[Kraków] 26.11 MDK Vol.III, 3000pkt
Re: [Kraków] 26.11 MDK Vol.III, 1500pkt
Gramy z warbands jak wczesniej (bez lordów i tylko połowa dodatkowych jednostek ) czy normalnie ?
eMperem
Fear is the path to the dark side
Fear is the path to the dark side
Znając organizatorów pytanie raczej zbędne.Glonojad pisze:ważniejsze chyba pytanie to o to, czy 1.1 czy 1.2
Gramy na 3000? Jakieś ograniczenia ?
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
ale jaki format? myślę że 3000 to rozsądne podejście zobaczymy co z tego wyniknie, jeśli 4500 co też rozsądne to mniej bitew
Hej, z racji tego, że są nowe, bardziej rozbudowane zasady kompozycji armii, proponuje aby wyznaczyć termin, że np. w środę przed turniejem, do godz. 23.59 wrzucamy rozpiski np. komuś na maila / dysk itp., aby można było je w czwartek i piątek przejrzeć i ewentualnie skorygować przed turniejem.
Można to ewentualnie punktować, ale tak żeby też nie zniechęcić ewentualnych graczy na ostatnią chwilę
Można to ewentualnie punktować, ale tak żeby też nie zniechęcić ewentualnych graczy na ostatnią chwilę
jak dla mnie moze byc z reszta te lokale sa po to aby sobie potrenowac bez spiny
Ups - biorąc pod uwagę EoS nie ma już podziału na lord/bohater: marszałek dla przykładu może być generałem albo sztandarowym w tej samej cenie i jest to ta sama postać przy czym mianując go na sztandarowego dostaje pewne ograniczenia. To samo ksiądz jest jeden.
Jakie zatem przyjąć wytyczne odnośnie podziału?
Jakie zatem przyjąć wytyczne odnośnie podziału?
Legalne, ale czy OP nie sądzę.DarekH pisze:Zatem złożenie:
Marshal - Imperial Prince + Great Griffon (skoro już dostępna jest taka opcja) i Marshal BSB (w przypadku naszego krakowskiego turnieju na 3000pkt) jest legalna?
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
Oj tam - wiem, że są lepsze złożenia, ale z gryfem jest klimat...karl1299 pisze:Legalne, ale czy OP nie sądzę.DarekH pisze:Zatem złożenie:
Marshal - Imperial Prince + Great Griffon (skoro już dostępna jest taka opcja) i Marshal BSB (w przypadku naszego krakowskiego turnieju na 3000pkt) jest legalna?
Imperium to czołg i właśnie wjeżdżając Karl Franz na gryfie (przynajmniej według mnie) wynik starcia to drugorzędna kwestia.