Moje Chaos Dwarfy

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

Post autor: Robacek »

stary ale klimacik.. jakby byly matem pojechane nie rzucało by sie w oczy nawet to ze sa pobejcowani bo poziom dippingu jest naprawde best! extra pomysly super wykonanie i malowanie bardzo fajne.

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Heh wcale nie fajnie to wygląda jak po drugie stronie stołu wystawia sie artyleria z dwoma shakeami a przeciwnik (ja :P) ma w hu kuszników (chyba 50) :P Już wiem co mi w tej armii nie pasuje ;) Nie dałeś mata (trzeba dać :P ) No i ten jednorodny schemat taki nudnawy :) Ale tak to w tak krótkim czasie całą armie zrobić to trzeba być po prostu Nerem ;)

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Necro »

Woodi, jednorodny schemat to jak dla mnie tylko plus. :wink:
A co do matowego lakieru - jak już kiedyś napisałem - dostaną go, ale dopiero, jak dorwę Krylon, bo tym GW nie umiem się posługiwać. :D

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

To jak Ci zostanie tego Krylonu to daj znać ;)

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

thral92 pisze:a co zrobiles z tym tanem na pegazie wiesz co pokazywales juz kiedys na forum
Necro pisze:Do całości brakuje tutaj jeszcze (...) no i bohaterów na latajkach. Obiecuję, że jak tylko coś machnę, to dorzucę tutaj foty
To jeszcze odnośnie Lorda na Taurusie...
A co do lakieru - wątpię, żeby mi coś zostało, zwłaszcza, że będę miał jeszcze 40tkowe Orkasy do pojechania. :wink:

Yori
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Yori »

Co mi się podoba:

1. Fajne konwersje (dobre pomysły i wykonanie)
2. Poziom malowania (dipping na najwyższym poziomie)
3. Jednolitość klimatyczna (widać że to armia, a nie zlepek warbandów)

Co mi się nie podoba:

1. Brody (chadek bez czarnych loczków a la persowie to farbowany, czy raczej konwertowany lis)
2. Szejkery (mało zdobne te lufy, takie prosto z radzieckiej fabryki)

Ale biorąc pod uwagę całokształt i niedostępność tej legalnej bądź co bądź armii - świetna robota, jakością wykonania dorównująca światowym standardom. No i CCC czyli Cena Czyni Cuda :)

HASHUT!

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Matowe lakiery w sprayu sa do nieczego imo. Zaden nie da ci prawidlowego matu. No moze jedyny testors(pewien nie jest, bo nie testowalem :) ), ale on jest niedostepny u nas w kraju. Ze swojej strony polecam varnish o slodkiej nazwie "touch me". Mat bedzie, ze hoho ;)

Nietykalny
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Nietykalny »

Motyl pisze:Armia miód...

Nietykalny- czy to bie się udzielił syndrom patrycji(!!!!!!!!!), czy to moze ty patrysiu........
czy ty się dobrze czujesz??? syndrom to ty masz , w każdym widzisz wroga.. powiedz mi co miała wnieść ta wypowiedź do sprawy figurek???
bo ja nie bardzo wiem ... za to wiem co napisałem ..

ty sobie mów co wiesz .. JA ZA TO WIEM CO MÓWIĘ! pozdrawiam i proszę o wiecej zdjęć

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Na prawdę ładna armia. Na głowach orków widziałem, że zostalo troche za dużo bejcy, ale szczegół.
Yori pisze: 2. Szejkery (mało zdobne te lufy, takie prosto z radzieckiej fabryki)
Fakt lufy mało zdobione, ale i tak wyglądają fajnie. Poza tym nie zdziwiłbym się gdyby faktycznie były to radzieckie konstrukcje :) przecież są ze Wschodu.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Super wykonanie, najlepiej wyszli imo blunderbussersi, hobgobliny i herosi, podziwiam zapał twórcy i konsekwencję w utrzymaniu klimatu/schematu kolorystycznego !!

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

no niezle tylko szkoda ze dipowane a nie normalnie legaleni pomalowane
no i matowy lakier obowiazkowo
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Raptaparat pisze:polecam varnish o slodkiej nazwie "touch me". Mat bedzie, ze hoho ;)
Może coś więcej na temat, gdzie można to dostać? W modelarskim powinno być?

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Raczej nie - wybierz sie do artystycznego. Mozesz tez poszukac w jakims sklepie internetowym lub na allegro.

Nietykalny
Powergamer Rozpiskowy

purinity seal (satin varnish) - używam od kiedy weszło do obiegu jakieś 7 lat temu i po prostu jest boski oczywiscie dostępny w sklepach z warhammerem cena to jakieś 35zł nie wiem dokładnie bo ja kupuje zgrzewkę 12sztuk po 22zł za puszkę ;p najlepszy moim zdaniem lakier na rynku..

matowego lakieru praktycznie nie dostaniesz w zwykłym sklepie z farbami bo zazwyczaj sa tylko pół matowe a po nałożeniu i tak jest bardzo świecący a cena za puszkę to jakieś 18zł - odradzam zabawy

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Fantastyczne! Moglbys dac troszke bardziej szcgegolowe zdjecia bolczykow i shakerow? Milo by bylo zobaczyc jak osiagnales takie fjne konwertwanie...

Awatar użytkownika
Megi
Wałkarz

Post autor: Megi »

Muszę przyznać, że najbardziej powalająca jest w tym przypadku pomysłowość twórcy (centaur z kucyka wymiata). Wykonanie również bardzo czyste i staranne, dipping strasznie "zmętnił" kolorystyke ale niestety taka już jego natura. Jedyne co troszkę psuję efekt całości to lufy dział, które jak dla mnie wyglądają zbyt rurkowato.

Halun
Mudżahedin

Post autor: Halun »

Kapitalna armia... Bardzo ładny dipping, kolorystyka też w porządku. Może rzeczywiście przydałyby się jakieś kontrastowe akcenty ale to szczegół. Przede wszystkim gratuluję wytrwałości- aż trudno uwierzyć że to wszystko powstało ze Skull Passa.

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Dobra, zdjęcia bolców o które proszono. A później dorzucę jeszcze zdjęcia reszty figurek, niestety na białym podkładzie. :wink:

Nietykalny
Powergamer Rozpiskowy

jak robisz fote i na dodatek z tak bliska w żadnym wypadku nie stawiaj figurek jednej za drugą bo połowa zdjęcia jest rozmazane!

a tak w ogóle to chyba najlepiej ci sie udało zrobić :)

Awatar użytkownika
LoGo
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: LoGo »

Bardzo fajna armia!! Najlepszy sorcerer!
Gratuluje cierpliwości :D
Obrazek

ODPOWIEDZ