Slayer Army

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Vanirh
Chuck Norris

Post autor: Vanirh »

a jakie są do tego statystyki i zasady działania bo nigdzie nie widziałem

kanti
Mudżahedin

Post autor: kanti »

W tą sobotę w Legionowie wypróbuje malakaia zobaczymy jak wyjdzie. do tej pory grałem nim kilka razy przeciwko gobaskom i zawsze się sprawdzał i zmusza przeciwnika do rozciągania szeregów :D bo jak idą w klockach to pięknie padają

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

kosztuje 140 punktów, slot hero i rare
T7 W3
strzela z S4 -1 Sv
strzela używając BS obsługi
obsługa to trzech slayerów w tym malakai z BS 5
strzelając po trafieniu przeciwnik dostaje k3 trafienia za kazdy szereg (czyli jak strzelamy w klocek piechoty 20 chłopa to 4k3 z S4 dostają).
Obrazek

Awatar użytkownika
Vanirh
Chuck Norris

Post autor: Vanirh »

thx, na to wyprubuje to na pewnym orcu :twisted:

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

na pewno zajmuje herosa slot?? jak tak no to na turnieje są zbanowane RoR i DoW zajmujące slot rara
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

kanti
Mudżahedin

Rakso albo ja mam źle w pdfie z GW albo ty masz nowszy bo u mnie malakai kosztuje 130 pkt i ma -2 sv
proszą o odpowiedź bo legionowo już jutro a z tego co napisałeś wychodzi że mam nielegalną rozpiskę bo przekroczyłem o 10 pkt

Awatar użytkownika
Casp
Mudżahedin

Post autor: Casp »

A jaki zasięg ma malakai?

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

W booku do strom of chaos jest 130p i ma S4 z armour piercing czyli -2sv i niema napisane ze zajmuje herosa, ale to stary book :wink: mimo to najlepszy wydany przez GW.
andmiz pisze:A jaki zasięg ma malakai?
48"
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

kanti
Mudżahedin

Zasięg 48" a w tabelce od DoW jest zaznaczone R/H czyli hiro też przed chwilą sprawdzałem

Awatar użytkownika
papa-smerf
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: papa-smerf »

W armi slayerów to rare, ale jak dołączasz go do imperium albo zwykłych krasnali , to kosztuje dodatkowo hero slot - co do tego jestem pewien , natomiast nie wiem jak liczy się punkty jeśli rozwalą ci GH ale malakai przeżyje ostatnio miałem taką sytułacje , ktoś wie co wtedy ?

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Ziomek ma podany koszt punktowy w nawiasie? jeśli ma to liczysz go osobno (tak jest w pizzarro legion jak zginie legion to pizzarro sam stoi koło 80p)
IMO przeciwnik ma punkty za maszynke a za malakai :wink: nie ma

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

Post autor: Kozisyn »

130 punktów kosztuje
załoga to 3 trollslayerów wyposarzonych w dwuraki i hand weapony
malakaj to stary dragonslayer z bs i ws 5 dwurakiem hand weaponem i strzelbą krasnoludzka powtarzalną ( czyi multiple 3* i +1 do hita ale tak jak u starej strzelby :wink: )
maszyna 48'' cali zasięgu wystrzeliwany jak balista na bsie załogi lub na bsie malakaja jezeli nei użyje w tej turze strzelby.
trafienie rozpatruje sie: na kazdą przebitą rankę/ rząd zamiast pojedynczego hita z malejącą siłą k3 hity z str4 armor piercing.

zabity malakaj - 65vp
zniszczona maszyna 65 vp
wszystko zniszcozne 130 vp

- Slayer King - :wink:

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

:lol2: To teraz Slayer Kingu (niezly bylby podpisa pod ksywa w profilu btw :wink: ) gdzie znajdze zasady do Garagrima...? :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

Zabójca do polowań na grubasy:

Daemon Slayer
M. r. of smiting
R.of might
r. of speed

czyli każdy kolo z 5T dostaje trafienie z siłą 8 i D6 woundów na hit

czasem wystawiam takiego Dragon Slayera:
M.R.of Kragg the Grimm
2xR.Of Fury

no i Ryzykowny Zabójca Drzewek
R.of smiting
r.of burning

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

Post autor: Kozisyn »

z tego co pamietam to on był deamon slayerem z najdupniejszymi ze skillów:
deathblow, beast i vampire slayer. skavenslayera sobie odpuscił bo byłby wtedy grywalny ;)
a bronie +1 atak i always wound chyba ;)

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

O wielkie dzieki... :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

Ja się cały czas zastanawiam nad takim jednym motywem: Teraz slayerzy nie są 0-1, więc na 2k można wstawić 4 klocki + ew. longdrongi. Czyli lekko licząc może być tego z 5 pomarańczowych kloców. Myślałem o czymś takim: popychaczka ze sztandaru+kowadło+4 kloce slayerów+jacyś thundzi i ew. jakie śmieci i 2x organki. Mogło by być dość ciekawie.

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Teraz slayerzy nie są 0-1,
Co ty powiesz...? :roll:

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

Ano powiem, bo jakoś posta zacząć trzeba. :twisted: Btw. a coś bardziej konstruktywnego możesz napisać? Bo jak na razie nabijasz licznik i nic poza tym. :P

ODPOWIEDZ