Zmiany, zmiany, zmiany

Uwagi, pochwały, zgłoszenia, skargi, sugestie i pomysły - jeśli dotyczą tego forum, oto miejsce dla nich.
Tu poruszane będą wszystkie kwestie związane z działaniem forum.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marcin
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Marcin »

Tomash (tak, on jest adminem) pisze:Domyślne ustawienie forum. Na razie nie widzimy powodów żeby to zmieniać - w razie czego moderator działu może zawsze wyedytować posta użytkownika i dodać doń ankietę. Ale oczywiście jesteśmy otwarci na wszystkie argumenty Smile
Prawa selektywnej grawitacji
Chleb pada zawsze na stronę posmarowaną masłem, a jeśli nie spadnie, oznacza to, że złą stronę posmarowaliśmy
Prawdopodobieństwo, że chleb spadnie posmarowaną stroną na dywan, jest wprost proporcjonalne do ceny dywanu

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Marcin pisze:
Tomash (tak, on jest adminem) pisze:Domyślne ustawienie forum. Na razie nie widzimy powodów żeby to zmieniać - w razie czego moderator działu może zawsze wyedytować posta użytkownika i dodać doń ankietę. Ale oczywiście jesteśmy otwarci na wszystkie argumenty Smile
hmmm mam nadzieje, ze mnie nie zaleja prosbami o ankiete :P
ale nie mam przeciwskazan

btw wiem kto jest Adminem ;)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Na wniosek Christosa poparty przez Szafę z Poznania, forum "Kwestia Zasad" ma swój własny layout. Który różni się tym od pozostałych, że podfora ma wyświetlone pod tematami.

Na wniosek Fanatyka dodałem do kategorii "Targowisko" (poprzednio "Handel/Wymiana") podforum "Usługi". Fanatyk jest moderatorem.

Na potrzeby zmieszczenia w sygnaturkach kultowego tekstu Jankiela w odpowiednim bloku quote z podaniem autora, zwiększyłem maksymalny rozmiar podpisu do 300 znaków :D
Ostatnio zmieniony 7 sty 2007, o 00:40 przez Tomash, łącznie zmieniany 1 raz.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Tomash pisze:Na wniosek Christosa poparty przez Szafę z Poznania, forum "Kwestia Zasad" ma swój własny layout. Który różni się tym od pozostałych, że podfora ma wyświetlone pod tematami.
No i teraz jest super. Dzięki Ci o Wielki ;)

BTW przez sekunde nawet się nie zorientowałem jak pierwszy raz po zmianach wszedłem na kwestie zasad :roll: Ale to oznacza że jest teraz tak jak powinno być ;)

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Tomash pisze:
Na potrzeby zmieszczenia w sygnaturkach kultowego tekstu Jankiela w odpowiednim bloku quote z podaniem autora, zwiększyłem maksymalny rozmiar podpisu do 300 znaków :D
To dobra wiadomość. :D
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Aby wyjść naprzeciw nowej, świeckiej tradycji pisania raportów bitewnych, powstało nowe podforum wyłącznie battle reportom poświęcone:
http://forum.wfb-pol.org/index.php?f=112
Na początek trzy tematy. Jeśli ktoś napisał już gdzieś raport i życzy sobie przenosin do nowego podforum, proszę o informację z namiarami na oryginał.

Zalew spamu od współużytkowników ;) skłonił mnie do jeszcze jednego kroku.
Limity pojemności skrzynek na PMki wzrosły dwukrotnie. Teraz można mieć 100 odebranych, 50 wysłanych i 100 zapisanych wiadomości.

Pomysły i sugestie proszę zgłaszać tam, gdzie zwykle:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=4
(może ktoś je przeczyta ;) )
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Ufff...

Upgrade'owałem forum do wersji 2.0.22 z modem Categories Hierarchy 2.1.6d (plus Quick_Reply i autorski banner_mod - bez zmian). Wszystko wydaje się działać, ale gdyby coś się popsuło - uderzać!
:)

Jest też nowy zestaw emotek z pakietu eusa_smiles. Dostępne są po kliknięciu "więcej emotikon" (lub wpisaniu odpowiednich kodów). Oto one:
=D> #-o =P~ :^o [-X [-o< 8-[ [-( :-k ](*,) :-. =; :-8 :-({|= :-$ :-s \:D/ :-#

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Właśnie się zorientowałem, że upgrade był niekompleny - rozwaliłem moduł do generowania anty-botowych obrazków przy rejestracji. Już naprawione. BTW, obecny generator jest dość hardkorowy (jak ktoś chce sprawdzić, niech się wyloguje, a potem "rejestracja"), mam nadzieję, że nowi userzy jakoś to przeskoczą albo przy problemach skorzystają z maila podanego na stronie z formularzem :)

Jeśli uważacie, że jest zbyt ostre (niektórzy mieli problemy z poprzednią, łatwiejszą wersją), powiedzcie - zdezaktywuje się ten ficzer. I tak wymagana jest aktywacja mailowa, a niewiele spambotów potrafi coś takiego przechytrzyć (chyba).

(Aczkolwiek wolałbym tego nie robić, bo jednak są już spamboty, które bez kodu obrazkowego potrafią się skutecznie zarejestrować na forum z potwierdzeniem mailowym - ostatnio się takie pojawiły na forum ziomków, gdzie nie było kodu obrazkowego i potwierdzenie mailem było właśnie)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Bardzo lubię rozmawiać sam ze sobą, no ale niech będzie :roll:

Pojawiły się dwa nowe podfora w innych systemach:
- "Hordes & Warmachine", do dyskusji o dwóch dynamicznych i coraz popularniejszych systemach z firmy Privateer Press
- "Warlord", o systemie fantasy skirmish ze stajni Reapera, czyli prześliczne figurki i bardzo fajne, dynamiczne zasady

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

Bardzo lubię rozmawiać sam ze sobą, no ale niech będzie
Obrazek
:wink:

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Czy Wy też macie wrażenie, że forum działa o wiele szybciej i sprawniej? Bo ja naprawdę jestem zaskoczony - czas generowania strony zawsze poniżej dwóch sekund, a często poniżej jednej.
Nie wiem czy to zasługa jakichś usprawnień po stronie Dreamhostu (nasz provider), czy weekendowego upgrade'u silnika na 2.0.22 - ale naprawdę działa wzorowo.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Dodałem do górnej części strony małą ramkę, w której będziemy zamieszczali małe guziki (tzw. buttony - najlepiej w rozmiarze 80x20 pikseli) w charakterze wymiany linków z zaprzyjaźnionymi stronami. Nie należy mylić z banerami reklamowymi! :)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Pojawiły się dwie nowe emotki, doskonale znane użytkownikom Nowej Gildii:

:lol: , która wywołana przez : lol : zasadniczo zastępuję obecną (obecna, :lol2:, jest dostępna poprzez : lol2 : )
:badgrin: , wywoływana przez : badgrin : - moja ulubiona na forum NG ;)

Nie będę chachmęcił w wyświetlaniu, więc generalnie polecam się nauczyć tych kodów (albo przyzwyczaić do klikania "więcej emotikon") :)

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

A możnaby zrobić, żeby zamiast tej : :D wyświetlała się ta: :mrgreen: bo ta pierwsza jest tak bidna trochę.
A licky boom boom down!!!

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Ale ta druga jest emotką wyłącznie prawdziwych kasztaniarzy ;)

Nehan
Masakrator

Obrazek
!!!

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Tomash pisze:Pojawiły się dwie nowe emotki, doskonale znane użytkownikom Nowej Gildii:

:lol: , która wywołana przez : lol : zasadniczo zastępuję obecną (obecna, :lol2:, jest dostępna poprzez : lol2 : )
:badgrin: , wywoływana przez : badgrin : - moja ulubiona na forum NG ;)

Nie będę chachmęcił w wyświetlaniu, więc generalnie polecam się nauczyć tych kodów (albo przyzwyczaić do klikania "więcej emotikon") :)
Jeeee! Jest Badgrin! To moja ulubiona też ;)

P.S. Trza było drugiego lola dać jako :lolson: ;)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Nehan pisze:Obrazek
!!!
E tam, Obrazek jest równie fajna :)

Nehan
Masakrator

nie!!!

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Mogę Ci ją wbić jako : shock2 :, piszesz się? :D

ODPOWIEDZ