Wiedzmin

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Kerim, byś się w temacie o rzeźbieniu udzielił, na pytania odpowiedział. Wiesz, uzależnienie od gry (gier) zaczyna być uznawane za jednostkę chorobową ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

a ktoś o coś pytał?
miałem wrażenie że wszyscy już się dokrztałcili - chętnych jakoś nie widać. I nie offtopuj tu :P

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Kerim ja czekam aż wyjdzie evil mod do baldurka.

Ahh conajmniej ze 200 godzin zmarnowanego czasu.

Miodzio.

Wszystkie inne już przeszedłem (darkest, check the bodies, itp.).

Najbardziej lubię Valen, jest ostro przegięta.

Ale jak grasz na tactics mod i już w laboratorium walczysz z magami, którzy mają banshees wail to nie jest i tak tak łatwo.

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Wiedzmin to lowelas i cpun.
Zalicza wszystko co sie rusza, i do powaznej nawalanki bez 2-3 eliksirow nie podchodzi.
przeszkadza mi, ze "bochater" jest ograniczony, nie mozesz nawet sprobowac zamknietych dzwi otworzyc. o kradziezy nie mowiac.
No, ale, to gra w Wiedzmina, trudno..
Mam juz ostatnią sobakę do ubicia, potem tylko wyrznięcie wieśniaków, i pierwszy Akt (jakieś nazewnictwo z 7th Sea) skończony.

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

no ja już we wieży jestem w II czyli moment do końca :D

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

w grze irytuje długie wgrywanie lokacji i saveowanie... wchodząc do każdego domu ładuje się gra(chwilkę) ale wychodząc z niego ładuje się cała lokacja (dłuuugo)...

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

mnie to ładowanie aż tak nie męczy, ale ja mam 4 giga ramu, (taki zawód) pytanie - czy trzeba zapisywać każde wejście-wyjście...

Se poczytałem trochę recenzji - wiecie że ruscy mieli to już 24-go?
2 dni przed nami bodaj.
I Pełne tłumaczenie zrobili. Generalnie wszyscy smarują miodem, 98 na 100, i 9.1 na 10 dają.

Ale i tak walka w real time'ie mi nie pasi, ot, taki oldschool.

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

w oldskulu też było dużo gier z walką w riltajmie, chociażby eye of the beholder, lands of lore czy ishary.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

W Isharach walka w RT była jedynym sposobem na poradzenie sobie z niektórymi ziomkami metodą skok-cios-odskok :)

I dodałbym jeszcze serię "Dungeon Master"...
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Błażej
Kretozord

jeszcze jedno zaczęło mnie irytować w grze... nie można tam spotkac stwora, którego w danym momencie nie da się pokonać... ( a jestem już w trakcie 3go aktu)

Miałem okazję zagrać w angielską i polską wersję gry (ściągnąłem ja najpierw z internetu, ale po pewnym czasie zakupiłem oryginał ;p ). Mam wrażenie, że wersja polska ma dużo bardziej brutalny jezyk:) Niestety są dziwne nieścisłości w tłumaczeniu.. np: pol. "Twoja matka pusciła się z krasnoludem", ang. "Your mother sucked dwarfen cock" :wink:

Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

Post autor: Mauler »

Gra jest świetna. Nie ma za co się przyczepić a za wiele rzeczy mozna podziwiać - grafika, scenariusz, muzyka.
Jak dla mnie za bardzo udziwnili rozwój bohatera, tyle opcji, że sie da podejrzewam nawet z połowy skorzystać do zakończenia gry.

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Ponoć gra ma dobre opinie w zagranicznej prasie fachowej. To chyba dobrze?

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

napisze kolejny raz jak dla m nie gra na najwyższym poziomie, wciąga bardzo

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

http://www.gamestats.com/objects/682/682220/
http://www.metacritic.com/games/platfor ... er#critics
Chyba tak.
Oprócz tego recenzeci, którzy nisko ocenili Wiedźmina, zostali zjechani jak sobaki.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

Generalnie w grze irytuje mnie tylko wgrywanie każdej nawet najmniejszej lokacji. Troszkę to upierdliwe. Poza tym wydawało mi się, że dialogi będą bardziej rozbudowane. Pamiętam doskonale dialogi z Fallouta, gdzie większości npcom można było lizać tyłek albo ich tyrać. W Wiedźminie tego niestety nie ma. Na duży plus zaliczam system walki, cholernie dynamiczny (bardzo mi się to podoba), całkiem ciekawe zadania i jak dla mnie rewelacyjny klimat. Jest w tej grze kilka niedociągnięć, na szczęście mi nie przeszkadzają jakoś szczególnie.
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Michaelius
Mudżahedin

Post autor: Michaelius »

Kerim pisze: Se poczytałem trochę recenzji - wiecie że ruscy mieli to już 24-go?
2 dni przed nami bodaj.
U nas tez. Jak ktos zamawial w gram.pl przed premiera to obiecywali tak wysylac by kurier dojechal na dwa dni przed oficjalnym terminem.

Wgrywanie tez mnie wkurzalo , ale skoczylem do sklepu i kupilem 4 giga ramu to przestalo :D

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

prawie przelazłem wiedźmina ale wczoraj zainstalowałem hellgate london :)
i geralt musi zaczekać trochę

Błażej
Kretozord

skończyłem Wiedźmina dziś o 4 nad ranem ;p

i mam takie pytanie odnośnie końcowego filmiku... kto się tam pojawił?... rozumiem 'kim' ta osoba była... ale nie wiem czy to była jakaś postać z którą się spotkaliśmy w grze, czy ...?!

użyłem ogólników by nie psuć zabawy tym którzy jeszcze grają... jedno co mogę zdradzić to, że outtro jest zajebiste... 8)

Grę oceniam wysoko... ale bardzo zirytował mnie akt IV. Nie sądzę by ktoś wplątany w ogólnopaństwową intrygę, który wie że jego 'ukochana' została w mieście, chciał sie zajmować rozwiązywaniem problemów jakiejś małej wioski na zadupiu... no chyba że ja nie widzę 'głębi' tego aktu. Jak dla mnie to jest on tam zbędny...

no i ogromny błąd tej gry... nie ma bezpośredniego dostępu do Outtra po zakończeniu... jak ktoś sobie nie zapisze gry po ostatniej walce to życzę powodzenia w powtórnym przechodzeniu epilogu ;p

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

Widzę, że niektórzy tu ostro pocinają. Ja gram sobie od 5 dni i dopiero II akt kończę.
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Awatar użytkownika
Motyl
Oszukista

Post autor: Motyl »

Ja kupiłem we środę późnym wieczorem i już kończę I akt
Serwis społeczności Mordheim
www.najmita.net

check it out!

ODPOWIEDZ