Dwarfy w KRK
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Dwarfy w KRK
Cena byla by ok gdyby np. Został dodatkowo platformą bojową i mogł dzieki temu wejsc do oddziału , gdyby bylo to nie sprzeczne z innymi zasadami twgo modelu . Albo np gdyby miał zamiast forga mocniejsze działo albo nawet miotacz hehe ale to tylko w strefie marzeń. Cena na ten moment to 250 - 280 pkt. Jak dla mnie tylko ze ja sie nie znam.
eMperem
Fear is the path to the dark side
Zrob rozpiskę i graj na tych rydwanach mistrzu. Możesz nawet 2 wziąć.Janus pisze:latajacy rydwan z 3d3 griningami str 5 i jeszcze strzelający 4 ciochy str5ap2. LOL 350 to bardzo mało za tę jednostkę
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.
- Slayer Zabójców
- Masakrator
DE mają rydwan z takimi samymi statystykami tylko nie lata i nie ma grindów, ale kosztuje 190 punktów - latanie i grindy nie są warte 160 punktów
I nie strzela i ma mniej ruchu, hmm i ma o 1 ranę mniejSlayer Zabójców pisze:DE mają rydwan z takimi samymi statystykami tylko nie lata i nie ma grindów, ale kosztuje 190 punktów - latanie i grindy nie są warte 160 punktów
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Strzela - słabiej, ale strzela i do tego ma lepszą załogę oraz nie warzywi się grając ze skavenami albo bretką Mimo wszystko koszt Grudge Bustera jest zaporowy, mam 2 ładne modele które uwielbiam, ale wystawiam je raczej tylko w grach domowych - a to też rzadkoJanus pisze:I nie strzela i ma mniej ruchu, hmm i ma o 1 ranę mniejSlayer Zabójców pisze:DE mają rydwan z takimi samymi statystykami tylko nie lata i nie ma grindów, ale kosztuje 190 punktów - latanie i grindy nie są warte 160 punktów
Ja tez mam pecha z busterem super spodobał.mi sie pomysł sterowca który wpada od boku w przeciwnika zajetego walką i mieli załamując odział. No i co w paru grach zestrzelony a gdy juz wpadł według planu nie zadał wystarczajacych ran , wróg go niszczeł i wychodzilo na zero 350 pkt jakbym nigdy ich nie użył. Moze zle go pruburje wykorzystac , no ale kak bym chciał polatac i postrzelac to bobowiec robi ta samą robote swojimi kiepskimi bombkami . Chcialem jeszcze sie nim pobawic ale za te punnkty sa dokladanie zaporowe . Trudno przynajmniej holdzi wchodzą do gry tez bedzie zabawa.
eMperem
Troche odkopuje temat ale zastanawia mnie ponizszy cytat - czy to możliwe zeby srednio D6 + 3D3 z S4 AP1 mialo zdjąć pol lancy bretonskiej? Przy save na 3+ od tego jakos nie widzę tu szansy... chyba ze na short range ale kto by sie pod to podlozyl? Czy moze jest cos o czym nie wiem?
WYRWENA pisze:Rangersi bardzo spoko opcja ich kusze trafiają na 3+ ale niestety jakoś w rozpie mi się nie mieszczą..Slayer Zabójców pisze:Król na Tronie nigdy nie był najlepszym wyborem, teraz niestety w dalszym ciągu nie jest - jest za drogi a na dodatek nie daje już nawet Swiftstride.
Na temat rangersów się nie wypowiem ponieważ nigdy nie byłem fanem tego unitu, ale mimo "buffa" według mnie dalej nie urywają tyłka - fajni byli w momencie gdy skirmishując mieli zasadę scoring
Flame cannon dostał małego boosta w zasadach ogólnych (pierwszy szereg dostaje d6 hitów(wcześniej d3) oraz liczba hitów może być równa ilości modeli w oddziale, a nie ilości modeli w każdym szeregu) + jego cena poszła delikatnie w dół a już wcześniej była to jedna z najtańszych maszyn w grze
Flame canon to szał ciał... 1 strzałem ściągną pół lancy bretońskiej gdyby nie to ze zjebane łuku elfickie maja zasięg na 30 cali brał bym dwa.
Ja zagrałem ostatnio sporo bitew (kilka turniei) na armacie+miotacz ognia. Generalnie miotacz ognia sprawdza się doskonale jako odciągacz uwagi - zwykle w pierwszej turze przeciwnik rzucał wszystko co miał, aby go zabić. A jeśli przeżył dostatecznie długo, to na 12" łapał przeciwnika zwykle tylko w dwóch sytuacjach: spalona szarża, albo oddział, który mi coś zabił i został nie związany walkąMagnus pisze:Troche odkopuje temat ale zastanawia mnie ponizszy cytat - czy to możliwe zeby srednio D6 + 3D3 z S4 AP1 mialo zdjąć pol lancy bretonskiej? Przy save na 3+ od tego jakos nie widzę tu szansy... chyba ze na short range ale kto by sie pod to podlozyl? Czy moze jest cos o czym nie wiem?