daje makro, iso najmniejsze, zoom na full i wychodzzi sraczka

dlatego muszę skopiować ustawienia od patryka bo pewnie coś po przestawiałem jak sie bawiłem......
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
nie tylko - wynika to rowniez z charekterystyki bialego i czarnego tla (tego co robia ze swiatlem i jak wygladaja na nim modele). jasne ze jak sie ktos przylozy to (prawieTroyan pisze: Przemas, problemy o których piszesz wynikają z braku ustawienia pomiaru swiatła na punktowy złego balansu bieli.
Dobrze, że w praktyce pokazałeś bo bym dalej narzekał na fotkiTroyan pisze:Kurde, obiecywałem dalszy ciąg artykułu a nie mam ani chwili wolnego czasu...kurde człowiek się starzeje chyba
Primo - dobieraj jednolite tło, i nażędziem "różdzka" klikaj w niego, dobierając odpowiednio toerancje.Telchar pisze:A ja mam pytanie a właściwie prośbę dotyczącą photoshopa.
Mógłby ktoś zrobić tutorial (ew. odesłać mnie do jakiegoś) jak dodawać na zdjęciach takie tło jak pokazał Roman w drugim poście. Szukałem na coolmini, ale stosując tamte metody ucinało mi kawałek figurki itp.
Z góry dzięki za pomoc
Kerim pisze:
Primo - dobieraj jednolite tło, i nażędziem "różdzka" klikaj w niego, dobierając odpowiednio toerancje.
Secundo - Ctrl+Alt+D - okienko wybierania "mięgkości" selekcji, 2 albo 3 wystarczy by nie była za ostra.
Tercio - tak całkiem bez ręczej roboty raczej się nie da - selekcja złapie trochę figsa. Przeżuć w tryb Quick Mask, i tam pendzelkiem.
Myszą trudniej, ale da się, ja zaś tableta mam.