Inżynier mega kozak!!

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

Wiem widziałem świetny model chyba nawet na allegro jest. Małpy z prochem też pasują. I najważniejsze jako rare maneater ten model pirata cudo :D I jeszcze dwarfy piraci :D
PS: A tymi delfinami to mnie zaskoczyłeś, nie trzeba było spać na lekcji historii. Z drugiej strony nauczycielka nie mówiła nam takich ciekawostek.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Discovery...hehe.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Cord
Chuck Norris

Post autor: Cord »

Sowieci używali także psów z ładunkami które w założeniu miały wbiegać pod czołgi niemieckie i tam ładunek był detonowany (razem z psem) lecz pomysł miał wadę taką że psy były szkolone przy użyciu czołgów sowieckich i psu często wbiegały pod czołgi czerwonej armii.

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Czego to ludzie nie wymyślą.

A to było w stylu Rosjan.HEHEHEHHEEHEHE...(szyderczy śmiech).
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Cord
Chuck Norris

Post autor: Cord »

Reyki pisze:Czego to ludzie nie wymyślą.

A to było w stylu Rosjan.HEHEHEHHEEHEHE...(szyderczy śmiech).
Nie tylko Rosjanie ale na ten przykład amerykanie wymyślili nietoperze zapalające które miały podpalać budowane głównie z drewna domy w japońskich miastach ale też pomysł miał więcej wad niż zalet. Takie głupoty zdają egzamin tylko w chorym łbie Grahama.
Ostatnio zmieniony 3 lis 2007, o 16:34 przez Cord, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Jezu a myślałem że tylko Graham McNeill miał taką chorą wyobraźnie... co będzie gdy w GW jest więcej jest takich ludzi?

Awatar użytkownika
raf
Oszukista

Post autor: raf »

Cord pisze:Sowieci używali także psów z ładunkami które w założeniu miały wbiegać pod czołgi niemieckie i tam ładunek był detonowany (razem z psem) lecz pomysł miał wadę taką że psy były szkolone przy użyciu czołgów sowieckich i psu często wbiegały pod czołgi czerwonej armii.
Przez jakiś czas to nawet funkcjonowalo, do czasu aż Niemcy nauczyli się, że trzeba strzelać do każdego psa który znajdzie się w odległości strzału od czołgu...

Awatar użytkownika
-SaH-
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: -SaH- »

Odświeżam temacik, bo mam pewnie noob-owskie pytanie, ale za nic nie mogę sobie przypomnieć jak jest w Rulebooku, a w domu obecnie mam tylko ArmyBook.

Czy inżynier dołączony do maszyny może przerzucić missfire na kostce? Pisze w AB że każdą z dwóch, poza bouncem, ale nie pamiętam czy jest coś w RB, że missów nie można rerollować :/

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Nie ma informacji jakoby nie mógł.

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

-SaH- pisze:Czy inżynier dołączony do maszyny może przerzucić missfire na kostce? Pisze w AB że każdą z dwóch, poza bouncem, ale nie pamiętam czy jest coś w RB, że missów nie można rerollować :/
Może.

Awatar użytkownika
argoth
Mudżahedin

Post autor: argoth »

Mam pytanie. Co może przerzucić inżynier dołączony do Helstroma? Rzadko go używam i nie jestem pewien.
Ogień oczyszcza ciało i dusze nawet największych wrogów Imperium...niech zapłoną stosy!

PG...czyli jak wygrać bitwę przed jej rozpoczęciem. 100% HATE!!!

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Zdaje się, że nic.
Jest mowa o tym, że Helblaster i Helstorm są zbyt eksperymentalne, jedynie przy Helce może użyć swego BS. Helstorm nie czerpie z niego żadnych korzyści.
Oczywiście jeśli się mylę to proszę skorygować.

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

Czerpie korzyści... jeden obsługant więcej :D

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Post autor: Toni »

Najlepsze, że nie ginie (nie obsługuje maszyny) i może z tej pozycji napieprzać gołębiami/hochlandem :wink:

Awatar użytkownika
Wrubel
Mudżahedin

Post autor: Wrubel »

fantastycznie ;) no offence

przy helce może sobie postać co najwyżej, jak napisali poprzednicy

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Post autor: Toni »

A co, wsadzisz go do klocka strzelców albo do lasu? :roll:

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

jak hellstorm wybuchnie to razem z inżynierem... ale jest jeszcze pewien bonus... bo jak hellstorm wystrzeli rakietę we włąsną obsługę, to inżynier przeżyje (ma W2) :P I będzie mógł strzelać co 2 tury :D

Nie ma to jak logiczne wykorzystanie slota herosa :D No a jak dać mu gołębie, to powracający gołąb wykosi mu jeszcze obsługę :D

Awatar użytkownika
Niglafar
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Niglafar »

Myślę że jest to najbardziej klimatyczne kombo EVER!
wyobraźcie to sobie, szczere pole, wokół jaszczyki z amunicją, pałetają się wszędzie obsługańci, dookoła szaleją działa i moździerze, nagle los bitwy się odmienia. Rakietnica wspomagana przez inzyniera wystrzeliwuje niczym radziecka katiusza salwę śmiercionośnych pocisków rakietowych a między nimi fruwa stadko zdradzieckich gołebi bojowych. Gołebie pikują do spółki z pociskami rakietowymi i szarżujący przez pole bitwy Czarni Orkowie dowodzeni przez Wielkiego Waaagh wodza giną w morzu gołebio-rakiewych wybuchow.
W końcu inzynier może sztrzelac gołebiami w to samo miejsce to hellstorm....
A co by się lepiej wczuć w klimat proponuję muzykę z Czasu Apokalipsy, scena nalotu jankeskiej kawalerii powietrznej na wietnamską wioskę. To jest "Ryde of the Valkyries" Ryszarda Wagnera o ile pamiętam ;)

Awatar użytkownika
Wrubel
Mudżahedin

Post autor: Wrubel »

"Nie ma nic piękniejszego niż zapach napalmu o poranku" ;)

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

tak 8) zwłaszcza jak zamiast orków rakiety urządzają sobie lądowisko na twoim pięknie wymalowanym i dopakowanym do granic możliwości klocku greatswordów i pozostają jakieś zgliszcza, słyszysz tylko zgrzyt i zawodzenie rannym a trup ściele się gęsto, wszystko to w jednym wielkim leju okraszonym rozwiewającą się zasłoną dymu i pyłu :twisted:

ODPOWIEDZ