Yeomeni XD

Bretonnia

Moderatorzy: Jagal, Milczek

ODPOWIEDZ
ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Wow naprawdę yeomeni są gorsi od pegazów, najlepszych lataczy w grze?

Świetne wnioski wyciągacie.

Awatar użytkownika
IceRiver
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: IceRiver »

Rozumiem że jesteś bardzo yntelydżentny ale do porównywania lataczy załóż inny temat...

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

ksuM pisze:Wow naprawdę yeomeni są gorsi od pegazów, najlepszych lataczy w grze?

Świetne wnioski wyciągacie.
gdybys przeanalizowal to co napisalem to zrozumial sens.. chyba ze przeczytales tylko pierwsze 4 wyrazy :P choc pedzie nie zdejmuja szeregow nawet jak sie od tylu wbija.. wiec oplaca sie investowac w MY.. a jak dla mnie pegazy sa przereklamowane...dlatego nie gram cyrkiem ;)

Awatar użytkownika
IceRiver

Ja ciągle szyje do przeciwnika z łuków MY czasami wielkie cuda wychodzą XD np.: zadać wounda Treemanowi lub giantowi XD

Awatar użytkownika
PoNuRy
Mudżahedin

Post autor: PoNuRy »

moi MY kiedys sciągali powolutku silver helmsów, kiedys sciągneli dwuch chousenów:D, Gobo co z tego ze pegazy nie sciagaja szeregów, ale maja wiecej i o wiele silniejszych ataków niz MY wróg moze bedzie miał3 do CR za szeregi a my 6 jak nei wiecej za rany.

ksuM daruj sobie swoją ironie, nie wiesz o co chodzi niepisz albo przynajmniej przeczytaj to co piszemy.

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Ja mam 10 yeomanów ale wystawiam ich tylko od swięta jak gram bitwy na luzie z przyjaciółmi. Byliby świetną jednostką gdyby byli troszkę tańsi. Jeśli dodając 25 punktów mogę mieć 5 errantów, którzy mają o 4 lepszy save , ward save i lance, to yeomani wypadają słabo. I nieważne że erranci to nie fast cavalry, bo yeomanów używam itak do ściągania maszyn a nie do objeżdżania kołami jednostek przeciwnika. I jeszcze jedno: yeomani schodzą od jednej salwy z łuków czy skinkowych dmuchawek - erranci nie.
Mimo wszystko i tak yeomanów lubię za to że są bardzo klimatyczną jednostką.

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Macie rację, nie chciało mi się czytać :wink:

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

Ponury troche zagmatwałes moją wypowiedz a więc:
1. Pistolersi i ouridersi to 2 rożne jednostki jedni maja move and fire 2 nie ale 5 strzałów więcej
2. Pistoleris mają pistolety co strzelaja na 8"
3. Mają one 4 S i do tego AP.

Awatar użytkownika
IceRiver

a ile kosztują? Jeszcze trzeba podkreślić zasięg Yeomenów XD

Awatar użytkownika
PoNuRy
Mudżahedin

dobra tylko outraidersi potrafia sciagnac całą kawaleria jak chca: i wg mnie to najlepszy fat w grze, pamietam czasy jak grałęm nowymi empire to zawsze miaęłm dwa oddziały tych panów i potrafili zdzialąc cuda:P

Awatar użytkownika
szkodnik

Post autor: szkodnik »

No akurat outraidersi to żaden fast, bo albo jadą, albo strzelają. Za 21 punktów darmowy regroup to chyba za mało, żeby nazwać ich pełnoprawnym fastem, co? ;) Ale nie ważne. I tak bardzo ich lubię. A najlepszy fast to pająki, bo jadą przez las i mają poisony. IMO :)

Awatar użytkownika
PoNuRy
Mudżahedin

outraidrsami mozesz sie zabawicnp bawiszsie w kotka imyszke przeciwnikiemustawiaszsie cąły czas z flanki albo jak chcesz tak aby wroga jednostka cie nie widziaął a wtedy 16 strzałów im wypakujesz :P a tak mozesz rozniescwroga ja zawsze grywałem na 6-7 chłopach w dwóch oddziałach i wróg miał kiepsko jak nie outraidersi którzy kruszyli, to armaty albo handgunerzy az tu nagle ciach rycerstwo przejeżdżało po nich jak po maślaczkach po porannym jesiennym deszczyku.

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

jak gram z empire to mi jełopmeni nie sa potrzebni..mam zasiegi szarz wieksze ;D wiec sie nie boje.. do tego pare amgic itemow..jak jezusek (cos tam of bordelux) ogolnie ja sie empire nie boje.. ;D kraskow to samo..

a OR sa dosc wpytke.. jada na flanke a potem strzelaja w co sie da.. tak anprawde traca tlyko 1 ture strzalu..chyba ze przeciwnik zaczyna. .;D

Awatar użytkownika
IceRiver

Ale takimi Yeomenami ich przytrzymasz i się wpakujesz lancą XD

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

co prawda to prawda... 6 yeomenów ma spora szanse od boku łamać corowe klocki imperium ;) na dziendobry przegrywaja o 1... a sami zawsze nabija jakies kile z 12 ataków... przy czym to jest bok wiec nie ma bonusu za hw+shield ;)

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

hmm nie wiem jak to obliczyłes ze imperium przegrywa na dzien dobry Sztandar + przwaga) ty masz tylko bok wiec mozesz zadac min 2 rany aby wygrac, a pamietaj ze to moga byc Swordmeni wiec trafiaja cie na 3+ :P

Awatar użytkownika
szkodnik

Post autor: szkodnik »

tedzio pisze:hmm nie wiem jak to obliczyłes ze imperium przegrywa na dzien dobry Sztandar + przwaga) ty masz tylko bok wiec mozesz zadac min 2 rany aby wygrac, a pamietaj ze to moga byc Swordmeni wiec trafiaja cie na 3+ :P
tedzio, jemu chodziło raczej o to, że jołmeni przegrywają na dzień dobry o jeden.

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

ale wiesz mogli to byc yeomeni ze sztandarem vs imerpium bez wiec to imrtpium wtedy przegrywa ;)

Awatar użytkownika
IceRiver

Tak jeszcze wsadźcie Battle Standar do MY XD

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

z reguly empire wystawia sztandar, a MY nie.. wiec nie licze sytuacji papierowych tlyko realne... a BSB w MY..nie glupi pomysl ;D jeszcze z war bannerem ;d

ODPOWIEDZ