Chukka z niczego

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Re: Chukka z niczego

Post autor: Kerim »

[quote="Yahoo82"]Dodam, iż na żywo lepiej to wygląda.[quote]

Mejmy taką nadzieję...
Najpierw trzeba było wstawić tu temat - jak mam zrobić chukkę z niczego?
potem zobaczyć co lud podpowie, a potem robić.

Jak ktoś tu już słusznie zauważył - utwij tę "cięciwę" znajdż NAPRAWDĘ cięki drucik, złóż go we dwa, i zakręć/zapleć. ma po skręceniu być deko cieńsze od tego teraz. i jego zaczep.
Zużyte karty telefoniczne to dobre źródło plastiku
jak coś wymyślę jeszcze to powiem

Treevill: Squig zalotny nie powiem, ale skoro nie masz zamiaru dorabiać to i ja nic nie doradzę

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

squig nie bedzie poprawiany ... ma zostac taki jaki jest ... dzieki temu wiem jaki mialem kiedys poziom a jak teraz radze sobie teraz z gs ... warto miec swoje pierwsze figurki ... nawet jesli sa pokraczne lub brzydko pomalowane

Awatar użytkownika
Yahoo82
Kradziej

Post autor: Yahoo82 »

Dobra dobra zostawcie już tą moja biedną chukkę :)
Cięciwa wymieniona na gruby sznurek, dodatkowo usztywniony farba. Całość przemalowałem i już nie jest tak tragicznie.
A na żywo naprawdę wygląda to lepiej, tak to jest, jak się robi zdjęcie wieczorem i za oświetlenie słuzy lampka stolowa + flash aparatu.
Tak czy siak - dziękuje za uwagi. Wnioski wyciągnięte. Następnym razem jak będę chciał coś pokazać jako "mój pierwszy raz" to dopracuję to tak dobrze, jak tylko się da... Tylko czy to wciąż w takim razie będzie "pierwszy raz"?

Awatar użytkownika
pio_eustachy
Wałkarz

Post autor: pio_eustachy »

'DARNOK' pisze: A jeśli chodzi o samoróbki, to myślę że zawsze trzeba próbować swoich sił, co nie znaczy że zawsze trzeba owoce swojej pracy wystawiać na forum... ;P
Przychylam się do tego :wink: A co się tyczy Chukki to tak - uznajmy ten temat za nieistniejący, a ty udaj się do najbliższego modelarskiego, kup ze 2 deseczki balsy (2 zł sztuka :wink: ) i skleć coś z tego. I posłuchaj Kerima - karty telefoniczne to jest to :!:
Szaman pisze:
Bonczek pisze:Ale nie możesz zaprzeczyć, że wolałbyś grać czymś takim niż kawałkiem kartki lub kartoflem?
w morde tez wolalbym dostac piescia niz kijem...
Obrazek

Awatar użytkownika
zether
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: zether »

Wiem, że nie powinienem odkopywać starego tematu ale wczoraj zrobiłem cztery bolce z balsy właśnie. Nie powiem, jak na pierwszy raz to jestem zadowolony z wyników. :) Jak tylko znajdę kabel do aparatu(grrr...) to postaram się zamieścić zdjęcia.

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

Apropos squigów z modeliny, to widziałem tego dużego squiga Kołaty i IMHO jest fajny!

ODPOWIEDZ