Taktyki i początki gry Tomb Kings

Tomb Kings

Moderator: Shino

Zablokowany
Rafał
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Rafał »

Kup sobie jeszcze 2 bazy swarmów na pewno sie przydadzą, ja je zawsze mam w rozpie. Jazda ...hmm.... gram rzadko ale jak już do dawaj 15 z war bannerem lub tym sztandarem do regeneracji (podobno się przydaje) :D .
Kasket moim zdaniem za drogi stoi Ci około 300 pkt. w miejscu i straszy ale można się tym nauczyć grać jak wszystkim :D. Skorpion to jest chyba jedna z lepszych i przydatniejszych rzeczy w TK, mało kosztuje a może ci sporo pomóc w rozgrywce.
TG .. ciężko mi sie na nich gram może to dlatego, że plewa jeszcze jestem :D, zawsze mi giną a praktycznie nic nie zdejmują.
Uszatki przydadzą Ci się na defensie bo musisz coś mieć co rozpierdala w walce wręcz.
Katapa na defensie to podstawa jeśli masz zaczynanie to koleś w pierwszej turze może nie mieć lepszych jednostek bo uciekną za mapę.
To by było chyba wszystko a najlepiej kupuj to co Ci się podoba i czym Ci się gra najlepiej każdy ma swój styl :D .
Pozdro Rafał

Awatar użytkownika
Kharnan
Mudżahedin

Post autor: Kharnan »

Ja Ushabti nie potrafię używać. Za to TG jeś świetną jednostką. Nawet potrafią kogoś kilim a Rakaph jest cudowny. :)
And he did say "War", and the world did tremble...
Obrazek

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

Post autor: dziekanotr »

Witajcie ponownie, mam 2 bardzo wazne dla mnie pytanie, jak wiecie dopiero zaczalem grac TK i czy moglby mnie ktos oswiecic i napisac cala procedure rzucenia INWOKACJI? czy to dziala tak jak zwykly czar? da sie to zdispelowac? a drugie moje pytanie dotyczy carrionow, co nalezy zrobic by zaszarzowaly w 1-2 turze?

Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc

Awatar użytkownika
GreatTaurus
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: GreatTaurus »

dziekanotr pisze:Witajcie ponownie, mam 2 bardzo wazne dla mnie pytanie, jak wiecie dopiero zaczalem grac TK i czy moglby mnie ktos oswiecic i napisac cala procedure rzucenia INWOKACJI? czy to dziala tak jak zwykly czar? da sie to zdispelowac?
Polecam zerknąć do Army Booka. Stoi jak byk.
a drugie moje pytanie dotyczy carrionow, co nalezy zrobic by zaszarzowaly w 1-2 turze?
W 2turze po prostu muszą być w zasięgu szarży (czyli nie dalej niż swoje 20cali latania. W 1turze - ruszasz ich nie dalej niż 10cali (tak żeby pozostali w zasięgu inkantacji Twoich liczów, a w turze magii ich popychasz i ładnie wpadasz we wroga. ostatnio takim czymś zatrzymałem armię wampirów na jedną turę (bo włączyłem w walkę 3oddziały wroga :P )

Awatar użytkownika
Kharnan
Mudżahedin

Jak masz prista na koniu to z zasięgiem 20 cali inkantacji możesz ruszyć carriona o...20 cali. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

czyli w 1 turze ruchu ,poruszam carriony tak zeby byly w zasiegu inkantacji Priesta w 1 turze fazy magi tak? Liche rzuca popychaczke, one sobie daaaleko leca i zaszarzowac moga dopiero w turze2 tak? czy w turze 1 od razu z popychaczki? A ARMY BOOK jest po angielsku ;/ wiec niektorych trudniejszy sformolowan, jakie wystepuja przy opisie inkantacji poprostu nie rozumiem....wiec prosilbym o jakies tlumaczenie male...

Awatar użytkownika
GreatTaurus
Chuck Norris
Kontakt:

jeszcze raz, po kolei:

TURA 1.
1.faza Ruchu - ruszasz Carriony tak, zeby pozostaly w zasiegu Inkantacji Licza (najlepiej kilku Liczów).
2.faza Magii - rzucasz popychaczkę na Carriony, jeśli jest udana, deklarujesz szarżę. Jeśli szarża jest udana, dostawiasz Carriony. Przeciwnik testuje Fear'a.
3.faza Walki - rozstrzygacie ją normalnie jak po szarży, tzn Twoje Carriony walą najpierw.

wtedy nadchodzi tura przeciwnika, który z reguły skupia się na tym, żeby te Carriony wybić, co go trochę opóźni. :P

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

Aha, no to chyba ze tak :) juz wszystko wiem dzieki, a szarze moge wykonac carrionami na 20 cali tak?

Awatar użytkownika
GreatTaurus
Chuck Norris
Kontakt:

dziekanotr pisze:Aha, no to chyba ze tak :) juz wszystko wiem dzieki, a szarze moge wykonac carrionami na 20 cali tak?
Rulebook i Armybook się kłania ponownie. Tak, można.

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

Witam, to niestety jeszcze ja... czytam ten army book po angielsku i rozumiem co drugie slowo.. moglby mi ktos wyjasnic jak dziala zasada Prince'a "My will be Done!" ? nie mam pojecia o co chodzi..nic..zero ;/

Awatar użytkownika
GreatTaurus
Chuck Norris
Kontakt:

My Will Be Done:
Prince lub King może rzucić Inkantację (ale tylko popychaczkę lub dodatkowy atak) o sile równej rzutowi 1K6.
Prince: może rzucić jedną na turę, i tylko na siebie lub na oddział w którym jest.
King: może rzucić dwie na turę, na siebie, oddział w którym jest lub na dowolną jednostkę w promieniu 6cali od siebie.

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

oo dziekuje Ci bardzo ,a ta INKANTACJA moze byc rozproszona jakos przez przeciwnika?

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

KUP SE RULEBOOKA! A jak juz go masz to zajrzyj do słownika i sie odrazu jezyka nauczysz :/ ja tak robiłem i nie zadaje juz głupich pytań :/

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

Gdymy Twoj angielski byl na takim ( niskim ) poziomei jak moj, gwarantuje Ci ze tez szukalbys pomocy na forum, zadajac wlasnie takie GLUPIE pytania jak ja ;/

Awatar użytkownika
GreatTaurus
Chuck Norris
Kontakt:

kurde, mieszkasz w Wawie - tam graczy TK nie ma? Poproś może kogoś kto gra, żeby Ci wytłumaczył podstawowe zasady TK. Bo mam nadzieję, iż sama gra w WFB nie jest Ci obca.

Awatar użytkownika
Kharnan
Mudżahedin

Każda inkantacja może być rozproszona. Princowa czy nie, wyrzucisz 2 szóstki czy dwie jedynki- każda wchodzi i każda może być rozproszona.

Najlepiej będzie jak pójdziesz do kumpla co zna angielski, poprosisz o poświęcenie godzinki czy dwóch i razem poczytacie kodeks.
Obrazek

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

dziekanotr pisze:Gdymy Twoj angielski byl na takim ( niskim ) poziomei jak moj, gwarantuje Ci ze tez szukalbys pomocy na forum, zadajac wlasnie takie GLUPIE pytania jak ja ;/
Masz słownik polsko-angielski w domu?

Nawet jak nie to www.ling.pl i tam tłumacz. Wielu tak zaczynało, np. ja. Mnie przetłumaczenie rulebooka do 6 ed. zajęło 3 miesiące.

Awatar użytkownika
Jose
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Jose »

powtórzę się mimo iż może to zabrzmieć brutalnie: forum nie jest od tego by zadawać pytania na które można znaleźć odpowiedź w podręcznikach... poza tym czytanie rulebooka ze słownikiem pomoże Ci w przyszłości rozumieć kolejne podręczniki i podniesie Twój poziom angielskiego ...
www.for2players.pl

The truth is usually just an excuse for a lack of imagination.

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

Dobra, dzieki, postaram sie jakos to przetlumaczyc :) dziekuje za pomoc

Awatar użytkownika
Shenq
Chuck Norris

Post autor: Shenq »

Mam dylemat jak złożyć jazde. Nie wiem czy robić cieżką czy lekką.
Ciezka daje jako takiego kopa, dla lekkiej natomiast nie widze zastosowania
napiszcie jakiej jazdy stosujecie i do czego jej używacie

Zablokowany