Draft 1 euro
Moderator: KrzysiekW
Re: Draft 1 euro
Osobiscie uwazam ze wydawanie 140ptk na obnizenie -1S to troche rozrzutnosc. Nie mowie, ze to slabe i wiadomo, ze to mega bonus przy kluczowych CC jak rania zamiast na 4kach to na 5tkach...ale to wciaz 2x5 furii Nie dajmy sie zwariowac. Bonus fajny ale nie wykreca jelit na druga strone. Pomijajac fakt ze byle (salwa) ostrzal poprostu zdejmuje ta pania ze stolu i jestesmy -140ptk.
Demons of Chaos
May take Blight Kings of Nurgle from Warhammer End Times - Glotkin- these models are not demonic and therefore may not be joined by any model with the demonic special rule. If the general and / or BSB have the mark of Nurgle they may benefit from them.
May take Exalted Flamers
May select up to 4 choices from the pool below:
Lore of Death present in the army – 2 choices
First Skullcannon – 1 choice
Second Skullcannon – 3 choices
Each Greater demon(Including Skarsbrand, Ku’gath) – 1 choice
Each unit of Pink Horrors after the second – 1 choice
Each unit of Plague Flies – 1 choice
Up to 2/6/10 beasts of nurgle in the army - 1/2/3 choices
Kairos Fateweaver - 4 choices
The Blue Scribes - 1 choice
Epidemius - 1 choice + 1 choice per unit of demons of nurgle.
May take any Demons of Chaos special characters.
Czyli jak wezme epidemiusa i muchy to mam 3 wybory juz?
Czyli rozpiski beda wciaz raczej te same jak wczesniej
May take Blight Kings of Nurgle from Warhammer End Times - Glotkin- these models are not demonic and therefore may not be joined by any model with the demonic special rule. If the general and / or BSB have the mark of Nurgle they may benefit from them.
May take Exalted Flamers
May select up to 4 choices from the pool below:
Lore of Death present in the army – 2 choices
First Skullcannon – 1 choice
Second Skullcannon – 3 choices
Each Greater demon(Including Skarsbrand, Ku’gath) – 1 choice
Each unit of Pink Horrors after the second – 1 choice
Up to 2/6/10 beasts of nurgle in the army - 1/2/3 choices
Kairos Fateweaver - 4 choices
The Blue Scribes - 1 choice
May take any Demons of Chaos special characters.
Czyli jak wezme epidemiusa i muchy to mam 3 wybory juz?
Czyli rozpiski beda wciaz raczej te same jak wczesniej
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Gdyby ludzie wystawiali bestie nurgla tylko pojedynczo, wtedy nie budziłyby praktycznie zadnych kontrowersji, tymczasem ten draft w zasadzie czyni takie wystawianie bezsensownym.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
Gdzie jeszcze bardziej ścięli? Przecież oprócz speców nie ma żadnej zmiany w naszych ograniczeniach, a np. HE już wyglądają minimalnie rozsądniej, więc nie wiem o co chodzi
Jak już bym bardzo chciał Epidemiusa, to na razie widzę to z klockiem Plagusów, BSB i SG Nurgla z miotaczem ognia, pewnie na tęczowym DP z Metalem, 2xPH, 2xFurie, 2x3 Screamery i jakaś stówka zostaje na głupoty.
Jak już bym bardzo chciał Epidemiusa, to na razie widzę to z klockiem Plagusów, BSB i SG Nurgla z miotaczem ognia, pewnie na tęczowym DP z Metalem, 2xPH, 2xFurie, 2x3 Screamery i jakaś stówka zostaje na głupoty.
Epidemius jest bez sensu bo sam z siebie zajmuje slot. Nasze spece są mocno pocięte o to mi chodziło. Myślałem, że ograniczenie nie będzie samego Epidemiusa dotyczyło bo to jest jakiś bezsens. On sam jest bezużyteczny przecież.
edit
Co to jest PH?
edit
Co to jest PH?
Profesjonalne usuwanie wgnieceń z karoserii samochodowych i skutków gradobicia.
Pinki
Ale tak naprawde to nie da sie zlozyc nic sensownego z Epidemiusem bo nakladaja sie 'wybory'. Takie epidemius + plagi + muchy i koniec fajnych zabawek typu GD czy cannon...Strasznie trzeba sie nagimnastykowac by moc grac fajnymi specami. Efekt bedzie taki ze i tak nikt nie wezmie ani epidemiusa ani kairosa (w sumie chyba taki byl clue tych ograniczen). Szkoda bo sam epidemius bez obstawy nurglowej mija sie z celem. Przewiduje ze rozpy dalej beda budowane na szkielecie jak wczesniej.
Ale tak naprawde to nie da sie zlozyc nic sensownego z Epidemiusem bo nakladaja sie 'wybory'. Takie epidemius + plagi + muchy i koniec fajnych zabawek typu GD czy cannon...Strasznie trzeba sie nagimnastykowac by moc grac fajnymi specami. Efekt bedzie taki ze i tak nikt nie wezmie ani epidemiusa ani kairosa (w sumie chyba taki byl clue tych ograniczen). Szkoda bo sam epidemius bez obstawy nurglowej mija sie z celem. Przewiduje ze rozpy dalej beda budowane na szkielecie jak wczesniej.
A nie przypadkiem epidemius 1 wybór muchy 2 wybór ?
I zostają Ci jeszcze 2 ?
I zostają Ci jeszcze 2 ?
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
Epidemius z muchami to dwa wybory. Same muchy zabierają kolejny
Czy bohaterowie też liczą się jako unit (1 choice)?Tirit pisze:Pinki
jeśli nie, to epidemius i 2-3x DP of nurgle + muchy + plagusy mogłyby być niezłe, co najmniej na niektóre armie (tak rzuciłem z pamięci bo nie mam AB, nie wiem czy się to wszystko zmieści na te pkt)