnie koniecznie należy to brać. Kosztuje tylko 10 pkt, a zmienia SG w mordercę monsterów.
Wybierasz na początku combatu. Przykładowo, jak wbijesz się w oddziała jakiejś piechoty, to wypłacasz normalnie A4 z S6 bo i tak na 2 ranisz, ale jak wbijesz się w takiego Sphinxa, to wtedy szczypce A1 z S10 i takiego stworka ranimy na 2 nie na 6 i traci K6 Woundów.