Kfiatki z walk
Videssos 07 treeman i driady wpadają w slavy po 2 turach walk odbijają się
za to później były z tego dobre śmiechy
jakiś dawny turniej 10 hobgobo na wilakch z shieldami i muzykiem wpadają w wardancerów z 2 magami (bitwa na jakieś 1200) zajebista okazja żeby przechylić szalę zwycięstwa już w 2 turze, i udaje się
WE przegrywają o ok 5 (oczywiście magom udało się tylko po 1 ranie wklepać), no ale przeciwnik ustaje na te 3
VC vs Dwarfs jeszcze 6 edycja, grałem wtedy chyba nawet z niejakim Faberem
, moje vc 2 wagony BK i blodziak na najtmerze, lece mam warda 3+ na strzelanie, wampir po ostrzale zostaje na 1 ranie próby leczenia z 3 nerkosów i wampira nic nie dały
spada od kusznika. Lecz dzielne najty wpadają w ironów z bsb i lordem, jakieś 3-4 tury walki wkońcu udaje się wybić krasiów i jest FO uciekają 7 cali co robią dzielne black najty ? gonią na 6 cali

jakiś dawny turniej 10 hobgobo na wilakch z shieldami i muzykiem wpadają w wardancerów z 2 magami (bitwa na jakieś 1200) zajebista okazja żeby przechylić szalę zwycięstwa już w 2 turze, i udaje się

WE przegrywają o ok 5 (oczywiście magom udało się tylko po 1 ranie wklepać), no ale przeciwnik ustaje na te 3

VC vs Dwarfs jeszcze 6 edycja, grałem wtedy chyba nawet z niejakim Faberem

2 szkieletory ze sztandarem wpadają w dwóch globków, nie zdaję strachu, przeciwnik nie trafia ja trafiam raz i morduję zdobywam sztandar
I na falkonie tydzień temu wpadam dwoma globkami w WE BSB Maćka Moryca i chłopaki zabijają BSB-ka.
Krótko mówiąc nie znałem swojego męstwa powiedział Globek do Globka upuszczając szklaną kulę

I na falkonie tydzień temu wpadam dwoma globkami w WE BSB Maćka Moryca i chłopaki zabijają BSB-ka.
Krótko mówiąc nie znałem swojego męstwa powiedział Globek do Globka upuszczając szklaną kulę

Motor pisze:2 szkieletory ze sztandarem wpadają w dwóch globków, nie zdaję strachu, przeciwnik nie trafia ja trafiam raz i morduję zdobywam sztandar![]()
O, Motor!

Ja+Kumpel vs Motor+Taraś 2x 900 pkt
Breta+We vs Dwarfy+Skavy
Pierwsza tura WE, noble wychodzi zza obelisku, odpala haila, zabija 6 clanratów (minimum do paniki), clanraty z elektrykiem uciekają, ratling ucieka, drugi oddzial clanratów z elektrykiem ucieka, drugi ratling ucieka
650 pkt wyczyszczone

Wczoraj potyczka Armii Skavenów i Potężnoego Imperium na 2500 pkt.
4 pistolierów szarzuje na 4 jezzaili.
Odbijaja się a w pogoni jezzaile zjadają pistolierow i przypadkowo napotkany oddział 7 rycerzy wewnętrznego kręgu.
Poszło wtedy jakieś 600pkt.
4 pistolierów szarzuje na 4 jezzaili.
Odbijaja się a w pogoni jezzaile zjadają pistolierow i przypadkowo napotkany oddział 7 rycerzy wewnętrznego kręgu.
Poszło wtedy jakieś 600pkt.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
Nie przypominaj mi o tym Tigerius, w pierwszej turze wygraliście bitwę:P

Strategicon w tym roku, gra z Młodym w 4 bitwie. My zaczynamy i Młody już zdobył punkty na wysadzającym się elektryku
Potem tura Młodego- pierwszy skitterleap rzucany na BSB i IFka... no coz life, strata jezzaili i chukki i gra sie dalej. Byly jeszcze jakies pomniejsze akcje, ale jeszcze dwie masakratorskie
-
1. Wkurwiony na to, ze zadna blyskawica nie wychodzi, przy rzucaniu kolejnej krzycze: 13! Co wypada? 13... Biore kosci na ilosc hitow, krzycze: 12! Ile wypada? 12... Tomek Koszu na to do Młodego ze to nie jego wina ze potrafie zaklinac kosci
2. Squigi wpadaja w bok warriorsow krasi, jeden squig bije po Thanie z savem na 1+. Rzucam 2 szostki na hity, 2 szostki na woundy, Szymon lapie kosci rzuca dwie 1 na savy
xD

1. Wkurwiony na to, ze zadna blyskawica nie wychodzi, przy rzucaniu kolejnej krzycze: 13! Co wypada? 13... Biore kosci na ilosc hitow, krzycze: 12! Ile wypada? 12... Tomek Koszu na to do Młodego ze to nie jego wina ze potrafie zaklinac kosci

2. Squigi wpadaja w bok warriorsow krasi, jeden squig bije po Thanie z savem na 1+. Rzucam 2 szostki na hity, 2 szostki na woundy, Szymon lapie kosci rzuca dwie 1 na savy

- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
heh... no to co mi sie przytrafiało:
- w 80% bitew w których użyłem kowadła wybuchało pomiędzy 1 a 3 tura... najczęściej w pierwszej na małej runie... teraz gram lordem...
- gyros (moja ulubiona machinka...) w walce z Bretką... skosił działkiem 5 rycerzy (w 2 strzałach przycinając im marsze...), przyjął na klate szarżę bretońskiej lancy (nie pamiętam czy eranci czy realmi)... walczył kilka tur aż w końcu został sam sztandarowy bretoński (w międzyczasie usiekł damselke) i skończyła sie bitwa...
- 5 górników wartych 55 punktów wybijających/łamiących oddziały warte 100-150 lub więcej punktów (zdarzyło się kilkakrotnie, a ostatnio wartą 200 pkt dziesiątke skavenskich jezaili, raz też ubili, ale było ich 10, bretońskiego generała na pegazie)
- lord na tarczy walczy ze szkieletami (4 ataki trafia na 2+ rani na 2+) przez 2 tury nie zabił ani jednego...
- walka z WE... strzelam z katapulty w wardancerów (o ile pamietam...) niestety... na scaterce strzałka nawet po przerzucie na artyleryjce 10... zrezygnowany odmierzam na wszelki wypadek... i trafiam w czubek głowy ukrytej za górką spellsingerki-generała... nie trzeba pisac że ubiłem...
- krasnoludzcy wojownicy zagonili kawalerie imperialną...
- w 80% bitew w których użyłem kowadła wybuchało pomiędzy 1 a 3 tura... najczęściej w pierwszej na małej runie... teraz gram lordem...
- gyros (moja ulubiona machinka...) w walce z Bretką... skosił działkiem 5 rycerzy (w 2 strzałach przycinając im marsze...), przyjął na klate szarżę bretońskiej lancy (nie pamiętam czy eranci czy realmi)... walczył kilka tur aż w końcu został sam sztandarowy bretoński (w międzyczasie usiekł damselke) i skończyła sie bitwa...
- 5 górników wartych 55 punktów wybijających/łamiących oddziały warte 100-150 lub więcej punktów (zdarzyło się kilkakrotnie, a ostatnio wartą 200 pkt dziesiątke skavenskich jezaili, raz też ubili, ale było ich 10, bretońskiego generała na pegazie)
- lord na tarczy walczy ze szkieletami (4 ataki trafia na 2+ rani na 2+) przez 2 tury nie zabił ani jednego...
- walka z WE... strzelam z katapulty w wardancerów (o ile pamietam...) niestety... na scaterce strzałka nawet po przerzucie na artyleryjce 10... zrezygnowany odmierzam na wszelki wypadek... i trafiam w czubek głowy ukrytej za górką spellsingerki-generała... nie trzeba pisac że ubiłem...

- krasnoludzcy wojownicy zagonili kawalerie imperialną...
Dzisiaj, pierwsza bitwa nowymi HElfami. Przeciwnik w postaci O&G.
Oddział Black Orków szarżuje SwordMastersów - ASF i 6 orków pada. Orki zdają na "3", i... zdają. I tak przez kolejne 5 faz walk, podczas których Helfy nie dają szans zielonym - aż w bok SM wjeżdzają dwa rydwany...
I.
Oddział Black Orków szarżuje SwordMastersów - ASF i 6 orków pada. Orki zdają na "3", i... zdają. I tak przez kolejne 5 faz walk, podczas których Helfy nie dają szans zielonym - aż w bok SM wjeżdzają dwa rydwany...
I.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
pewnie podkładali nogi koniom żeby się wywracały