Cytat dla wymagających:
Jak pamiętam, to grało się jak pisze Gobos w drugiej części wypowiedzi. Killed = martwy (niezależnie co doprowadziło do zgonu). Wysadził się sam z kowadłem, czy master z fellbladem go zeżarł czy co innego, punkty były. Mieliśmy kiedyś dyskusję na ten temat, kiedy po bitwie wrogi szczur zginął od warpstone amuletu (1) . Gracz od zmutowanego na smierć szczura po doczytaniu opisu amuletu ("(...)and counts as a casualty for the purposes of allocating Victory Points,(...)" ) przyznał że rzeczywiście można uważać jego zejście za godne bonusu +100 pkt.
Ale to już zależy jak kto widzi słowo "killed"...
Eshin
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
zupelnie nie rozumiem nad czym sie roztrzasacie. jest dokladnie tak jak krzysiek i gobos napisali. zarżniety, zastrzelony, zagoniony, zmiscastowany, zatruty wlasnymi tokenami lub uciekajacy w ostatniej turze liczy sie jak zabity i dostajemy za niego punkty + bonus.
ps. kill i slain nie sa uzywane zamiennie i to nie tylko w mlotku slain jest pojeciem przeszlym
ps. kill i slain nie sa uzywane zamiennie i to nie tylko w mlotku slain jest pojeciem przeszlym
Ja też nie, ale wolę się poudzielać, zanim okaże się, że musi być zabity w Hth< najlepiej przez mastera, i w jakiś określony sposób...Budda pisze: zupelnie nie rozumiem nad czym sie roztrzasacie.
Mrum... Teraz wbijam zatrute ostrze w futrzaste plecy, ale tego wytłuszczonego nie jestem pewien... A nie ma rulebooka, żeby obadać cytat. Ale nie wydaje mi się. Jednak killed to killed, nie "pursued off the table".Budda pisze:jest dokladnie tak jak krzysiek i gobos napisali. zarżniety, zastrzelony, zagoniony, zmiscastowany, zatruty wlasnymi tokenami lub uciekajacy w ostatniej turze liczy sie jak zabity i dostajemy za niego punkty + bonus.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
dostają bonus za każdego herosa który liczy sie jako trup na końcu bitwy - zwiał, wybuchł czy wsadził go w gacie gigant juz nieważne, ważne że traktowany jako trup.
A jak dokładnie jest w końcu z tym uciekanie, jest to już jakoś ustalone?
Teleportuje herosa i wybieram od której strony, a wtedy przeciwnik ucieka od tej strony od której go goniełem?
Jeżeli dostawiam assasina z jakiejś strony to czy jeżeli przeciwnik zrobi flee to ja jakoś stoję w miejscu tam gdzie się teleportowałem czy on ucieka a potem jeżeli ja mam do nieg ozasięg szarży to biegne zabijając go czy jak to działa?
Teleportuje herosa i wybieram od której strony, a wtedy przeciwnik ucieka od tej strony od której go goniełem?
Jeżeli dostawiam assasina z jakiejś strony to czy jeżeli przeciwnik zrobi flee to ja jakoś stoję w miejscu tam gdzie się teleportowałem czy on ucieka a potem jeżeli ja mam do nieg ozasięg szarży to biegne zabijając go czy jak to działa?
nikt nie wie.
ja, poki oficjalnie mi tego nie zabronia, nie bede dopuszczal ucieczki przed teleportem
ja, poki oficjalnie mi tego nie zabronia, nie bede dopuszczal ucieczki przed teleportem
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
No to niestety trza na tapetę brać.Gobos pisze:nikt nie wie.
Ja zdanie z "oczywiście, że można uciekać" zmieniłem na "nie można uciekać".
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
no to sobie troche poczekamy na uscislenia, gdzie skavenofobiczne LS juz podjelo bledna decyzje. a jak juz wyjda to bede bil...
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.