Slayer Army
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
na pewno zajmuje herosa slot?? jak tak no to na turnieje są zbanowane RoR i DoW zajmujące slot rara
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
W booku do strom of chaos jest 130p i ma S4 z armour piercing czyli -2sv i niema napisane ze zajmuje herosa, ale to stary book
mimo to najlepszy wydany przez GW.

48"andmiz pisze:A jaki zasięg ma malakai?
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
- papa-smerf
- "Nie jestem powergamerem"
W armi slayerów to rare, ale jak dołączasz go do imperium albo zwykłych krasnali , to kosztuje dodatkowo hero slot - co do tego jestem pewien , natomiast nie wiem jak liczy się punkty jeśli rozwalą ci GH ale malakai przeżyje ostatnio miałem taką sytułacje , ktoś wie co wtedy ?
Ziomek ma podany koszt punktowy w nawiasie? jeśli ma to liczysz go osobno (tak jest w pizzarro legion jak zginie legion to pizzarro sam stoi koło 80p)
IMO przeciwnik ma punkty za maszynke a za malakai
nie ma
IMO przeciwnik ma punkty za maszynke a za malakai

130 punktów kosztuje
załoga to 3 trollslayerów wyposarzonych w dwuraki i hand weapony
malakaj to stary dragonslayer z bs i ws 5 dwurakiem hand weaponem i strzelbą krasnoludzka powtarzalną ( czyi multiple 3* i +1 do hita ale tak jak u starej strzelby
)
maszyna 48'' cali zasięgu wystrzeliwany jak balista na bsie załogi lub na bsie malakaja jezeli nei użyje w tej turze strzelby.
trafienie rozpatruje sie: na kazdą przebitą rankę/ rząd zamiast pojedynczego hita z malejącą siłą k3 hity z str4 armor piercing.
zabity malakaj - 65vp
zniszczona maszyna 65 vp
wszystko zniszcozne 130 vp
- Slayer King -
załoga to 3 trollslayerów wyposarzonych w dwuraki i hand weapony
malakaj to stary dragonslayer z bs i ws 5 dwurakiem hand weaponem i strzelbą krasnoludzka powtarzalną ( czyi multiple 3* i +1 do hita ale tak jak u starej strzelby

maszyna 48'' cali zasięgu wystrzeliwany jak balista na bsie załogi lub na bsie malakaja jezeli nei użyje w tej turze strzelby.
trafienie rozpatruje sie: na kazdą przebitą rankę/ rząd zamiast pojedynczego hita z malejącą siłą k3 hity z str4 armor piercing.
zabity malakaj - 65vp
zniszczona maszyna 65 vp
wszystko zniszcozne 130 vp
- Slayer King -

Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Zabójca do polowań na grubasy:
Daemon Slayer
M. r. of smiting
R.of might
r. of speed
czyli każdy kolo z 5T dostaje trafienie z siłą 8 i D6 woundów na hit
czasem wystawiam takiego Dragon Slayera:
M.R.of Kragg the Grimm
2xR.Of Fury
no i Ryzykowny Zabójca Drzewek
R.of smiting
r.of burning
Daemon Slayer
M. r. of smiting
R.of might
r. of speed
czyli każdy kolo z 5T dostaje trafienie z siłą 8 i D6 woundów na hit
czasem wystawiam takiego Dragon Slayera:
M.R.of Kragg the Grimm
2xR.Of Fury
no i Ryzykowny Zabójca Drzewek
R.of smiting
r.of burning
O wielkie dzieki... 

Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Ja się cały czas zastanawiam nad takim jednym motywem: Teraz slayerzy nie są 0-1, więc na 2k można wstawić 4 klocki + ew. longdrongi. Czyli lekko licząc może być tego z 5 pomarańczowych kloców. Myślałem o czymś takim: popychaczka ze sztandaru+kowadło+4 kloce slayerów+jacyś thundzi i ew. jakie śmieci i 2x organki. Mogło by być dość ciekawie.
Co ty powiesz...?Teraz slayerzy nie są 0-1,