Demony w wersji 2.0
Moderator: KrzysiekW
- wind_sower
- Masakrator
Re: Demony w wersji 2.0
Obstawiam, że dostaną unstable.
Maluję dla Perfectly Painted Studio!
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
Coś mieszacie chłopaki.
Z tego co wiem dostaną unstable, tzn zdaje się sypanie demonów się nie zmieni. Przegrywasz combat o 2, kulasz 2d6, dodajesz wynik walki i określasz różnicę między rzutem i ldkiem.
Z tego co wiem dostaną unstable, tzn zdaje się sypanie demonów się nie zmieni. Przegrywasz combat o 2, kulasz 2d6, dodajesz wynik walki i określasz różnicę między rzutem i ldkiem.
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Z tego co wyczytałem z zasad Green Knighta(też posiada zasadę supernal) to działa tak, że jak przegrywasz combat o 3 i nie zdasz breaka (nieważne czy o 1 czy 10) to po prostu dostaje on 3 woundy.
W skrócie działa tak samo jak sypanie nieumarłych z tym, że dopiero gdy nie zdasz break testu - dobrze zrozumiałem? Chyba, że zasada green knighta jeszcze czymś się różni
W skrócie działa tak samo jak sypanie nieumarłych z tym, że dopiero gdy nie zdasz break testu - dobrze zrozumiałem? Chyba, że zasada green knighta jeszcze czymś się różni
Pytałem właśnie zgodnie z tym co na filmiku było na zasadach 2.0 tego co wrzucałemCiara pisze:Coś mieszacie chłopaki.
Jak coś to filmiku nie oglądałem, mówię w oparciu o wiedzę rbka/z playtestów.
No chyba że nie jestem na czasie bo nie śledzę wszystkich armii.
No chyba że nie jestem na czasie bo nie śledzę wszystkich armii.
Dobra, otworzyłem w końcu tego rbka i przeczytałem. Wcześniej tego nie robiłem bo nie było po co.
Demonami robisz brejka. Jak normalny człowiek. Z karami lub na stubbornie. Jak nie zdasz to wtedy dostajesz tyle ran o ile przegrałeś combat, jak undeadzi. Tylko że nie korzystasz z ich mechanik na zmniejszenie sypania, tzn stubborn nie ogranicza sypania do 12, bsb nie zmniejsza o 1 i tak dalej. Sypiesz się o cra a nie o tyle ile dostałeś ran, dochodzą szeregi, szarże, bannery itp itd.
Kapito?
Demonami robisz brejka. Jak normalny człowiek. Z karami lub na stubbornie. Jak nie zdasz to wtedy dostajesz tyle ran o ile przegrałeś combat, jak undeadzi. Tylko że nie korzystasz z ich mechanik na zmniejszenie sypania, tzn stubborn nie ogranicza sypania do 12, bsb nie zmniejsza o 1 i tak dalej. Sypiesz się o cra a nie o tyle ile dostałeś ran, dochodzą szeregi, szarże, bannery itp itd.
Kapito?
- wind_sower
- Masakrator
No i teraz Yolo szarża w demona ma sens Ale to i tak słabo jak nie mają zmniejszania o BSB i inne sraty pierdaty
Maluję dla Perfectly Painted Studio!
Zmiejszają cra o bsb i inne sraty taty pierdaty. To wystarczy.
Inaczej w zasadzie bsb dawałby podwójny bonus. +1 cr i jak mimo to przegrasz combat to mniej sypania o 1.
W sumie potencjalne niwelowanie sypania jest całkiem spoko.
Duży demon przegrywa o 2. Musi zdać breja pod 7. Na 1.3 rzucenie powiedzmy powyżej tego oznaczało rany, przy wyniku 12 demon praktycznie parował. Na nowe zasady dostanie po prostu te dwie rany i tyle.
Inaczej w zasadzie bsb dawałby podwójny bonus. +1 cr i jak mimo to przegrasz combat to mniej sypania o 1.
Duży demon przegrywa o 2. Musi zdać breja pod 7. Na 1.3 rzucenie powiedzmy powyżej tego oznaczało rany, przy wyniku 12 demon praktycznie parował. Na nowe zasady dostanie po prostu te dwie rany i tyle.
Czyli tak jak myślałem , to jest na plus według mnie:)Ciara pisze:Zmiejszają cra o bsb i inne sraty taty pierdaty. To wystarczy.
eh zgłupiałem, może czytać nie umiem, albo co...
ale jak się teraz demony będą sypać. Czytam czytam i wychodzi:
a.)że jak przegrywam o np. 2 to dostaje 2 rany z bazy i nie brejkuję się wcale.
b.)były głosy wyżej żę napierw tego breja zdajesz o te -2 i jak oblejesz to dostajesz te rany.
tak czy siak eliminuje to głupie sytuacje że przegrywasz o jeden i sypaiesz sobie oddział na 12 z kości, choć w powyższych założeniach(a lub b) moim zdaniem rola BSB traci na znaczeniu teraz.
ale jak się teraz demony będą sypać. Czytam czytam i wychodzi:
a.)że jak przegrywam o np. 2 to dostaje 2 rany z bazy i nie brejkuję się wcale.
b.)były głosy wyżej żę napierw tego breja zdajesz o te -2 i jak oblejesz to dostajesz te rany.
tak czy siak eliminuje to głupie sytuacje że przegrywasz o jeden i sypaiesz sobie oddział na 12 z kości, choć w powyższych założeniach(a lub b) moim zdaniem rola BSB traci na znaczeniu teraz.
Zdajesz normalnie dyscyplinę z wszystkimi modyfikatorami ze starcia, stubbornami, steadfastami itd.
Jeśli zdasz - nic się nie sypie
Jeśli nie, sypiesz się o tyle o ile przegrałeś.
Ogólnie wydaje się że jest to nerf dla demonów.
Wcześniej jak jednostka przegrała np. o 10, ale miała steadfast, to przy LD7 i rzucie np. 8 sypał się jeden koleś, a teraz sypnie się 10...
Jeśli zdasz - nic się nie sypie
Jeśli nie, sypiesz się o tyle o ile przegrałeś.
Ogólnie wydaje się że jest to nerf dla demonów.
Wcześniej jak jednostka przegrała np. o 10, ale miała steadfast, to przy LD7 i rzucie np. 8 sypał się jeden koleś, a teraz sypnie się 10...
Ostatnio zmieniony 19 gru 2017, o 16:32 przez debelial, łącznie zmieniany 2 razy.
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
I właśnie w takich przypadkach przydaje się bsb więc jego rola nie zostaje zmniejszona być może nawet wręcz przeciwnie.
A ponadto Debelial to działa w drugą stronę. Przegrywasz danonem o 1, rzucasz 2x6 i nara, twój danon idzie spać.
A ponadto Debelial to działa w drugą stronę. Przegrywasz danonem o 1, rzucasz 2x6 i nara, twój danon idzie spać.
Tak dla dużych jest lepiej teraz i paradoksalnie dla furii z dis2 też Wydaje mi się gorsze właśnie przy steadfast i stubborn. Zdecydowanie bsb jest ważny
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5