[Warszawa], 30.05.2015, 2500, Szturm #8 - Hobbystyczny

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
YoungOlo
"Nie jestem powergamerem"

Re: [Warszawa], 30.05.2015, 2500, Szturm #8 - Hobbystyczny

Post autor: YoungOlo »

bartkolcun, maszyna liczy się jako 1 model i kilka znaczników (załoga). Tak więc nie musisz mieć na nią podstawki regimentowej, jeśli o to pytałeś :-)

Profi, podczas bitwy możesz korzystać nawet z rostera wypisanego krwią na ludzkiej skórze (nawet swojej ;-)). Jednak w razie ewentualnych rozbieżności decydujący jest oczywiście roster nadesłany mi jako zgłoszenie :-)

Dostałem już trochę rozpisek, sprawdzę i potwierdzę pewnie jakoś jutro. Kto jeszcze nie przysłał, ma czas do soboty wieczora (by dostać punkty).

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Dlaczego zrezygnowales z armi EoT?
Już miałem chęć przyjechać, a tak nawet się pobawić nie będę mógł.

Edit.
Dopusc armie, ale bez zasad magii z dodatku.

Awatar użytkownika
YoungOlo

Smiechu, nie zrezygnowałem z armi ET tylko w tej edycji Szturmu ich nie ma, bo w ramach pożegnania 8ed WFB gramy na czystej "ósemce", bez żadnych dodatków.

Magia Khainowa akurat jest IMHO lepsza od podstawowej, tylko recast ją psuje. Listy armii ET rozwalają balans dużo bardziej, nawet z CompScorem, bo są balansowane względem innych armii ET a nie "zwykłych" armii podręcznikowych.

Awatar użytkownika
thorash
Kontakt:

Post autor: thorash »

Można rzucać jakieś duele ?

:D

Profi ? Dziekan ? Rzucam macką w waszą stronę - ktoś podniesie ?

Ps. YoungOlo masz roster w terminie ale na FB.
Obrazek

Awatar użytkownika
Profi
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Profi »

Fuj! Ale przyjmuję. Uciacham ci ją z radością :P

Awatar użytkownika
thorash
Kontakt:

Wiesz, że jak się utnie jedną mackę Bestii Nurgle'a to odrasta osiem :D ? Musisz nauczyć orki rozpalać ognień :) :) :)
Obrazek

Awatar użytkownika
YoungOlo

thorash pisze:Można rzucać jakieś duele ?
(...) Rzucam macką w waszą stronę - ktoś podniesie ?
Profi pisze:Fuj! Ale przyjmuję. Uciacham ci ją z radością :P
Co to za ustawianie wyniku turnieju? ;-)

Generalnie nie można rzucać wyzwań (bo nie ma losowania tylko paruje Comp Score), ale akurat wy macie taki sam Comp Score to niech wam będzie - macie Duel :D

Wszystkie zgłoszenia i rozpiski jakie dostałem, sprawdziłem i zaktualizowałem listę. Jeśli nie ma cię na liście a wysyłałeś rozpiskę - znaczy, że jej nie dostałem (napisz do mnie)!

Awatar użytkownika
thorash
Kontakt:

ale akurat wy macie taki sam Comp Score to niech wam będzie - macie Duel
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
pysznie
Obrazek

Awatar użytkownika
Profi
Chuck Norris
Kontakt:

Ogień nie ogień - będę odgryzał cokolwiek urośnie! :D

No to duel... WAAAGH!!!

Awatar użytkownika
Profi
Chuck Norris
Kontakt:

Przepraszam, ale niestety nie dam rady przyjechać na szturm.
Matti, tym bardziej Ciebie z uwagi na nasz czelendż (który i tak jeszcze zagramy, nie ma bata!).
Niestety zaważyły bardzo ważne sprawy, o których dowiedziałem się dosłownie przed chwilą.

Awatar użytkownika
thorash
Kontakt:

Przepraszam, ale niestety nie dam rady przyjechać na szturm.
NIiieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..................~!

[-X [-X [-X
Matti, tym bardziej Ciebie z uwagi na nasz czelendż (który i tak jeszcze zagramy, nie ma bata!).
To na pewno - mam nadzieje, że nic poważnego...

:| :| :|
Obrazek

Awatar użytkownika
Profi
Chuck Norris
Kontakt:

Sorry :cry:
Nikt nie umarł, ale chodzi o bardzo dobrą okazję do złapania pracy. Z Wami jeszcze uda mi się na pewno spotkać, a drugiej takiej okazji mieć prawdopodobnie nie będę :/.

Awatar użytkownika
Bobson
Masakrator

Post autor: Bobson »

Nk to wpadne na Twoje miejsce

Awatar użytkownika
thorash
Kontakt:

Boguś~! Może duel~? jaki masz COMP ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Shenq
Chuck Norris

Post autor: Shenq »

Sorki, nie będzie mnie

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Ale za to będę ja!
Nie wiem jaki mam comp bo nie wiem :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

Boguś~! Może duel~? jaki masz COMP ?
Pchasz się w gips... ;)
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
Bobson
Masakrator

Post autor: Bobson »

Comp 5?

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Dziękuje wszystkim uczestnikom w szczególności organizatorom Olkum i Mieczysławowi "liwanowi" kierownikowi oraz moim oponentom. Zabawa była świetna w doborowym towarzystwie.

Teraz troche marudzenia Comp score był testowany przeze mnie po raz pierwszy. Niestety moim zdanie testu nie zdał a na pewno nie spełnia swoich celów wymienionych na poczatku pliku comp score. Comp wprowadza zbyt dużą destabilizacje w wynikach. Nie ważne jest zupełnie jak grasz tylko jaki masz comp score. Nie jest prawdą że gracz "hobbysta" jest na równi traktowany z graczem "sportowym" bo bitwe można zaczynać mając wynik dużo w plecy co zdecydowanie nie jest fajne. Osobom Odpowiadającym w stylu "trzeba było wziąć to pod uwage przy budowaniu rozpiski" odsyłam do wstępu do comp scora. Moją osobe potraktuje jako przykład, nie mam żalu ani nic takiego bo i tak wpadłem zagrać for fun i przypadkiem w ogóle rozegrałem 3 bitwy ale ładnie to pokaże dysproporcje. Wygrałem 3 razy masakrą zająłem 6 miejsce. Beerfield wygrał raz i dwa razy przegrał zajął miejsce pierwsze. (Beerfield to żaden osobisty przytyk ani nic. Grało się świetnie z Toba stad tyle best playów ale wykorzystam Cie do pokazania exploitów compa)

Dobra pomarudziłem po polskiemu to od razu w krzyżu lżej ;)
Piona !
Obrazek

beerfield
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: beerfield »

Lazur pisze: Beerfield wygrał raz i dwa razy przegrał zajął miejsce pierwsze. (Beerfield to żaden osobisty przytyk ani nic. Grało się świetnie z Toba stad tyle best playów ale wykorzystam Cie do pokazania exploitów compa)
Dziękuję za wspaniały turniej - miło jego wygrać mimo, że nie spodziewałem się że taka sytuacja może mieć miejsce.
Co do comp score - moim zdaniem jest sprawiedliwy, gdyż profesjonalne rozpiski graczy turniejowych (euro), którzy wykorzystują najmocniejsze strony armii i tworzą kombosy, którymi rozbijają przeciwnika już na starcie, w tym systemie mają karne punkty. Dzięki temu naturalnie wymuszone jest tworzenie rozpiski opartej na zupełnie innych jednostkach niż na euro.
Krasnale nie są potężną armią i nie za wiele mogą zwojować na zasadach euro, na czystych zasadach jest trochę lepiej ale nadal kiedy dochodzi do fazy magii przeciwnika to krasnoludzkie oddziały spadają jeden po drugim.
Na Szturmie ta dysproporcja zostaje moim zdaniem wyrównana. A czy Demony złożone na comp score -3 wygrałyby z krasnalami z comp score -3 ? To pytanie pozostaje otwarte do najbliższego turnieju. Może ktoś pokusi się o złożenie takiej rozpiski i granie właśnie na niskim comp score. Skoro ja wygrałem to znaczy, że jest to możliwe, a comp score 5 i więcej nie jest aż taki dobry.
Lazur pisze:Comp wprowadza zbyt dużą destabilizacje w wynikach. Nie ważne jest zupełnie jak grasz tylko jaki masz comp score.
Grało mi się z Tobą świetnie, szczególnie, że czego bym nie zrobił to szanse na zwycięstwo były praktycznie żadne. A czy w przypadku jeśli miałbym comp score 11 i wystawił kilka dział, katapulty i nie wiadomo co jeszcze to czy miałbym szanse z Twoją super złożoną armią ? Nie sądze - najprawdopodobniej zmiótłbyś mnie jeszcze szybciej z planszy, bo jak wyczyściłeś moje oddziały do 3 tury to w przypadku większej ilości dział pewnie wyczyścił byś je turę później ;) albo tylko Twój hell cannon by je zeżarł ;)

ODPOWIEDZ