Czy bardziej ssie flash czy Tomash? Offtop ze Starego Świata
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Gilda, ja znam "zajefajne czad mega stronki", z reguły składające się w 80% z flasha. Już wyrosłem z wieku, w którym w serwisach szuka się "zajefajności czadu mega" - chcę treści i funkcjonalności, a to mi flash okalecza.
Moglibyśmy jeszcze oczywiście porozmawiać o nowoczesnych serwisach, tzw. semantycznym (przeciwieństwo prezentacyjnego) HTMLu, prawidłowym kodowaniu warstwy widoku - ale wolałbym dać Ci do ręki parę książek (a przynajmniej jedną, słynnego Zeldmana), zamiast strzępić jęzor.
Moglibyśmy jeszcze oczywiście porozmawiać o nowoczesnych serwisach, tzw. semantycznym (przeciwieństwo prezentacyjnego) HTMLu, prawidłowym kodowaniu warstwy widoku - ale wolałbym dać Ci do ręki parę książek (a przynajmniej jedną, słynnego Zeldmana), zamiast strzępić jęzor.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
http://cmart.design.ru/Gilda pisze:trzeba zademonstrować jakąś zajefajną czad mega stronke z jego użyciem?
generalnie zwolennikiem flasha nie jestem (Web 2.0 rulez), ale ta dysputa mija się dla mnie z celem. wszystko zależy od zastosowań.
Taurus, pokazałeś stronę artystyczną, która ma wyłącznie się (i ekipę zań stojącą) prezentować. Jasne, że tutaj flash jest jak znalazł - zero informacji, 100% prezentacji.
Wnoszę o zmianę tematu na "Czy zademonstrowana stronka ssie?" ;p
Wg mnie nie,ponieważ:
1.Jest chyba głównie czymś w rodzaju galerii.I spełnia swoją rolę.A co za tym idzie...patrz punkt 2.
2.Nie potrzeba tam przerostu treści nad formą.
Wg mnie nie,ponieważ:
1.Jest chyba głównie czymś w rodzaju galerii.I spełnia swoją rolę.A co za tym idzie...patrz punkt 2.
2.Nie potrzeba tam przerostu treści nad formą.
Hej
Uważam, że flash jest jak najbardziej przydatnym i dobrym programem. Ma wiele zalet takich jak: Prosta obsługa, czy też niewielka waga. Faktem jest, że wykonane w nim animacje nie są zbyt zaawansowane, ale po co to komu? A co do stron we flashu to nic do nich nie mam
Pozdrawiam!
Uważam, że flash jest jak najbardziej przydatnym i dobrym programem. Ma wiele zalet takich jak: Prosta obsługa, czy też niewielka waga. Faktem jest, że wykonane w nim animacje nie są zbyt zaawansowane, ale po co to komu? A co do stron we flashu to nic do nich nie mam
Pozdrawiam!
Gilda: nie zgadzam się, widzę wyraźnie pasek nawigacyjny z tytułami działów co najmniej sugerującymi ambicje wortalowe
Uważam, że flash jest jak najbardziej przydatnym i dobrym programem.
Ma wiele zalet takich jak: Prosta obsługa,
ROTFLFaktem jest, że wykonane w nim animacje nie są zbyt zaawansowane
A ja jestem przeciwny... mam zainstalowanego noscripta (plug-in mozzili) i widać od razu ile rzeczy jest we flashu (wyłącza flasha i nie tylko) wszystkie durne reklamy są we flashu (nie bijcie sie jeśli sie mylę) i teraz o wiele przyjemniej sie korzysta z netu Chyba że bez tego flasha w ogóle sie stronka nie otwiera albo jakaś istotna funkcja...
- Kapitan Hak
- Bosman
- Kontakt:
Świetnie i klimatycznie zrobiona strona we flashu (o ile pamiętam, autorstwa nijakiego Kubasy, który ostatnio wydał figurki Dwarf Tales Miniatures...) była kiedyś pod adresem: http://www.twinsart.prv.pl/ - może ktoś z Was ją kojarzy, może ktoś jeszcze pamięta (i gry we flashu na miarę Snothshot, czy też Gud-dug the Goblinslayer)...
IMHO najlepsze wykorzystanie możliwości flasha, jakie widziałem - odwiedzający stronę czuję, że f. jest tu doskonałym narzędziem w rękach wprawnego rzemieślnika, a nie piątym kołem u wozu, które lepiej by zastąpić stroną o "tradycyjnej" konstrukcji.
BTW szkoda, że już od dawna strona nie wisi w necie.
IMHO najlepsze wykorzystanie możliwości flasha, jakie widziałem - odwiedzający stronę czuję, że f. jest tu doskonałym narzędziem w rękach wprawnego rzemieślnika, a nie piątym kołem u wozu, które lepiej by zastąpić stroną o "tradycyjnej" konstrukcji.
BTW szkoda, że już od dawna strona nie wisi w necie.
Nietykalny pisze:NIE perManentny (stały-jednolity)!tylko PerNamentny!!! - np makijaż!
daj spokoj - D-Wens to spamer, ktoremu administracja regularnie funduje odpoczynek od forumGilda pisze:Skoro nie wiesz to odsyłam do wcześniejszych postówD-Wens pisze:ja tam lubię Flasha, nie wiem co wy macie do niego....
"I fart in your general direction"
widze, ze BP znowu Ci sie znudzilo i robisz wszystko, zeby od niego odpoczac...D-Wens pisze:Przecież wszyscy wiedzą, że D-Wens to twoja sprawka Szaman, więc nie próbuj się wymigać od odpowiedzialności... Był nawet kiedyś taki fajny filmik z Bombay tv... Ktoś ma do niego linka?
"I fart in your general direction"
Touche!