Eshin

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Cytat dla wymagających:
Obrazek

Jak pamiętam, to grało się jak pisze Gobos w drugiej części wypowiedzi. Killed = martwy (niezależnie co doprowadziło do zgonu). Wysadził się sam z kowadłem, czy master z fellbladem go zeżarł czy co innego, punkty były. Mieliśmy kiedyś dyskusję na ten temat, kiedy po bitwie wrogi szczur zginął od warpstone amuletu (1) . Gracz od zmutowanego na smierć szczura po doczytaniu opisu amuletu ("(...)and counts as a casualty for the purposes of allocating Victory Points,(...)" ) przyznał że rzeczywiście można uważać jego zejście za godne bonusu +100 pkt.
Ale to już zależy jak kto widzi słowo "killed"...

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

akurat w WFB kill i slain nie sa uzywane zamiennie
slain jest pojeciem szerszym

a ten zapisek odnosnie amuletu-bez niego oblanie rzutu byloby bez konsekwencji

Budda
Chuck Norris

Post autor: Budda »

zupelnie nie rozumiem nad czym sie roztrzasacie. jest dokladnie tak jak krzysiek i gobos napisali. zarżniety, zastrzelony, zagoniony, zmiscastowany, zatruty wlasnymi tokenami lub uciekajacy w ostatniej turze liczy sie jak zabity i dostajemy za niego punkty + bonus.

ps. kill i slain nie sa uzywane zamiennie i to nie tylko w mlotku :wink: slain jest pojeciem przeszlym :wink:

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Budda pisze: zupelnie nie rozumiem nad czym sie roztrzasacie.
Ja też nie, ale wolę się poudzielać, zanim okaże się, że musi być zabity w Hth< najlepiej przez mastera, i w jakiś określony sposób...

Budda pisze:jest dokladnie tak jak krzysiek i gobos napisali. zarżniety, zastrzelony, zagoniony, zmiscastowany, zatruty wlasnymi tokenami lub uciekajacy w ostatniej turze liczy sie jak zabity i dostajemy za niego punkty + bonus.
Mrum... Teraz wbijam zatrute ostrze w futrzaste plecy, ale tego wytłuszczonego nie jestem pewien... A nie ma rulebooka, żeby obadać cytat. Ale nie wydaje mi się. Jednak killed to killed, nie "pursued off the table". :)

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

dostają bonus za każdego herosa który liczy sie jako trup na końcu bitwy - zwiał, wybuchł czy wsadził go w gacie gigant juz nieważne, ważne że traktowany jako trup.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

A jak dokładnie jest w końcu z tym uciekanie, jest to już jakoś ustalone?

Teleportuje herosa i wybieram od której strony, a wtedy przeciwnik ucieka od tej strony od której go goniełem?

Jeżeli dostawiam assasina z jakiejś strony to czy jeżeli przeciwnik zrobi flee to ja jakoś stoję w miejscu tam gdzie się teleportowałem czy on ucieka a potem jeżeli ja mam do nieg ozasięg szarży to biegne zabijając go czy jak to działa?

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

nikt nie wie.

ja, poki oficjalnie mi tego nie zabronia, nie bede dopuszczal ucieczki przed teleportem :twisted:
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Gobos pisze:nikt nie wie.

ja, poki oficjalnie mi tego nie zabronia, nie bede dopuszczal ucieczki przed teleportem :twisted:
No to niestety trza na tapetę brać. :(
Ja zdanie z "oczywiście, że można uciekać" zmieniłem na "nie można uciekać".
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

no to sobie troche poczekamy na uscislenia, gdzie skavenofobiczne LS juz podjelo bledna decyzje. a jak juz wyjda to bede bil... :evil:
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

niestety muszę odświeżyć temat, bo DMP się zbilża, a nadal nie wiadomo kiedy ESHIN dostaje dodatkowe punkty za zabitych herosów.

Prosiłbym o głos LS
Obrazek

ODPOWIEDZ