Clan Skryre

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

nie rzucasz nic za żadne "life is cheap"

po prostu obrywają wszystkie jednostki w linii wyznaczonej strzałem z Warp Lighting Cannona: Twoje i przeciwnika
nie ma różnicy czy są w combacie czy nie
Obrazek

Freeks
Wałkarz

Post autor: Freeks »

Czyli na podanym przykładzie, mogłbym strzelić w combat tak, by tylko przeciwnika skosić, nie zachaczajac o swoich clanratów/slaves'ów?

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

tak, móglbys tak zrobić

i to jest jedyna maszyna w grze , którą można bez problemu strzelać do combatu
Obrazek

Freeks
Wałkarz

Post autor: Freeks »

Wiem - i dlatego ta armia tak mi się podoba :D

Straszliwie w systemach GW mnie irytuje brak możliwosci strzelania do walczących. A tutaj owa opcja istnieje i jest dobrze rozwiązana. I jeszcze ten klimacik hord posyłanych na rzeź tylko po to, by kilka ważniejszych jednostek miało szanse wyparować w eklspozji warp-machin 8)

I podziękować jeszcze musze - teraz głoszenie woli Rogatego staje się łatwiejsze ;)

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

przyszedl mi do głowy taki kombos - napiszcie, jak myślicie - czy jest on zgodny z zasadami?

Mianowicie bierzemy storm banner. daje on -2 do hita dla broni ktore uzywaja BS, zaś niemagiczne bronie, ktore nie uzywaja BS strzelaja na 4 wiecej.
Zgodnie z tym warplighting cannon, ratling gun i warpfire thrower moga strzelac bez żadnych przeszkód, gdyż są magiczne i nie używają BS. Czy tak?

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

nie.
FAQ do stormbannera znajdziesz w kwestii zasad.
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Strzał jest magiczny.
Sama broń nie jest magiczna.

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

trudno... czyli tak czy inaczej strzelam na 4+ ... no cóż, nie można mieć wszystkiego.

Awatar użytkownika
warkseer
Wodzirej

Post autor: warkseer »

Mam inne pytanko związane z Latarką.
Czy jak trafiam z niej w przeciwnika, to:
1) Cały oddział dostaje d6 trafień z siłą Artylery Dice?
2) Przechodzi przez rzędy i każdy model w w linii (tak jak w wypadku zwykłego cannona) dostaje d6 trafień z ww. siłą (oddział przeciwnika ma np. 5 rzędów -> 5 gości obrywa po d6 trafień każdy)?

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

przechodzi przez rzędy figurek - każdy trafion dostaje 1 hita z wyrzucona siła - w razie zwoundowania trafiony model dostaje k6 woundow. dobre na czołg i gryfona.

Awatar użytkownika
WhiteWolf
Mudżahedin

Post autor: WhiteWolf »

Mamy pytanie o Poison Wind Globadiers. Jeśli podejdą 5 cali, to mogą rzucać z -1 czy na normalne bs??

Awatar użytkownika
Bartas
Chuck Norris

Post autor: Bartas »

normalnie, to jest "throwing weapon" - nie ma kary do BS za ruch

Awatar użytkownika
Burgund
Chuck Norris

Post autor: Burgund »

Pytanie. Czy i jakie bronie maja płonace ataki? Przeczytałem gdzies w podreczniku ze ratling guny je maja.

Awatar użytkownika
Szary
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Szary »

To akurat nie bardzo. żeby mieć płonące ataki, musisz mieć dopisek przy broni "Flaming attack". Ratling go nie ma. Za to przyjmuje się, że taki atak ma warpfire thrower.

Awatar użytkownika
Burgund
Chuck Norris

hm.. pozwole sobie zacytowac podrecznik: strona 95. hasło płonące ataki: niektore machiny wojenne takie jak miotacz spaczognia (...) uzywaja ognia jako smiercionosnej formy ataku. (...) Ich ataki powoduja podwójna ilosc ran u istot łatwopalnych. czyżby w podreczniku był bład?

Awatar użytkownika
Szary
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Szary »

mallaki pisze:hm.. pozwole sobie zacytowac podrecznik: strona 95. hasło płonące ataki: niektore machiny wojenne takie jak miotacz spaczognia (...) uzywaja ognia jako smiercionosnej formy ataku. (...) Ich ataki powoduja podwójna ilosc ran u istot łatwopalnych. czyżby w podreczniku był bład?
Nie ma żadnego błędu. Warpfire thrower = miotacz spaczoognia. Jest to atak ogniowy. Pytanie wcześniejsze tyczyło się ratling guna, który nie strzela ogniem.

Awatar użytkownika
Burgund
Chuck Norris

aaaa. to to już mój błąd. Nie znałem polskiego nazewnictwa i myślałem że ratlingun to inaczes miotacz spacz ognia. Dzieki za uściślenie :)

Awatar użytkownika
WhiteWolf
Mudżahedin

Post autor: WhiteWolf »

Zadam jeszcze jedno pytanko do Ikit Clawa. Jak go biore, to moge mieć normlana rozpise (pomijając, że 25% armi to cyre), czy musze zrobić rozpe pod klan scyre?

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Może być normalna, może być Skryre. Co Szanowny Pan woli i na jak bardzo opena zgadza się przeciwnik. :)

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Czy jeśli będzie miskast na inżynierku ze traci poziom i zapomina czar to on dalej może rzucać czar z bladów?
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

ODPOWIEDZ