[MASTER] Kraków-Zielonki 28-29.01.2017, 3x4500 9 Age

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

To może proponuje dodać że w przypadku równej ilości dużych punktów o kolejności decyduje ilość smoków w teamie przed małymi punktami ☺
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator

Post autor: wind_sower »

Laik pisze:To może proponuje dodać że w przypadku równej ilości dużych punktów o kolejności decyduje ilość smoków w teamie przed małymi punktami ☺

Jeżeli chcesz się narazić płci "pięknej" :roll:

:wink:

Awatar użytkownika
DarekH
Chuck Norris

Post autor: DarekH »

Laik pisze:To może proponuje dodać że w przypadku równej ilości dużych punktów o kolejności decyduje ilość smoków w teamie przed małymi punktami ☺
To może przed zliczaniem smoków sumowanie wieku teamu i doliczanie do dużych punktów. :D

EmpGeX
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: EmpGeX »

Chętnie bym przyjechał jeśli ktoś szuka uzupełnienia drużyny. Lizardmen.
Obrazek

Awatar użytkownika
Milczek
Kradziej

Post autor: Milczek »

Rogaty Szczur przyjedzie w 2 teamy.

Awatar użytkownika
G@lahad
Chuck Norris

Post autor: G@lahad »

Chciałem się spytać o armię infernal dwarfów. Prawie wszystko u mnie to konwersje lub stylizowane na infernale proxy (dużo modeli w ogóle nie istnieje oficjalnie) np. kadimy to u mnie wulkaniczne spirit hosty, mutalith vortex beast to mój kadim titan. Czy taka armia będzie w porządku w kontekście bezwzględnego zakazu proxów?
Obrazek

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Albo_Albo »

prosze o zdjecie na wdons@interia.pl

zobaczymy jak to wyglada

sadze ze nie bedzie problemu w przypadku ID

kamkustwo
Wałkarz

Post autor: kamkustwo »

Szanowni organizatorzy,

gram zdechlakami z UD. Dysponuję modelami: 34 Necropolis Guard (GW, metal, 6ed.) czarny podkład, kilka modeli wstępnie pomazanych 1 kolorem, tarcze nie przyklejone, 6 Shabti z łukami (pomalowane), 8 Shabti z halabardami (GW, metal+finecast, 2 czarny podkład, 6 gołych, ręce z bronią nie wklejone) i 2 gotowe fillery 40x40 mm.
Planuję wystawić 8 Shabti z halabardami + ok. 30 NG z dodatkową bronią lub 2x8 Shabti z halabardami.
W związku z zakazem proxów mam kilka niekoniecznie mądrych pytań, ale ten kto pyta jest głupi przez chwilę, a ten kto nie pyta - całe życie (przysłowie chińskie):
1. Czy gwardia w metalu będzie proxem dla gwardii z 2 broniami?
2. Czy muszę wklejać uszatom halabardy? Do malowania musiałbym je potem odkleić, a chciałbym uniknąć tej operacji.
3. Czy mogę wystawić 2 oddziały Shabtich w takim układzie: 1 szereg-4 modele z halabardami, 2 szereg-3 modele z łukami + filler?
4. Modele Ushabtich z GW nie przewidywały command grupy - czy muszę na szybko to organizować?

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

To o co pytasz to nie proxy tylko brak WYSIWYG.

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: lwieserce85 »

Czy 10 templeguardow wystepujaca w charakterze 10 zaurusow to prox powodujacy zdjecie tego oddzialu ze stolu?
Czy karnozaur zrobiony z zabawki i dopuszczony na dmp 2016 bedzie przez was również dopuszczony?
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

Awatar użytkownika
Aku.
Mudżahedin

Post autor: Aku. »

degradacja jednostki jest już chyba wystarczającą karą :D
Obrazek

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: lwieserce85 »

Zaurusi dzieki pary save spisuja sie w niektorych paringach lepiej niz tg.
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

to chyba niezbyt dobrze świadczy o TG :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Post autor: Okoń »

Mniej więcej tak to wygląda. Saurian warriors to solidny core unit, a TG to słaba elita. :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

kamkustwo pisze:Szanowni organizatorzy,

gram zdechlakami z UD. Dysponuję modelami: 34 Necropolis Guard (GW, metal, 6ed.) czarny podkład, kilka modeli wstępnie pomazanych 1 kolorem, tarcze nie przyklejone, 6 Shabti z łukami (pomalowane), 8 Shabti z halabardami (GW, metal+finecast, 2 czarny podkład, 6 gołych, ręce z bronią nie wklejone) i 2 gotowe fillery 40x40 mm.
Planuję wystawić 8 Shabti z halabardami + ok. 30 NG z dodatkową bronią lub 2x8 Shabti z halabardami.
W związku z zakazem proxów mam kilka niekoniecznie mądrych pytań, ale ten kto pyta jest głupi przez chwilę, a ten kto nie pyta - całe życie (przysłowie chińskie):
1. Czy gwardia w metalu będzie proxem dla gwardii z 2 broniami?
2. Czy muszę wklejać uszatom halabardy? Do malowania musiałbym je potem odkleić, a chciałbym uniknąć tej operacji.
3. Czy mogę wystawić 2 oddziały Shabtich w takim układzie: 1 szereg-4 modele z halabardami, 2 szereg-3 modele z łukami + filler?
4. Modele Ushabtich z GW nie przewidywały command grupy - czy muszę na szybko to organizować?
mozesz tak jak napisal debelial to brak wysiwyg a nie proxy wiec ok

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

lwieserce85 pisze:Czy 10 templeguardow wystepujaca w charakterze 10 zaurusow to prox powodujacy zdjecie tego oddzialu ze stolu?
moze byc
Czy karnozaur zrobiony z zabawki i dopuszczony na dmp 2016 bedzie przez was również dopuszczony?
jesli byl dopuszczony na dmp to nie widze przeciwskazan

Panie i Panowie grajacy po prostu zachowajmy zdrowy rozsadek przeciez tu wszystkim chodzi o fajna zabawe wiec nikomu robic pod gorke nie bedziemy no chyba ze zdrowy rozsadek bedzie mocno mocno niezachowany :)

kamkustwo
Wałkarz

Post autor: kamkustwo »

Dziękuję za odpowiedź.

Lepiej teraz wyjść na ignoranta niż się zdziwić przy stole.

Awatar użytkownika
Kisiel
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Kisiel »

Hej.
Do kogo kierować pytanie o to czy model będzie uznany za proxa czy za konwersje? Mam Sky sloopy z Dark Eldarów (+balista, +włócznicy) i nie wiem jak na nie zareagujecie. :D
Pozdro
War, War Never Changes....
Obrazek

ODPOWIEDZ