DOW
Moderator: esgaroth
A co sądzicie o Hobkach Oglah khana?? W Toruniu ma być turniej z niepowtarzaniem rarów, mam zamiar wystawić irongutów, ale myślę też o innych DOW, co sądzicie o najemnych hobach, na plus przemawia mag. banner, sam oglah i speary:)nigdy nimi nie grałem....
- Temple Guard
- Falubaz
Przedmiot faktycznie niezły. Na plus przemawia też dobre uzbrojenie (mają już wliczony łuk, włócznię, lekką zbroję i tarczę). Mają save na 4+ i są fastem, z reguły fasty mają save 5+. Minusy to koszt (190 punktów za minimalną szóstkę z FCG, każdy kolejny kosztuje 15 punktów) oraz Ld7. Ogólnie chyba nie warto, za tyle punktów masz o wiele więcej zwykłej lekkiej kawy DoW, którą możesz dowolnie uzbroić i nie będzie Ci żal jak zginie.Nijlor pisze:A co sądzicie o Hobkach Oglah khana?? W Toruniu ma być turniej z niepowtarzaniem rarów, mam zamiar wystawić irongutów, ale myślę też o innych DOW, co sądzicie o najemnych hobach, na plus przemawia mag. banner, sam oglah i speary:)nigdy nimi nie grałem....
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
- Temple Guard
- Falubaz
Ja zawsze spośród RoR najbardziej polecam Voland's Venators, chyba że dana armia ma lepszą kawalerię od nich, ale niewiele takich armii jest. Za 195 punktów masz 5 Venatorów z FCG, za każdego kolejnego płacisz 24 punkty. A 6 Hobgoblinów kosztuje 190 punktów. Venatorzy są lepsi, choć oczywiście nie można do końca porównywac tych oddziałów, bo służą do trochę innych celów.Nijlor pisze:W sumie kawa nie byłaby zła, potrzebuję "transportu" dla lorda bull centaurów, a kawa nie ma animozji, hmm volandzi tez by mogli byc:)
- Temple Guard
- Falubaz
Niestety nie:
Q. Can Regiments of Renown or Dogs of War units be joined by non-Dogs of War Characters?
A. No.
S. Anthony Reynolds - Warhammer Design Team
Q. Can Regiments of Renown or Dogs of War units be joined by non-Dogs of War Characters?
A. No.
S. Anthony Reynolds - Warhammer Design Team
A np. scrossbowmenów, czy inne cory z DoW można brać jako speciale u nas?
Co myslicie o Vespero's Vandettas? Taki niedrogi skirmish, mógłby biegać i niszczyć jakieś śmiecie 5 takich + Vespero to 135 pktów, zajmują special i mają łącznie 14 ataków. Siła mała ale do jakichś akcji dywersyjnych mogli by się nadać.
Co myslicie o Vespero's Vandettas? Taki niedrogi skirmish, mógłby biegać i niszczyć jakieś śmiecie 5 takich + Vespero to 135 pktów, zajmują special i mają łącznie 14 ataków. Siła mała ale do jakichś akcji dywersyjnych mogli by się nadać.
- Temple Guard
- Falubaz
Wszystkie zwykłe DoW zajmują slot Rare (w RoR jest kilka oddziałów zajmujących slot Special).Piotr3K pisze:A np. scrossbowmenów, czy inne cory z DoW można brać jako speciale u nas?
Vespero's Vendetta są żałośni, bo kosztują strasznie dużo, a są niewiele lepsi od zwykłych duellistów DoW, których za tę cenę możesz mieć o wiele więcej. Nawiasem mówiąc duelliści to jeden z najlepszych oddziałów DoW pod względem cena-jakość.