dlaczego nie wszystkie fajne figurki wyszły
jak dla mnie najepsze to sa figurki z lat 80 ... bo mozna bylo zlozyc calkiem spory oddzial i zaden model nie byl zdublowany
wlasnie zaczelem malowac moje Chaos dwarfy z 85 roku ... sa genialne
Gonzo - w kategori Krasnoludow nie widze tego krasnoulda na kiblu
wlasnie zaczelem malowac moje Chaos dwarfy z 85 roku ... sa genialne
Gonzo - w kategori Krasnoludow nie widze tego krasnoulda na kiblu
Jest tam gdzie na pewno tylko zagrzebany
http://bgs.nazwa.pl/out/420px-Neil_Lemon_-_LE13.jpg
stare ludki maja klimat, maja dusze, troche krzywe troche niedorobione ale zyja, a te nowe plastiki owszem maja detale ale to juz nie to samo.

http://bgs.nazwa.pl/out/420px-Neil_Lemon_-_LE13.jpg
stare ludki maja klimat, maja dusze, troche krzywe troche niedorobione ale zyja, a te nowe plastiki owszem maja detale ale to juz nie to samo.

ha ha ha ... genialny dwarf
"stare ludki maja klimat, maja dusze, troche krzywe troche niedorobione ale zyja, a te nowe plastiki owszem maja detale ale to juz nie to samo"
gdzadzam sie w 100% ... cos w tym jest ... a ile radochy jak uda sie takie figurki zdobyc ...
P.S.

takich klimatow juz dzis nie ma...a szkoda
"stare ludki maja klimat, maja dusze, troche krzywe troche niedorobione ale zyja, a te nowe plastiki owszem maja detale ale to juz nie to samo"
gdzadzam sie w 100% ... cos w tym jest ... a ile radochy jak uda sie takie figurki zdobyc ...
P.S.

Niesamowita katapulta :O Genialne ^^ Krasnal z fajka po prostu rządzi ^^Treevill pisze:ha ha ha ... genialny dwarf
P.S.
Z jednej strony dzisiejsze figsy, są bardziej mroczne i realistyczne od wcześniejszych edycji, ale brak w nich "tego czegoś"
Do tego dochodza jeszcze zasady, goblobber nie do konca byl zwykla katapulta, bo mogl strzelac wiązanymi w paczki goblinami, co powodowalo natychmiastowe testy na panike wsrod malych zielonych.

Nie ma teraz miotaczy ognia dla krasnoludow, nie ma malych organek, nie ma podzialu na male i duze katapulty, nie ma gnomow, nie ma chaos dwarfow z ich diabelskimi maszynami... Gyrocopter nie rzuca granatami. Bylo minelo.
Mamy za to rowne regimenty z plastiku...

Nie ma teraz miotaczy ognia dla krasnoludow, nie ma malych organek, nie ma podzialu na male i duze katapulty, nie ma gnomow, nie ma chaos dwarfow z ich diabelskimi maszynami... Gyrocopter nie rzuca granatami. Bylo minelo.
Mamy za to rowne regimenty z plastiku...
he he he ... a mi wczoraj udalo mi sie kupic na ebayu tego krasnoluda z fajka (siedzi na kupie zwiazanych goblinow) ... i to niedrogo ...
juz nie ma tych czasow gdy krasnoludy byly totalnymi pijakami a gobliny byly malymi wrednymi psotnikami ... teraz wszystkie armie sa dretwe ... nawet gobliny
P.S.
kolejny ciekawy krasnolud (fotka slaba bo z aukcji na ebay - sprzedawca chce 20 funtow za tego krasnoluda)

mecenasik - goblobber jest na mailorder za 25 funciakow
juz nie ma tych czasow gdy krasnoludy byly totalnymi pijakami a gobliny byly malymi wrednymi psotnikami ... teraz wszystkie armie sa dretwe ... nawet gobliny
P.S.
kolejny ciekawy krasnolud (fotka slaba bo z aukcji na ebay - sprzedawca chce 20 funtow za tego krasnoluda)

mecenasik - goblobber jest na mailorder za 25 funciakow
Ostatnio zmieniony 21 gru 2007, o 10:47 przez Treevill, łącznie zmieniany 1 raz.
hehe, Panowie , chyba po prostu Warhammer 3, 4 edycji i to co teraz mamy to zupelnie inne gry,i tak do tego latwiej podejsc , zamiast narzekac ze kiedys cos bylo, cieszmy sie ze niektore stare ludziki Citadel i Marauder ( taka firma tez kiedys byla , nawet blistery miala nieco inaczej oznaczane) nadaja sie do wykorzystania do obecnego warhammera 

Aiuto ameryki nie odkryles ... to oczywiste ze mozna grac starymi figurkami (wielu ludzi tak robi w tym i ja) ... chodzi o to ze kiedys panowie z GW mieli bardziej jajcarskie podejscie do robienia modeli ... dzis jest inna polityka ... figurki musza byc full wypas , mroczne i pelne detali ... fajnie ze tak jest ... ale te stare byly (i sa) fajne mino ze gorszej jakosci ale mialy za to niezly klimacik ... i dlatego milo sie je wspomina
true. Ja sam staram się jakieś rzeczy przerobić na jajcarskie, bo taki klimat do WFB jak dla mnie jest lepszy, niż ,,Witajcie w krainie cienia"Treevill pisze:Aiuto ameryki nie odkryles ... to oczywiste ze mozna grac starymi figurkami (wielu ludzi tak robi w tym i ja) ... chodzi o to ze kiedys panowie z GW mieli bardziej jajcarskie podejscie do robienia modeli ... dzis jest inna polityka ... figurki musza byc full wypas , mroczne i pelne detali ... fajnie ze tak jest ... ale te stare byly (i sa) fajne mino ze gorszej jakosci ale mialy za to niezly klimacik ... i dlatego milo sie je wspomina

true. Ja sam staram się jakieś rzeczy przerobić na jajcarskie, bo taki klimat do WFB jak dla mnie jest lepszy, niż ,,Witajcie w krainie cienia"Treevill pisze:Aiuto ameryki nie odkryles ... to oczywiste ze mozna grac starymi figurkami (wielu ludzi tak robi w tym i ja) ... chodzi o to ze kiedys panowie z GW mieli bardziej jajcarskie podejscie do robienia modeli ... dzis jest inna polityka ... figurki musza byc full wypas , mroczne i pelne detali ... fajnie ze tak jest ... ale te stare byly (i sa) fajne mino ze gorszej jakosci ale mialy za to niezly klimacik ... i dlatego milo sie je wspomina