Też się cieszę z dopakowania Francy. Ale czekam na to co krasnale dostaną :]
Tutaj się nie zgodzę. Straciliśmy jedyną grywalna jednostkę "czarującą" i sądzę, że GW coś w tym temacie zrobi( Thoreka nie znaleźli, ostatnio jak go widziano to kowadło rypło mu w twarz. Nie ma żadnych informacji o jego ciele, a tak się składa, że w panteonie krasnoludzkich Bogów zrobiło się wolne miejsce, a jeśli pamięć minie nie myli Valaya była odpowiedzialna za Runy, dziwny zbieg okoliczności.) . Armie Slayerów już mieliśmy - czas na coś nowego.fekkk pisze:nowych slayerówLechu pisze: Ale czekam na to co krasnale dostaną :]![]()
po ostatnich wydarzeniach podejrzewam ze wielu przefarbowało brody na pomarańczowo
całkiem prawdopodobne, ale zabójcy to ostatni metalowy regiment krasi więc niestety i tak czeka nas wymiana na plastik.Draco pisze:Tutaj się nie zgodzę. Straciliśmy jedyną grywalna jednostkę "czarującą" i sądzę, że GW coś w tym temacie zrobi( Thoreka nie znaleźli, ostatnio jak go widziano to kowadło rypło mu w twarz. Nie ma żadnych informacji o jego ciele, a tak się składa, że w panteonie krasnoludzkich Bogów zrobiło się wolne miejsce, a jeśli pamięć minie nie myli Valaya była odpowiedzialna za Runy, dziwny zbieg okoliczności.) . Armie Slayerów już mieliśmy - czas na coś nowego.
Nagasha czytałem w wersji End of Times, Glottkin niestety do mnie jeszcze nie doszedł ale przeczytałem w całości (właściwe tak mnie wciągnęło że właściwie pożarłem) "End of Times: The Fall of Altdorf" Autor i White Dwarf zaznaczają że książka dokładnie odwzorowuje z rozszerzeniem wydarzenia z booka II. No i skonsulotwałem się jeszcze z kumplem z Nottingham, który mi to potwierdził... nie wiemdebelial pisze:Najwyraźniej miałem inną książkę bo inaczej pamiętam wiele wydarzeń![]()
Jak choćby to że Ethrac Glott zamienił siebie i swoich braci w rój much, aby uciec przed Imperatorem. Na końcu jest opisana sytuacja w której Nurgle wścieka się z powodu porażki, a gdzieś tam w jego domenie stoją ceramiczne słoje, dwa wielkości ludzi jeden wielki jak dom, a z ich wnętrza dobiega wściekłe brzęczenie
Również Festus przeżył, ponieważ za zabicie Louena został zdemonizowany, a po tym jak rosnące przez środek jego ciała drzewo go rozerwało zamienił się ektoplazmę - czyli jego esencja poleciała do Nurgla, stał się nieśmiertelny.
O ile kojarzę trójka lordów na robalach i Gutrot Spume uciekła gdy burza nad Altdorfem się rozwiała. Naprawdę nie widziałem opisów śmierci, które przytoczyłeś - ale może jestem ślepy, to niewykluczone![]()
Nie wspomniałeś o Epidemiusie, który pomógł w pokonaniu Talabheim i atakował na Altdorf, gdzie kula armatnia odesłała go do warpa.
Najnowszy plik do Army Builder 2.2c: http://chomikuj.pl/debelial/Army+Builde ... 9732380.abGrolshek pisze:Obyś w piekle Slaanesza za pasywnego robił.
Co do ucięcia łba czy też rozsmarowania to bym spekulował.Święty pisze:Mam doświadczenie z książek fantasy że póki komuś nie ucięli łba albo nie rozsmarowali go w inny sposób to gość może wrócićSzczególnie jeśli nie ma dopowiedziane że definitywnie nie żyje
Najnowszy plik do Army Builder 2.2c: http://chomikuj.pl/debelial/Army+Builde ... 9732380.abGrolshek pisze:Obyś w piekle Slaanesza za pasywnego robił.
Bardzo... Mimo że Smok z brzuchem rodem z Etiopii to klasyk, to jednak można było się spodziewać nowego modelu, zwłaszcza jeśli najpierw pojawił się Nagash np. Myślałem że pojawi się najpierw podręcznik a potem model, ale sądząc po okładce WD raczej do tego nie dojdzie:(RedScorpion pisze:Najsmutniejsze jest to, że Malekith nie dostaje nowego modelu