Początkujący generał

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Motyl
Oszukista

Post autor: Motyl »

Batalion jest fajny, a jak widzisz Fisch kupi od ciebie ogryi kupisz za to np. bohaterów.

Slave z tarczami to marnotrawienie pts. wystawiasz je gołe. To mięso armatnie, a zarazem siła tej armii.
Serwis społeczności Mordheim
www.najmita.net

check it out!

Awatar użytkownika
WhiteWolf
Mudżahedin

Post autor: WhiteWolf »

Motyl pisze:Batalion jest fajny, a jak widzisz Fisch kupi od ciebie ogryi kupisz za to np. bohaterów..
Już wymieniłem 1 na oddział clanratów :)

A jak wzstawiacie plague monks/ night runers? z 1 bronią czy 2?:)

Awatar użytkownika
warkseer
Wodzirej

Post autor: warkseer »

Night runners u mnie właściwie zawsze występują na goło. Szkoda mi ładować pkty w coś co ma niebawem zginąć lub uciec (co robią częściej odginając jakąś szarżę). optymalny rozmiar jednostki to 5 czyli tylko 25pkt na tak pożytecznych śmieci :lol2:

Jeśli chodzi o monków, to na ogół daję im tą drugą broń. Kiedy łapiesz za 16 kości to:
1) Robi wrażenie na mniej doświadczonym przeciwniku. :P
2) Jest spora szansa, że jednak coś przejdzie, dając im Banner of Burning Hatred jeszcze bardziej zwiększasz tą szansę.

Budda
Chuck Norris

Post autor: Budda »

a ja wprost na odwrot - night runners zawsze maja u mnie 2ga bron , natomiast mnisi juz nie.
zazwyczaj mnichow wystawiam 25 z warbannerem, chyba ze jest tam heros, wtedy hatred i ew. druga bron. z kolei jesli gram bubonikiem, wtedy oddzial z generalem obowiazkowo ma 2 bronie.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

jako że chcę zacząć grać od świąt lub na początku przyszłego roku w wfb a dokładniej Skavenami ^^ muszę zadać kilka pytań :]
1. Od czego zacząć zbieranie ?
2. Czy Screaming bell jest grywalny oraz na jakie pkt najlepiej go wystawić ?
(pytam się o niego bo to jest 100% zakup ^^ figurka bardzo bardzo mi się podoba ;P )

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

1.batalion , najlepiej jeszcze do tego elektryka , cannon i masz juz fajną armie
2. nie wiem ale chyba od 2k

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

jak troche gralem skavenami to zawsze na night runnerach brakowalo mi tego ataku wiecej do zabicia maga :)
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

Awatar użytkownika
JaSk
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: JaSk »

Czy w batalionie skavenów jest jakiś bohater?

Awatar użytkownika
skink

Post autor: skink »

Nie.

Awatar użytkownika
JaSk

Post autor: JaSk »

A jaki bohater do batalionu jest najlepszy? Najlepiej żeby nie był to mag.

Awatar użytkownika
skink

Można z plague monka, bądź z packmastera z batalionu zrobić plague priesta - wystarczy dać mu do łapy plague censer i pare innych bitsów. A clanrata można przy odrobinie chęci przerobić na chieftaina, jednak do batalionu polecam plague priesta, oczywiście tylko dlatego, że miał być jakiś nie mag, bo tak to warlock engineer jest chyba bezkonkurencyjny :D

Awatar użytkownika
WhiteWolf
Mudżahedin

Mam już armie na ok 1500pkt (2*30 clan, 2 ratlingi, plague monki, 2 g rat, 6 glob i herosów). Może mi ktoś do radzić, czy lepiej kupić teraz jezzaili czy night runerów?

Awatar użytkownika
Motor
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Motor »

i to i to, ale nocniki taniej wyjdą, więc może na początek ich kup.
Obrazek

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

WhiteWolf pisze:Mam już armie na ok 1500pkt (2*30 clan, 2 ratlingi, plague monki, 2 g rat, 6 glob i herosów). Może mi ktoś do radzić, czy lepiej kupić teraz jezzaili czy night runerów?
Nie wiem czy się walnąłeś tylko czy nie masz slavów? Bez tego nie wychodzi się z domu. Więc jak ich nie masz to... się nie przyznawaj :P Uzupełnij globy do 8 (2 oddziały po 4) I żeby dobić do 2k wystarczy w tym momencie tylko GS na dzwonku. A co dalej? Na twoim miejscu zainwestował bym najpierw w nie tyle night runnersów ale gutter runnersów (chociaż tych drugich, jeśli się uprzesz możesz, zrobić z tych pierwszych) którzy znajda miejsce w niemal każdej armii skavów. Jezzaile są bardzo dobrą opcja jednak powinno sie je wystawiać albo dużo albo wcale, wiec złożenie przyzwoitego oddziału (8+) trochę cię wyniesie :)
Sloty rarów widzę, że też puste? ;)

Freeks
Wałkarz

Post autor: Freeks »

Hobbit pisze:[

Awatar użytkownika
Mithril
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Mithril »

Z globami to najważniejsze żeby nie przekroczyć 4 bo wtedy mogą siać panikę, ja preferuje 3
Obrazek
Dworzec, Gliwice. Mithril: Hej, Młody czy tutaj gwałcą?? Młody: Nie! Dzisiaj jest wtorek:)

Awatar użytkownika
WhiteWolf
Mudżahedin

A, zapomniałem napisać jeszcze że mam działo :)
4 globsów? Dobry pomysł, ale zaraz za ratlingiem są u mnie zawszae drugim celem a dużo nimi nie zrobiłem (raz zadałem wounda drzewcowi:D) :>
Slavy... Jak narazie mam do malowania jeszcze clanraty :D
Co do jezzaili to bede wystawiał 2 oddziały po 5 :)

Awatar użytkownika
Mithril
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Mithril »

Jeszcze się nie przekonałeś do globów, ale kiedyś na bank zmienisz zdanie. Ja na ostatnim turnieju zabiłem z 6 globów Giganta od BoCH (zadałem mu 2 woundy wcześniej). IMO jest to super oddział tylko trzeba dobrze go umieć wykorzystać - np. wystawiasz dużo figsów po 2 oddziały globów i np. po 2 oddziały NR. Przeciwnik ma ważniejsze cele do zabicia więc globy są olewane i wtedy właśnie się wysyła ich do samobójczych misji:):):)
Obrazek
Dworzec, Gliwice. Mithril: Hej, Młody czy tutaj gwałcą?? Młody: Nie! Dzisiaj jest wtorek:)

Awatar użytkownika
WhiteWolf
Mudżahedin

Nigdy nie stwierdziłemm, że są słabi :) Uważam że są świetni, przdewszystkim na ciężką kawalerie (HE dragon prinsi:D), ale jakoś szybko mi giną :)
A tak wogule. lepiej wystawić night 2 razy po 5 x czy 1 po 10

Awatar użytkownika
skink

2x po 5 - lepiej zeby było ich więcej, a po mniej :wink:

ODPOWIEDZ