VC & nowe HE

Vampire Counts

Moderator: misha

Zablokowany
Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Kolego Zorba, oprócz necromancji, którą można bez problemu wybaczyć (a swoją drogą skoro jesteś nowy to zerkaj na date ostatniego postu zanim zaczniesz na niego odpisywać - z czasem będziesz wiedział już co jest nowe a co nie), ton Twojej wypowiedzi był lekko mówiąc niestosowny.

Skoro już z duck83 wszystko sobie wyjaśniliście sprawę uważam za zamkniętą.
Proszę o większą wyrozumiałość jednych, a drugich o większa uwagę przy czytaniu postów.

A o zamykaniu tematów pozwólcie że będę decydował sam.

Pozdrawiam.
Christos.

Awatar użytkownika
Ish
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Ish »

Witam na wstepie wszystkich.

Mam pytanie odnośnie magii VC...kiedy rzuce na jednostke Hellish Vigour to czy ona nadal uderza druga w mysl zasady ,ze HE uderzaja pierwsze ,czy spell niweluje dzialanie tej zasady?

ZłO

Post autor: ZłO »

Jeżeli 2 jednostki mają zasade Asf to wtedy bije się po incjatywie. Co w przypadku elfów przeważnie działa na ich korzyść :)

Awatar użytkownika
Izwor
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Izwor »

ZłO pisze:Jeżeli 2 jednostki mają zasade Asf to wtedy bije się po incjatywie. Co w przypadku elfów przeważnie działa na ich korzyść :)
Chyba, że bije wampirek :)

lorgoth
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: lorgoth »

No i chyba że jeden unit ma GW a drugi nie wtedy GW bije last. Innymi słowy gra się tak jak by nie było wcale ASF jeżeli obie strony posiadają tą zdolność. Czyli jest to dobre na SMow.

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

twoje słowa Lorgoth powodują dużo zamieszania, staraj sie nie pisać podobnych treści

dla przykładu nie gra się innymi słowy jak bez ASF bo to by oznaczało, że szarżujący ma pierwszeństwo a tak nie jest, < tu gadałem głupoty>
Ostatnio zmieniony 19 lut 2008, o 18:18 przez war2bone, łącznie zmieniany 1 raz.

Romek
Chuck Norris

Post autor: Romek »

Dwuraki nie mją na ASF zadnego wplywu, gdy spotykaja sie dwa oddzialy z ASF bije pierwszy ten z wiekrza inicjatywa bez wzgledu na broń... przy remisie (w I) roztrzyga rzut kostką.

Bylo to roztrzygane przy wyjsciu nowego booka do He (przypadek walki He vs He)

Pozdro.

Awatar użytkownika
MORFI

Post autor: MORFI »

z ostatnich uściśleń sędziowskich

"Jeśli walczą ze sobą dwa oddziały posiadające zasadę always strike first, kwestię rozstrzygamy wg. rulebooka, tzn:

1) sprawdzamy inicjatywę obu oddziałów z ASF i ten, który ma wyższą, atakuje pierwszy

2) W wypadku równej inicjatywy - decyduje rzut kością

3) Jeśli jeden z regimentów wyposażony jest w broń dwuręczną - uderza w drugiej kolejności "

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

no to jednak piszemy swój własny warhammer

sprawdziłem i faktycznie to jest
mój błąd

Romek
Chuck Norris

Post autor: Romek »

Człowiek się uczy cale życie, o dwurakach nie wiedziałem...

Pozdro.

Awatar użytkownika
MORFI

Post autor: MORFI »

przypadkiem na to trafiłem mnie takie rzeczy nie ruszają u mnie i tak bija ostatnie i po 2 rakach : ( tak btw. może ktoś pamięta jakie wymiary ma podstawka pod rydwan,steam tanka ?

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

50x100 i 80x120

Zablokowany