Macie tak że coś musiecie wziąć do armi?

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

ogólnie na razie sie wstrzymuje z DE w oczekiwaniu na nowa edycje własnie... nie spieszy mi sie... mam swoje 5,8 k brodatej armii, moje Kochanie zbiera WE, gobliny też się gdzieś pałetaja po domu... więc póki co figurek mi nie brakuje ;)

a co do samych manflayerów to problem nie jest z pozbyciem sie ich tylko własnie tego herosa... pamiętam jak skosiłem z organek całych Manflayersów i został sam Mengil i potem truł mi strasznie biegając wokół moich jednostek, strzelając, zdejmując załogi machin (miał skubaniec farta)... no i ten klimacik...

kolejnymi jednostkami ktore chciałbym miec w armii to korsarze i wiedźmy własnie ze względu na klimat i figurki :) poza tym uwazam korsarzy za całkiem dobra piechote i dziwi mnie troche, że sie ich czesto raczej nie spotyka...

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

przeciwko strzelającym armiom najlepiej. ja je mam i rzeczywiście naprawde klimatyczne, bo to w końcu oni pozyskują niewolników
Obrazek

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

no własnie... i jakby jeszcze dorzucili niewolników do tej armii (a powinni być moim zdaniem) to korsarze+manflayerzy+wiedźmy+DR to byłby taki mój "must have"...

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

Punkty. Przed erratą byli jeszcze jakaś alternatywą dla warriorów (1 pkt różnicy), teraz są zwyczajnie za drodzy i zaoszczędzone punkty można lepiej wydać.

Też chętnie zagrałbym sobie na korsarzach i wiedźmach. . . i mam nadzieję, że w nowym podręczniku będzie miało to sens.

Figurki możesz zacząć zbierać zanim wyjdzie nowa edycja. Wypuszczą pewnie sam plastik, nie wiadomo jakiej urody ale imo napewno nie większej niż obecne metalowe regimenty. Dlatego też warto chyba je kupić.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

tak... tyle, ze narazie inne wydatki sie wysuwają na pierwszy plan :) alle jakby sie cos ciekawego na allegro pojawiło to może... :)

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

mi sie bardzo podobają 6ed figurki. ale jak chcesz. szczerze mówiąc to mamy słabo obmyśloną armie. kiedy zaczynałem grać wybrałem klimat, a zanim kupiłem AB to kupiłem dużo słabych figurek i dokonałem bezmyślnych tranzakcji
Obrazek

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Ja zawsze gram for fun -> radość sprawia mi właśnie maksymalizowanie rozpisek i obmyślanie nowych przegiętych combosów i zagrań.

Szczęście jest odczuciem subiektywnym na szczęście.

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Rakso_The_Slayer pisze:no własnie... i jakby jeszcze dorzucili niewolników do tej armii (a powinni być moim zdaniem) to korsarze+manflayerzy+wiedźmy+DR to byłby taki mój "must have"...
tylko manflayerów mi brakuje :o

wracając do wcześniej postawionego twierdzenia,
nie uważam żeby kociołek był pomyłką, przerzuty na woundowanie dają sporo armii z S3, WSv i Frenzy którego nie mogą stracić to też dużo, oczywiście minusem jest to że całe urządzenie ma zasięg i się nie porusza.... w każdym razie CoB to terrorysta więc kolejny +
oczywiście że bardzo trudna jednostka w użyciu i do tego zajmuje slota w który można wystawić 2 bolce, ale jaki klimat 8)

Witchki same w sobie są świetne, 3 ataki każda, ItP, tylko brak save'a boli
w każdym razie niektóre jednostki rzezają aż miło
13 Witchek klocek krasnoludzkich warriorów z pomocą 5 czy 6 Shade'ów złamały

BG też są nieźli, tylko drodzy, podstawowy minus, ale z wysokim Ld i Stubbornem mogą spokojnie zatrzymać niemal wszystko na kilka tur

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

poza tym uwazam korsarzy za całkiem dobra piechote
Witam w klubie... :wink: Korsarze sa extra: fajny klimat; spoko figsy i na polu bitwy niczego sobie... Moga robic jako fajny support chociazby dla warriorow... IMO dyszka z championem i muzykiem daje rade... :)
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

przede wszystkim mała przeżywalność. ale jak już witchki to może też COB. na dużą armie wobraź sobie że nagle wszyscy przeżucają wounda...
Obrazek

Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

ja mam tak że muszę mieć 6 harpii 2 rudwany 2 bolce 6COK z warbannerem i 2 DR, zawsze na początku biorę to, a jak mam punkty to mogę eksperymentować

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

z mojej strony jeśli idzie o taki zestawik to na 2000+ musi byc:

20 Warriorów -185 pełny command
2x5 Dark Riders z muzykiem i kuszami po 127 czyli 254
10 Warriors - 120 z tarczami i kuszami

razem:559pkt na dzień dobry wydanych. Specjale w zależności od humoru i koncepcji.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Odczuwam spory dyskomfort na myśl o rozpie bez 20 kuszników i conajmniej 2 bolców. Na duże punkty biorę smoka. Nie wiem, jak to jest, ale nawet, kiedy go nie planuję, to on i tak ze mną jedzie na turniej. Strange...
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

smiok dobrze się uciebie czuje i nie trzeba się dziwić bo przydatny. U mnie wariorsy muszą być. no i lubie duży defens. RBT, ale lubie też eksperymentować
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

10 kuszników
harpie
2x5 DR
To jest praktycznie zawsze, na kazde punkty.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Post autor: Vincent »

nie gram jakoś długo Dark elfami ale jak na razie nie ruszam się z domu bez dwóch 10 kuszników(goście jak na razie przetrzymali 3 tury wardencerów z lordem wardencerem i BSB :D , smoka[bez jeźdźca] chosowego :D i ustrzelili czołg :D)

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

Pewnie w ogóle nie grasz jakoś długo w warhammera bo co jak co, ale 10 kuszników z siłą 3 nie za bardzo jest w stanie zadać rany czołgowi, nie mówiąc o jego ustrzeleniu. . . chyba, że ma t5 w co wątpie.

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

kusznicy niszczacy czolg?? huhuhu tego jeszcze nie bylo :P
Ja tam zawsze w swojej rozpisce mam smoka, moze powiecie ze pg ale mi tam on idealnie pasuje i zawsze cos madrego zrobi :P 10 kuszoli to tez obowiazkowa sprawa. Oprocz tego do niedawna zawsze bralem 15 egzekow z fcg i war banerem ale teraz zamienilem ich na rydwany ktorych w sumie mam 4 w rozpisce :P
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

z tego co wiem to powtarzalna kusza nie musi korzystać z multiple shot, ale strzelać jak zwykła. s4
Obrazek

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

mylisz sie

repetka strzela albo pojedynczo albo podwójnie.Podwójnie otrzymuje -1 do hita ale zawsze siła 3.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

ODPOWIEDZ