ETC 2016
Moderator: swieta_barbara
Wiesz ze ta tabela nic nie znaczy. Dla tk w tej tabeli punktu robil Dymitr;p
Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Ta tabela byłaby wykładnią, gdyby dotyczyła imprezy single.
Aby miec pełniejszy obraz w drużynówce, potrzeba byłoby jeszcze analizy pairingów, i performensu poszczególnych armii w poszczególnych pairingach.
Aby miec pełniejszy obraz w drużynówce, potrzeba byłoby jeszcze analizy pairingów, i performensu poszczególnych armii w poszczególnych pairingach.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
- RedScorpion
- Falubaz
W tym kontekście COD bardzo by chciały poluzowania drafta
Tak na szybko poczytałem szwedzką wersję 9ed i bardzo mi się podoba.
Jeżeli by się to przyjęło byłoby bardzo na plus - widać, że tworzą to gracze, każdy przedmiot ma sens, jest duuuużo lepszy balans, znacznie ciekawsza magia. To wszystko tak na pierwszy rzut oka, ale wydaje się, że jeżeli zaczęlibyśmy to grać to byłoby tylko lepiej!!
http://www.the-ninth-age.com/index.php? ... 3834681f5c
Jeżeli by się to przyjęło byłoby bardzo na plus - widać, że tworzą to gracze, każdy przedmiot ma sens, jest duuuużo lepszy balans, znacznie ciekawsza magia. To wszystko tak na pierwszy rzut oka, ale wydaje się, że jeżeli zaczęlibyśmy to grać to byłoby tylko lepiej!!
http://www.the-ninth-age.com/index.php? ... 3834681f5c
Poczytaj jeszcze tę książkę co Ci dali - nie dość, że nie zostaje to w rękach jednego środowiska, to system jest chyba bardziej tacticqe
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
bardzo fajne. nie wiem tylko czemu zmienili część przedmiotów magicznych, które nie były przegięte- np. dispell scroll, albo zrobili aby były bardziej- hex scroll;p
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
Jeśli to w ogóle ma przetrwać jeszcze jakiś czas to tylko 8 edycja i nowe ciekawe drafty.(może dopuszczenie sojuszów??? ) Nowy system - nie ważne kto go wymyśli moim zdaniem na ma szans w tej formie a przynajmniej nie ma żadnego argumentu za sukcesem. Niestety albo na szczęście jest wysyp dobrych gier ze wsparciem producentów - funowska edycja dla wąskiej grupy moim zdaniem nie ma żadnych szans.
Funowska 9edycja robiona przez szwedow wyglada naprawde zacnie. Na pewno przetrwa 1-2 lata. W tym czasie moze GW cos pogrzebie w systemie, moze rozwina sie inne gry. Cholera wie, ale na dzien dzisiejszy, "9ed" to chyba najlepszy pomysl
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Tobie się podoba bo masz manfreda castujacego z 3 ksoci ktoremu na IFce sie nic nie dzieje w połączeniu z praktycznie niezmienionym deathem to sie nie dziwie ze zacierasz łapkiSzaitis pisze:Dispell scroll jako dispell scroll był bardzo przejebany jako przedmiot, często podstawą otwarcie gry jest właśnie umiejętność wyciągnięcia scrolla
Dalej jest bardzo mocny, więc jest spoko, opcja całej masy innych scrollów jest super!
emerald ring - 6++ na wood elfy?
Dispel scrolla - przedmiot do kitu i po co?
sztandar z magicnzymi atakami - ciekawe
droższa dyscyplina - niby wszystko ok, ale promuje to armie z wysoką standardowa LD, a to przewaznie sa te mocne
beast +, death speudo nerf a faktycznie jest ok (a nawet mocniejszy atrybut - bo jak juz nie kulniejsz tych 3 ran na lordzie, to se z atrybutu dojedziesz - rly kude?), fire dalej badziewny, heaven ni to wzmocniony ni to znerfiony, trudno wyczuc, meta powie. Light niby lepiej ale promuje council na chama,
Ork lore oczywiscie nerf "bo przejebany" wiec z mocnych czarów zrobione duzo slabsze (raczka stópka) oczywiscie słabych nie ruszono praktycznie. Małe Łaa juz było lepsza, teraz stanie sie oczywistym wyborem (chyba ze spieprza grzyby...)
Bestie - no jedyne co widze to gorebulle z giftami "no points limit" = latające krowy! bo czemu nie!
Taka pobieżna recenzja - imo bieda. Dużo zmian, ale średnio się kleją - wolę Furiona, bo robi zmian mniej (na razie...) i imo lepsze
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
tylko ze mannfred kosztuje nagle 550 pts, a wamipirza i death jest mocno osłabiony plus nie mozna wystawiać basiek.
banner z magicznymi to odp na Botwd
banner z magicznymi to odp na Botwd
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
Death jest dużo lepszy przecież
Dobra to poczytam jeszcze compa do ich "rulebooka" - widac bedzie niezbedny
Dobra to poczytam jeszcze compa do ich "rulebooka" - widac bedzie niezbedny
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Gościu, Tobie się AoS...-Qc- pisze:
Tobie się podoba bo masz manfreda castujacego z 3 ksoci ktoremu na IFce sie nic nie dzieje w połączeniu z praktycznie niezmienionym deathem to sie nie dziwie ze zacierasz łapki
emerald ring - 6++ na wood elfy?
Dispel scrolla - przedmiot do kitu i po co?
sztandar z magicnzymi atakami - ciekawe
droższa dyscyplina - niby wszystko ok, ale promuje to armie z wysoką standardowa LD, a to przewaznie sa te mocne
beast +, death speudo nerf a faktycznie jest ok (a nawet mocniejszy atrybut - bo jak juz nie kulniejsz tych 3 ran na lordzie, to se z atrybutu dojedziesz - rly kude?), fire dalej badziewny, heaven ni to wzmocniony ni to znerfiony, trudno wyczuc, meta powie. Light niby lepiej ale promuje council na chama,
Ork lore oczywiscie nerf "bo przejebany" wiec z mocnych czarów zrobione duzo slabsze (raczka stópka) oczywiscie słabych nie ruszono praktycznie. Małe Łaa juz było lepsza, teraz stanie sie oczywistym wyborem (chyba ze spieprza grzyby...)
Bestie - no jedyne co widze to gorebulle z giftami "no points limit" = latające krowy! bo czemu nie!
Taka pobieżna recenzja - imo bieda. Dużo zmian, ale średnio się kleją - wolę Furiona, bo robi zmian mniej (na razie...) i imo lepsze
No dobra - ocenialem rulsy tak, jakby mialy byc stosowane bez compa. Jakos tak se myslalem, ze jak tworza zasady, to zbalansowane
Fajnie ze wyrzucili Banshee i manfred ksoztuje tyle ile powinien, ale już np. DE porzadnie znerfili - Rince tak sie cieszyl ze w nowej edycji jest lepsza regena, a tu powrót do starej
Fajnie ze wyrzucili Banshee i manfred ksoztuje tyle ile powinien, ale już np. DE porzadnie znerfili - Rince tak sie cieszyl ze w nowej edycji jest lepsza regena, a tu powrót do starej
Troche dziwnie to oceniasz, skoro rulsy oceniasz nie pod wzgledem ich logiki/odwzorowania pola bitwy/cos w ten deseń a powołujesz się na konkretne zasady szczegółowe np. zasady manfreda. Albo tylko zasady główne, albo zasady z compem, który jakby nie patrzeć jest integralną częścią gry.
Zasady przeczytałem - fajne są. Może nie łapię smaczków jak wyjadacze ETC, ale okiem laika wyglądają sensownie. Będzie mił z czym Furion konkurować. Bałem się czegoś ala szwedzkiego compa, a mile się zaskoczyłem.
Zasady przeczytałem - fajne są. Może nie łapię smaczków jak wyjadacze ETC, ale okiem laika wyglądają sensownie. Będzie mił z czym Furion konkurować. Bałem się czegoś ala szwedzkiego compa, a mile się zaskoczyłem.
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
+1-Qc- pisze:wolę Furiona, bo robi zmian mniej (na razie...) i imo lepsze
Quc, zanotuj w notesie, że raz na ruski rok się z Tobą zgadzam i też wolałbym "korekty" Furiona nawiązujące do tego co dobre z poprzednich edycji niż zupełnie nowe rozwiązania niektórych rzeczy.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole