Ulubiona jesdnostka

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ

Jaka jest twoja ulubiona jednostka armii krasnludów?

Wariors
2
2%
Thunderers
9
10%
Crosbowman
1
1%
Rangers (w dowolnej wersji)
5
5%
Slayers
25
27%
Hammerers
17
19%
Longbeards
8
9%
Miners
5
5%
Ironbreakers
11
12%
maszynka (napisz jaka)
8
9%

Liczba głosów: 91
Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

nie potrafią za nic przywalić z siłą 3 to jak oni zabiją coś to jest święto a za 9 pkt to przegrywają z niemal każdą inną śmieciowatą piechotą na przewadze. Max to remis wyciągną jak coś zabiją ... natomiast jeśli coś ich zabije to już o 2 albo o 3 (gdy brak rank mamy co też się nie rzadko zdarza gdyż zazwyczaj jest ich 20 lub niewiele więcej na początku gry wystawianych ) przegrywają a na 6-7 to często uciekają . Kiepsko - średni ze wskazaniem na kiepscy na którym nie można polegać. Bardzo lubie przeciwko nim grać.

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

W sumie mozesz wystawiać takie smieciowate oddziały warriorsow jako punkt wystawienia :D. cos jak slejwi albo najty u szczurów, tylko ze kilka razy droższe. Innych zalet tego oddziału nie widzę ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

w dwarfach niema na to pkt

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Jak dla mnie Ironbreakers - uwielbiam ich modele z V edycji.

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Klimatycznie to chyba Rangersi - mozna fajne modele i fluff zrobić. I longbeardzi - esencja krasnoludowatości ;). Ale w zasadzie nie ma jednostki w tej armii, która by mi się nie podobała, więc... ;)

Draco
Chuck Norris

Post autor: Draco »

Gogol pisze:nie potrafią za nic przywalić z siłą 3 to jak oni zabiją coś to jest święto a za 9 pkt to przegrywają z niemal każdą inną śmieciowatą piechotą na przewadze. Max to remis wyciągną jak coś zabiją ... natomiast jeśli coś ich zabije to już o 2 albo o 3 (gdy brak rank mamy co też się nie rzadko zdarza gdyż zazwyczaj jest ich 20 lub niewiele więcej na początku gry wystawianych ) przegrywają a na 6-7 to często uciekają . Kiepsko - średni ze wskazaniem na kiepscy na którym nie można polegać. Bardzo lubie przeciwko nim grać.
Wrzucam do nich thana z 5 atakami i 5S I potrafia przywalic chociaz bez thana to troche racji masz :P Zal serce kraja dwarfy szersze w barach niz maluch i maja 3s..

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Jakby mieli wiecej to by wolali ze przegiete ;) I mieli by troche racji (chociaz fluffowo bez problemu daloby rade)

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Draco pisze:
Gogol pisze:nie potrafią za nic przywalić z siłą 3 to jak oni zabiją coś to jest święto a za 9 pkt to przegrywają z niemal każdą inną śmieciowatą piechotą na przewadze. Max to remis wyciągną jak coś zabiją ... natomiast jeśli coś ich zabije to już o 2 albo o 3 (gdy brak rank mamy co też się nie rzadko zdarza gdyż zazwyczaj jest ich 20 lub niewiele więcej na początku gry wystawianych ) przegrywają a na 6-7 to często uciekają . Kiepsko - średni ze wskazaniem na kiepscy na którym nie można polegać. Bardzo lubie przeciwko nim grać.
Wrzucam do nich thana z 5 atakami i 5S I potrafia przywalic chociaz bez thana to troche racji masz :P Zal serce kraja dwarfy szersze w barach niz maluch i maja 3s..
Nie no jasne ale po 1 wtedy to już wole brać oddział elity (bo than + wariorsi = oddział elity) po 2 i tak uciekną od terroru z thanem czy bez po 3 jeśli nie od terroru to paniki albo przegraja o 1 z fearującym wrogiem typu 11 BK i do domu :lol2:

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Moja ulubiona jednostka sa rangersi moim zdaniem spoko klimat, zrobic spoko figurki (jakies konwersje) i moim zdaniem zajebisty oddzial... Poza tym uwielbiam Slayerow a szczegolnie Giant slayerow bo sa zajebisci klimatem... Poza tym uwielbiam tez Mlociarzy bo pokazuja taka prawdziwa esencje Krasnoluda...

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Post autor: Bruenor Battlehammer »

moi faworyci to tunderersi. Nie ruszam sie bez nich z domu, a oni mi za to sowicie odpłacaja na polu bitwy :wink:

Fallan
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Fallan »

Może jest to noobowskie pytanie ale co to jest klopa?? :?:

Awatar użytkownika
Wych
Mudżahedin

Post autor: Wych »

Fallan pisze:Może jest to noobowskie pytanie ale co to jest klopa?? :?:
Stone Thrower

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Wedlug gwoli scislosci: Grudge thrower :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Fallan

Aha, dzięki. Zawsze się nad tym zastanawiałem. :D

Nindox Arf

Post autor: Nindox Arf »

mój głos na ukochanych Długobrodych, są w tej edycji bardzo uniwersalnym oddziałem o nie przeciętnych umiejetnościach i nie zajmuja slotów spec. jak w poprzedniej edycji, czyli mogę sobie wziąć bez przeszkód więcej maszynek :D poza tym modele z 6ed. są przepiękne :arrow:
Uwielbiam tez Hamów bo są silni i nie do zajechania a z Lordzikiem na tarczy to trzęsą całym stołem 8)

generalnie mamy taką armię panowie bracia, że w zasadzie lubię w niej każdą jednostkę :wink:

pzdr
"Cięzka noc, co? ... pół miliarda się wymknęło..."

Amor patriae nostra lex

Salamun Aleykum

Fallan

Co do warriorów to przesadzacie. Z dwurakami są drodzy, ale mocni. Mają wtedy mniejszą ochronę pancerza, lecz wytrzymałość i tak mają niezła. Człowiek, ork, gobos, trup czy inne stworzenia o tej sile ranią na 5, a kraśki zazwyczaj na 3.

Awatar użytkownika
Pijak
Chuck Norris

Post autor: Pijak »

Tylko ze muszą dożyc do tego aby oddać jak wpadnie coś silniejszego to kupa:wink:. Ja tam wole wariorrów z tarczami mają fajnego sava na 3+ z przodu. Oni nie muszą mordować mają tylko nie tracić szeregów i wygrywać statycznym CR.

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

warriorzy z dwurakiem bardzo rzadko oddaja i to nawet przy slabszym przeciwniku...
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Pijak
Chuck Norris

Post autor: Pijak »

Chyba ze 10 z gw jako taki krasnoludźki detachment. Bronie oburęczne tylko bohaterom i co najwyżej długobrodym dokupuje.

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Dobrze prawisz 10 warriorow z gw jest zaiste swietna ot co... Uwielbiam na nich grac... poza tym sa czasem niezmiernie przydatni... Czasami jak mam rangersow i nie wystawiam ich w scoucie to oni robia za taka 10 warriorow...

ODPOWIEDZ