dlaczego nie wszystkie fajne figurki wyszły

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Widziałem niedawno te Lachmianki bodajże na E- bayu, ale ceny były zawrotne...

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

zafael pisze:i cos zabawnego :

Obrazek
gdybym grał Dwarfami to wystawiałbym go jako Daemon Slayera :roll:

Awatar użytkownika
Gonzo
Chuck Norris

Post autor: Gonzo »

Mozna go na ebayu zdybac, ostanio widzialem go za 30gbp
Ten ludek byl przez chwile produkowany, podobnie jak krasnal na kiblu

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

ten jest swietny
Obrazek
podoba mi sie ze kedys potrafili robic Krasnoludy z "jajem" ... gobliny tez takie robili...szkoda ze dzis tego nie robia ...

chetnie zobaczyl bym tego Krasnowuda na kiblu ... ma ktos fotke?

Awatar użytkownika
Gonzo
Chuck Norris

Gdzies tam w tym linku jest.
Pierwszego snota sra... robiacego kupe do garnka, mam.
:-)

Jeszcze bedziesz z łzą w oku wspominal te ludki ktore dzis sa w ofercie.
:)
ech, te czasy kiedy w blisterze byly 4 ludki i kazdy inny, bylo minelo...

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

jak dla mnie najepsze to sa figurki z lat 80 ... bo mozna bylo zlozyc calkiem spory oddzial i zaden model nie byl zdublowany

wlasnie zaczelem malowac moje Chaos dwarfy z 85 roku ... sa genialne

Gonzo - w kategori Krasnoludow nie widze tego krasnoulda na kiblu

Awatar użytkownika
Gonzo
Chuck Norris

Jest tam gdzie na pewno tylko zagrzebany
http://bgs.nazwa.pl/out/420px-Neil_Lemon_-_LE13.jpg

stare ludki maja klimat, maja dusze, troche krzywe troche niedorobione ale zyja, a te nowe plastiki owszem maja detale ale to juz nie to samo.
:)

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

ha ha ha ... genialny dwarf

"stare ludki maja klimat, maja dusze, troche krzywe troche niedorobione ale zyja, a te nowe plastiki owszem maja detale ale to juz nie to samo"

gdzadzam sie w 100% ... cos w tym jest ... a ile radochy jak uda sie takie figurki zdobyc ...

P.S.
Obrazek
takich klimatow juz dzis nie ma...a szkoda

Awatar użytkownika
Rejmol
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Rejmol »

Ja dopiero zaczynam, ale patrząc na tą katapultę odnosi się wrażenie że figurki żyją własnym życiem, naprawdę świetne :)

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Post autor: Izo »

Treevill pisze:ha ha ha ... genialny dwarf

"stare ludki maja klimat, maja dusze, troche krzywe troche niedorobione ale zyja, a te nowe plastiki owszem maja detale ale to juz nie to samo"

gdzadzam sie w 100% ... cos w tym jest ... a ile radochy jak uda sie takie figurki zdobyc ...

P.S.
Obrazek
takich klimatow juz dzis nie ma...a szkoda
Niesamowita katapulta :O Genialne ^^ Krasnal z fajka po prostu rządzi ^^
Z jednej strony dzisiejsze figsy, są bardziej mroczne i realistyczne od wcześniejszych edycji, ale brak w nich "tego czegoś"

Awatar użytkownika
Gonzo
Chuck Norris

Do tego dochodza jeszcze zasady, goblobber nie do konca byl zwykla katapulta, bo mogl strzelac wiązanymi w paczki goblinami, co powodowalo natychmiastowe testy na panike wsrod malych zielonych.
:-)
Nie ma teraz miotaczy ognia dla krasnoludow, nie ma malych organek, nie ma podzialu na male i duze katapulty, nie ma gnomow, nie ma chaos dwarfow z ich diabelskimi maszynami... Gyrocopter nie rzuca granatami. Bylo minelo.
Mamy za to rowne regimenty z plastiku...

mecenasik
Wałkarz

Post autor: mecenasik »

zamowienie goblobbera to moje "marzenie" od lat..i moze w koncu je na stare lata zrealizuje

na zdjeciu brakuje jeszcze kucharza i pieczonej dziczyzny..klimat niesamowity ma ten zestawik

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

he he he ... a mi wczoraj udalo mi sie kupic na ebayu tego krasnoluda z fajka (siedzi na kupie zwiazanych goblinow) ... i to niedrogo ...

juz nie ma tych czasow gdy krasnoludy byly totalnymi pijakami a gobliny byly malymi wrednymi psotnikami ... teraz wszystkie armie sa dretwe ... nawet gobliny

P.S.
kolejny ciekawy krasnolud (fotka slaba bo z aukcji na ebay - sprzedawca chce 20 funtow za tego krasnoluda)
Obrazek

mecenasik - goblobber jest na mailorder za 25 funciakow
Ostatnio zmieniony 21 gru 2007, o 10:47 przez Treevill, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Co do goblobbera to kumpel z klubu miał, ale nie wiem czy jeszcze go ma :) widziałem na żywo, fajniusi:)

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

chłopaki racje macie jak sam sku**ensyn ;)
stare figsy miały w sobie to coś co czyniło je takimi niesamowitymi, a te dzisiejsze dokładnie bardziej realistyczne z detalami ale bz duszy ;)

Awatar użytkownika
aiuto
Bóg Rekonstrukcji

Post autor: aiuto »

hehe, Panowie , chyba po prostu Warhammer 3, 4 edycji i to co teraz mamy to zupelnie inne gry,i tak do tego latwiej podejsc , zamiast narzekac ze kiedys cos bylo, cieszmy sie ze niektore stare ludziki Citadel i Marauder ( taka firma tez kiedys byla , nawet blistery miala nieco inaczej oznaczane) nadaja sie do wykorzystania do obecnego warhammera ;)

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Aiuto ameryki nie odkryles ... to oczywiste ze mozna grac starymi figurkami (wielu ludzi tak robi w tym i ja) ... chodzi o to ze kiedys panowie z GW mieli bardziej jajcarskie podejscie do robienia modeli ... dzis jest inna polityka ... figurki musza byc full wypas , mroczne i pelne detali ... fajnie ze tak jest ... ale te stare byly (i sa) fajne mino ze gorszej jakosci ale mialy za to niezly klimacik ... i dlatego milo sie je wspomina

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Treevill pisze:Aiuto ameryki nie odkryles ... to oczywiste ze mozna grac starymi figurkami (wielu ludzi tak robi w tym i ja) ... chodzi o to ze kiedys panowie z GW mieli bardziej jajcarskie podejscie do robienia modeli ... dzis jest inna polityka ... figurki musza byc full wypas , mroczne i pelne detali ... fajnie ze tak jest ... ale te stare byly (i sa) fajne mino ze gorszej jakosci ale mialy za to niezly klimacik ... i dlatego milo sie je wspomina
true. Ja sam staram się jakieś rzeczy przerobić na jajcarskie, bo taki klimat do WFB jak dla mnie jest lepszy, niż ,,Witajcie w krainie cienia" :D

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Treevill pisze:Aiuto ameryki nie odkryles ... to oczywiste ze mozna grac starymi figurkami (wielu ludzi tak robi w tym i ja) ... chodzi o to ze kiedys panowie z GW mieli bardziej jajcarskie podejscie do robienia modeli ... dzis jest inna polityka ... figurki musza byc full wypas , mroczne i pelne detali ... fajnie ze tak jest ... ale te stare byly (i sa) fajne mino ze gorszej jakosci ale mialy za to niezly klimacik ... i dlatego milo sie je wspomina
true. Ja sam staram się jakieś rzeczy przerobić na jajcarskie, bo taki klimat do WFB jak dla mnie jest lepszy, niż ,,Witajcie w krainie cienia" :D

Awatar użytkownika
Gonzo
Chuck Norris

GW produkuje teraz "poważne" figurki, przegonili te super pocieszne trolle na rzecz Okrutnej Łajzy czy jak to sie tam zwie...
Co najdziwniejsze te nowe wzory bardziej sie podobają młodym. Widze to po swoich dzieciach. Ups.

ODPOWIEDZ