ETC 2016

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Tk

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

Z tabeli zamieszczonej przez Kudłatego wynika, że wcale nie robiły rzeźni, były średnie

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Wiesz ze ta tabela nic nie znaczy. Dla tk w tej tabeli punktu robil Dymitr;p

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

Ta tabela byłaby wykładnią, gdyby dotyczyła imprezy single.
Aby miec pełniejszy obraz w drużynówce, potrzeba byłoby jeszcze analizy pairingów, i performensu poszczególnych armii w poszczególnych pairingach.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

to tez jest ogolnie dostepne.

Zarowno te tabelki jak i ilosc poszczegolnych armii w skladach jednak mimo wszystko daje jakas wizje tego co kto potrafi.

szczegolnie gdy wystawka dostaje 2 armie i z nich wybiera.

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Post autor: RedScorpion »

W tym kontekście COD bardzo by chciały poluzowania drafta :D

Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

Post autor: Szaitis »

Tak na szybko poczytałem szwedzką wersję 9ed i bardzo mi się podoba.

Jeżeli by się to przyjęło byłoby bardzo na plus - widać, że tworzą to gracze, każdy przedmiot ma sens, jest duuuużo lepszy balans, znacznie ciekawsza magia. To wszystko tak na pierwszy rzut oka, ale wydaje się, że jeżeli zaczęlibyśmy to grać to byłoby tylko lepiej!!

http://www.the-ninth-age.com/index.php? ... 3834681f5c

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Poczytaj jeszcze tę książkę co Ci dali - nie dość, że nie zostaje to w rękach jednego środowiska, to system jest chyba bardziej tacticqe
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Janus
Masakrator

Post autor: Janus »

bardzo fajne. nie wiem tylko czemu zmienili część przedmiotów magicznych, które nie były przegięte- np. dispell scroll, albo zrobili aby były bardziej- hex scroll;p
Obrazek
Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"

Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

Dispell scroll jako dispell scroll był bardzo przejebany jako przedmiot, często podstawą otwarcie gry jest właśnie umiejętność wyciągnięcia scrolla :wink:

Dalej jest bardzo mocny, więc jest spoko, opcja całej masy innych scrollów jest super!

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Jeśli to w ogóle ma przetrwać jeszcze jakiś czas to tylko 8 edycja i nowe ciekawe drafty.(może dopuszczenie sojuszów??? ) Nowy system - nie ważne kto go wymyśli moim zdaniem na ma szans w tej formie a przynajmniej nie ma żadnego argumentu za sukcesem. Niestety albo na szczęście jest wysyp dobrych gier ze wsparciem producentów - funowska edycja dla wąskiej grupy moim zdaniem nie ma żadnych szans.
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Funowska 9edycja robiona przez szwedow wyglada naprawde zacnie. Na pewno przetrwa 1-2 lata. W tym czasie moze GW cos pogrzebie w systemie, moze rozwina sie inne gry. Cholera wie, ale na dzien dzisiejszy, "9ed" to chyba najlepszy pomysl :(
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Szaitis pisze:Dispell scroll jako dispell scroll był bardzo przejebany jako przedmiot, często podstawą otwarcie gry jest właśnie umiejętność wyciągnięcia scrolla :wink:

Dalej jest bardzo mocny, więc jest spoko, opcja całej masy innych scrollów jest super!
Tobie się podoba bo masz manfreda castujacego z 3 ksoci ktoremu na IFce sie nic nie dzieje :P w połączeniu z praktycznie niezmienionym deathem to sie nie dziwie ze zacierasz łapki

emerald ring - 6++ na wood elfy? :P

Dispel scrolla - przedmiot do kitu i po co?

sztandar z magicnzymi atakami - ciekawe

droższa dyscyplina - niby wszystko ok, ale promuje to armie z wysoką standardowa LD, a to przewaznie sa te mocne

beast +, death speudo nerf a faktycznie jest ok (a nawet mocniejszy atrybut - bo jak juz nie kulniejsz tych 3 ran na lordzie, to se z atrybutu dojedziesz - rly kude?), fire dalej badziewny, heaven ni to wzmocniony ni to znerfiony, trudno wyczuc, meta powie. Light niby lepiej ale promuje council na chama,

Ork lore oczywiscie nerf "bo przejebany" wiec z mocnych czarów zrobione duzo slabsze (raczka stópka) oczywiscie słabych nie ruszono praktycznie. Małe Łaa juz było lepsza, teraz stanie sie oczywistym wyborem (chyba ze spieprza grzyby...)

Bestie - no jedyne co widze to gorebulle z giftami "no points limit" = latające krowy! bo czemu nie! :D

Taka pobieżna recenzja - imo bieda. Dużo zmian, ale średnio się kleją - wolę Furiona, bo robi zmian mniej (na razie...) i imo lepsze
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Janus
Masakrator

Post autor: Janus »

tylko ze mannfred kosztuje nagle 550 pts, a wamipirza i death jest mocno osłabiony plus nie mozna wystawiać basiek.

banner z magicznymi to odp na Botwd
Obrazek
Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Death jest dużo lepszy przecież

Dobra to poczytam jeszcze compa do ich "rulebooka" - widac bedzie niezbedny :D
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

-Qc- pisze:
Tobie się podoba bo masz manfreda castujacego z 3 ksoci ktoremu na IFce sie nic nie dzieje :P w połączeniu z praktycznie niezmienionym deathem to sie nie dziwie ze zacierasz łapki

emerald ring - 6++ na wood elfy? :P

Dispel scrolla - przedmiot do kitu i po co?

sztandar z magicnzymi atakami - ciekawe

droższa dyscyplina - niby wszystko ok, ale promuje to armie z wysoką standardowa LD, a to przewaznie sa te mocne

beast +, death speudo nerf a faktycznie jest ok (a nawet mocniejszy atrybut - bo jak juz nie kulniejsz tych 3 ran na lordzie, to se z atrybutu dojedziesz - rly kude?), fire dalej badziewny, heaven ni to wzmocniony ni to znerfiony, trudno wyczuc, meta powie. Light niby lepiej ale promuje council na chama,

Ork lore oczywiscie nerf "bo przejebany" wiec z mocnych czarów zrobione duzo slabsze (raczka stópka) oczywiscie słabych nie ruszono praktycznie. Małe Łaa juz było lepsza, teraz stanie sie oczywistym wyborem (chyba ze spieprza grzyby...)

Bestie - no jedyne co widze to gorebulle z giftami "no points limit" = latające krowy! bo czemu nie! :D

Taka pobieżna recenzja - imo bieda. Dużo zmian, ale średnio się kleją - wolę Furiona, bo robi zmian mniej (na razie...) i imo lepsze
Gościu, Tobie się AoS...

QQrydza
Prawie jak Ziemko

No dobra - ocenialem rulsy tak, jakby mialy byc stosowane bez compa. Jakos tak se myslalem, ze jak tworza zasady, to zbalansowane :P

Fajnie ze wyrzucili Banshee i manfred ksoztuje tyle ile powinien, ale już np. DE porzadnie znerfili - Rince tak sie cieszyl ze w nowej edycji jest lepsza regena, a tu powrót do starej :(

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Troche dziwnie to oceniasz, skoro rulsy oceniasz nie pod wzgledem ich logiki/odwzorowania pola bitwy/cos w ten deseń a powołujesz się na konkretne zasady szczegółowe np. zasady manfreda. Albo tylko zasady główne, albo zasady z compem, który jakby nie patrzeć jest integralną częścią gry.

Zasady przeczytałem - fajne są. Może nie łapię smaczków jak wyjadacze ETC, ale okiem laika wyglądają sensownie. Będzie mił z czym Furion konkurować. Bałem się czegoś ala szwedzkiego compa, a mile się zaskoczyłem.

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

-Qc- pisze:wolę Furiona, bo robi zmian mniej (na razie...) i imo lepsze
+1

Quc, zanotuj w notesie, że raz na ruski rok się z Tobą zgadzam i też wolałbym "korekty" Furiona nawiązujące do tego co dobre z poprzednich edycji niż zupełnie nowe rozwiązania niektórych rzeczy.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Mi się ten szwedzki 9ed podoba tylko pare rzeczy widze ze mocne combo moze zrobić.

ODPOWIEDZ