GW----(2 lata)---> prepainted

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Chodziło mi o to, że nie da się interesować sytuacją GW, nie wiedząc w jakiej finansowej ... sytuacji ;) ... ta firma od jakichś trzech lat ląduje, gęsto tłumacząc się przed akcjonariuszami ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Jak ma idiotów doradców finansowych i GW słucha "odrobimy straty podnosząc ceny" to ja się nie dziwię.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Lord MC
Wałkarz

Post autor: Lord MC »

Dokładnie :x :D
Chciałbym, żeby ich `problemy finansowe` wyglądały tak jak u normalnych firm :roll: Ale jakoś im nie współczuję :twisted:

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

To te prepainty już potwierdzone ?? Bo nie lubię i nie potrafię malować i chętnie kupię, bylo to znośnie wyglądało :lol2:
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

To za dwa lata najwcześniej, więc poczekaj ;)
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Artek'sWorkshop
Chuck Norris

Post autor: Artek'sWorkshop »

obawiam się że malowanie Gw będzie takie jak figsy dreamblade od Wizards in the coast ;/

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

kolejny z kroków GW ...pprzypomina mi to harakiri....

Lord MC
Wałkarz

Post autor: Lord MC »

Dokładnie... kolejny gwózdek do grobu GW.

Artemis
Chuck Norris

Post autor: Artemis »

A wg. mnie to nie będzie takie złe - kupujesz figsy i jak lubisz/chcesz malować to go malujesz a jak nie, to nie musisz się męczyć i możesz wystawić wszystkie swoje figsy na turniejach na których "trzeba mieć figsy pomalowane".

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Artemis pisze:A wg. mnie to nie będzie takie złe - kupujesz figsy i jak lubisz/chcesz malować to go malujesz a jak nie, to nie musisz się męczyć i możesz wystawić wszystkie swoje figsy na turniejach na których "trzeba mieć figsy pomalowane".
i powstana armie klonów.. a ocena malowania na turniejach straci całkowicie sens..
kolejnym krokiem bedzie pewnie robienie figurek gumowych - bo jak spadna to sie nie połamią ;-)
Obrazek

Herr Flik
Wałkarz

Post autor: Herr Flik »

Jakoś nie widziałem dobrych argumentów przeciwko prepaintom. Moim zdaniem ciekawy pomysł, dla ludzi którzy nie posiadają multum wolnego czasu. Dla osób którzy uwielbiają malować - zawsze można przemalować taką figurkę, nikt nikomu nie broni. Jedyny minus moim zdaniem, to brak możliwości sklejenia danej figurki w różnych kombinacjach. To poważny minus. Jakoś nie wyobrażam sobie, żeby GW wydało prepainted bits, bo wyszłoby to z pewnością dużo drożej niż obecnie.

Ogólnie pomysł mi się podoba, ale też tak nie do końca :)

Artemis
Chuck Norris

Post autor: Artemis »

Ale chyba będzie tak jak teraz z metalami - w 3-5 różnych pozach + Command Group

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

Boże odpuść nam tych mrocznych czasów

Angelus
Wałkarz

Post autor: Angelus »

w sumie wtedy to bedzie juz to gra dla mas (pytanie czy boimy sie kiepskich figurek czy stratu statusu "elitarnosci" młotka)... ocena malowania nie straci sensu bo od razu widac czy ktos malował czy to prepaited wystarczy stworzyc podział.. ta gra dla kazdego jest czym innym.... dla niektórych koniec koncow to nadal jest TYLKO gra..
dla nich prepaint to idealny wybór.. takie jest moje zdanie...
pozdrawiam

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Nie będzie prepaintów GW, na miłość Slaanesha. Obczajcie sobie oryginalne wątki na Warseerze - okazało się to nieporozumieniem.

Awatar użytkownika
Nameless
Wałkarz

Post autor: Nameless »

Tomash pisze:Nie będzie prepaintów GW
Nie bede premierem, jesli moj brat bedzie prezydentem...
Nie bedzie koalicji z Andrzejem Lepperem...

kontynuowac? ;)

pogrubienie w cytacie moje

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

muuuuhahahhaaa...lol

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Filip, no proszę Cię ;)

Wyobraź sobie, jakich nakładów organizacyjnych i finansowych wymagałoby teraz od GW uruchomienie produkcji prepaintów, zaspokajającej - powiedzmy - 5% ich obecnych klientów (mocne niedoszacowanie, ale to taki worst-case scenario). Dorzuć do tego fakt, że od trzech lat są dość ciency finansowo i pomimo posuwania się do przodu w jakości rzeźb i technologii produkcji figurek, zwyczajnie nie mogą sobie pozwolić na szarżowanie w zupełnie nowy obszar. Poza tym to korporacja, a bezwład decyzyjny i organizacyjny w dużych korporacjach - plus wspomniana skala takiego ewentualnego przedsięwzięcia - oznaczają, że linię prepaintów byliby w stanie uruchomić najwcześniej za 2-3 lata, przy założeniu, że teraz zaczną to kręcić i wezmą potężny kredyt na otwarcie manufaktury w Chinach. A że wszyscy w GW (Phil Kelly także, mogłeś zapytać na GD PL) twierdzą, że nie ma planów uruchomienia prepaintów przez GW, spałbym spokojnie tak do 2010 minimum.

BTW, na warseerze już wyjaśniono - nie prepainty GW, ale figurki rzeźbione przez Citadel dla innej firmy do ich jakiegoś bodajże erpega, która to firma już sama zorganizowała malowanie.

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

W Warstore są dostepne prepainty do roznych systemów, w tym do WFB.. Zenujacy poziom malowania :/ Dzieci w Bardzie roia to lepiej, a przebitka ceny trzykrotna :/

Awatar użytkownika
Nameless
Wałkarz

Post autor: Nameless »

Tomash, ja tez cie prosze :) ja tu zarty sobie stroje, a ty mi tu powazny wyklad na pol strony serwujesz.
akurat to, czy gw przejdzie na pre-painty czy nie, niezbyt mocno zaprzata moja uwage.

ODPOWIEDZ