Warszawa, 07.03.2015, 2250 pkt, Szturm #7 - Hobbystyczny

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Re: Warszawa, 07.03.2015, 2250 pkt, Szturm #7 - Hobbystyczny

Post autor: gervaz »

Aleksandrze, co tam słychać? Nie piszesz w tym wątku, nie potwierdziłeś odbioru rozpiski... Czy wszystko ok? Będzie szturm w sobotę?

Awatar użytkownika
Bobson
Masakrator

Post autor: Bobson »

Ja odpadam niestety.

Awatar użytkownika
liwan
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: liwan »

gervaz pisze:Aleksandrze, co tam słychać? Nie piszesz w tym wątku, nie potwierdziłeś odbioru rozpiski... Czy wszystko ok? Będzie szturm w sobotę?
będzie Szturm, tylko Olo w pracy całe dnie :)
klub Adeptus Mechanicus
http://admech.club/

Awatar użytkownika
YoungOlo

Post autor: YoungOlo »

Hej,

Przepraszam wszystkich, którzy wysłali rozpiski i czekali na odpowiedź. Tak się składa, że większość z was wysłała rozpiski w sobotę lub nawet później, a ja od soboty byłem codziennie całymi dniami w pracy. A że rozpiski sprawdzam skrupulatnie (i o dziwo praktycznie w każdej znajdują się błędy) to cały proces trochę trwa...

Na chwilę obecną wszystkie nadesłane mi rozpiski są sprawdzone, a lista graczy zaktualizowana. Kto jeszcze nie przysłał rozpiski niech to zrobi jak najszybciej, a kto się waha czy przyjść - mamy ok 12 osób na chwilę obecną a więc jeszcze kilka miejsc jest wolnych - zapraszamy!

Przy okazji wyjaśniam (bo pojawiła się wątpliwość), że w Comp Scorze +1 za Loremaster'a liczymy tylko za tych magów, którzy mają tę zasadę przed uwzględnieniem zasad z dodatku End Times: Khaine. Ci magowie, którzy dostają Loremaster'a z zasad magii z dodatku End Times: Khaine, nie dodają dodatkowych +1 do Comp Score'a.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Moje przybycie stoi pod wielkim znakiem zapytania, więc nie bierzcie mnie pod uwage puki co.
Jakby coś się zmieniło napiszę w piątek wieczorem.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Niestety nie ma szans bym pojawił się na turnieju od rana tak więc można wykreślić.
No chyba że dopiero na 2. bitwe.

Awatar użytkownika
YoungOlo

Smiechu pisze:Niestety nie ma szans bym pojawił się na turnieju od rana tak więc można wykreślić.
No chyba że dopiero na 2. bitwe.
Jak chcesz. My zapraszamy, choćby od 2giej bitwy :)

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Trochę zdjęć na grupie AM na facebooku.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

Awatar użytkownika
YoungOlo

Dzięki wszystkim za przybycie. Jak zwykle atmosfera przyjacielskiego klepania się po pyskach dopisała w pełni :D

Wyniki:

Najlepszy Generał:
1. Paweł "Gąsior" Gąsiewski (Vampire Counts, COMP: 1): 132 Punkty Turniejowe (bilans Victory Points zdobyte-stracone +4760): 72PT (bitwy) +1PT (format rozpiski) +9PT (otrzymane 3 głosy "Najlepsza Bitwa") + 50PT (przestrzeganie Kodeksu Wojownika)
2. Andrzej "Dziekan" Bystrek (Dogs of War, COMP: 1): 108PT (+2902 VP): 54PT (bitwy) +3PT (rozpiska na czas) +1PT (format rozpiski) + 50PT (przestrzeganie Kodeksu Wojownika)
3. Filip "Elvis" Głowacki (Vampire Counts, COMP: 6): 99PT (+4485 VP): 48PT (bitwy) +1PT (format rozpiski) + 50PT (przestrzeganie Kodeksu Wojownika)
4. Łukasz "beerfield" Strojnowski (Dwarfs, COMP: 0): 99PT (-2752 VP): 45PT (bitwy) +3PT (rozpiska na czas) +1PT (format rozpiski) + 50PT (przestrzeganie Kodeksu Wojownika)
5. Edgar "Ed" Czop (Vampire Counts, COMP: 5): 96PT (-1586 VP): 40PT (bitwy) +1PT (format rozpiski) -1 PT (spóźnienie) +6PT (otrzymane 2 głosy "Najlepsza Bitwa") +50PT (przestrzeganie Kodeksu Wojownika)
6. Bartłomiej "Mohort" Ciechomski (Ogre Kingdoms, COMP: 8 ): 92PT (+1037 VP): 39PT (bitwy) +3PT (rozpiska na czas) + 50PT (przestrzeganie Kodeksu Wojownika)
7. Jan "kompozytor" Jankowski (Wood Elves, COMP: 1): 86PT (-3095 VP): 35PT (bitwy) +1PT (format rozpiski) + 50PT (przestrzeganie Kodeksu Wojownika)
8. Aleksander "YoungOlo" Kaczor (Vampire Counts, COMP: 2): 85PT (-1304 VP): 30PT (bitwy) +1PT (format rozpiski) +6PT (otrzymane 2 głosy "Najlepsza Bitwa") -2PT (2 spóźnienia) + 50PT (przestrzeganie Kodeksu Wojownika)
9. Bartłomiej "HoaX" Rutkowski (Skaven, COMP: 8 ): 84PT (-986 VP): 30PT (bitwy) +1PT (format rozpiski) +3PT (otrzymany głos "Najlepsza Bitwa") + 50PT (przestrzeganie Kodeksu Wojownika)
10. Karol "gervaz" Siadul (Skaven, COMP: 6): 58PT (-2257 VP): 4PT (bitwy) +3PT (rozpiska na czas) +1PT (format rozpiski) + 50PT (przestrzeganie Kodeksu Wojownika)

Najlepsza Armia:
1. Andrzej "Dziekan" Bystrek: 3 głosy, 6 w dogrywce
2. Paweł "Gąsior" Gąsiewski: 3 głosy, 2 w dogrywce
3. ex aequo - 1 głos na każdą z poniższych armii:
- Aleksander "YoungOlo" Kaczor - Vampire Counts
- Bartłomiej "HoaX" Rutkowski - Skaven
- Filip "Elvis" Głowacki - Vampire Counts
- Jan "kompozytor" Jankowski - Wood Elves

Rozpiski wszystkich graczy znajdziecie tutaj: KLIK. Zdjęcia są w albumie na grupie FB klubu Adeptus Mechanicus.

Wnioski:
:arrow: Comp Score nadal sprawdza się dobrze, poprawione pule są w porządku.
:arrow: Magia z End Times: Khaine wywołała mieszane uczucia, według niektórych zbyt dominuje rozgrywkę.
:arrow: Ponownie nikt nie wystawił żadnej z armii "endtajmsowych". Siła przyzwyczajenia do starych armii? Czy nowe nie są tak fajne na jakie wyglądają na papierze? Myślę czy jest sens je dopuszczać w ogóle.
:arrow: Przy głosowaniu na najładniejszą armię zapomniałem że mieliśmy używać systemu, w którym każdy głosuje na 1sze, 2gie i 3cie miejsce. Może nie byłoby remisu i potrzeby dogrywki wtedy :-) Do poprawy na następny raz!

Plany na przyszłość:
Kolejny Szturm możliwe, że już 18.04. Raczej na 2500 pkt. Prawdopodobnie na zwykłej magii, ewentualnie na magii Khaine'a ale bez recastów. Na pewno z dopuszczeniem jednostek z książki ET: Archaon.
Ostatnio zmieniony 21 mar 2015, o 10:37 przez YoungOlo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kyoshi

Post autor: Kyoshi »

...Raczej na 2500 pkt....Na pewno z dopuszczeniem jednostek z książki ET: Archaon
I to mi się podoba. :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

A ja bym wolał następny turniej na mniejsze punkty - mógłbym wystawić wreszcie nową armię.
Albo żeby był nieco później, bo potrzebuję czasu na przyspieszenie wyścigu zbrojeń (czyli domalowanie ewentualnych nowości).

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Nie rezygnuj z możliwości wystawiania armi z EoT.
Ludzie nie mają po prostu modeli do tego.

Na next postaram się już zarezerwować czas Co by móc wystawić UL.
jeżeli termin połowa kwietnia i to na 2500 to jestem w stanie pokłócić się już z żoną co by przyjechać.

ODPOWIEDZ