Bibliothecarius. Pars quarta., Gliwice 23 II 08, 2 x 1208

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

tu sie zgodze w 100% ;)

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

Gobo pisze:tu sie zgodze w 100% ;)
To nie czekaj bierz kumpla i wbijaj do Gliwic :lol2:
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

tylko ze tego samego dnia organizuje turniej u siebie ;D

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Gobo pisze:tylko ze tego samego dnia organizuje turniej u siebie ;D
No tak, zabieracie nam ludzi :wink: ,ale Ślązacy i tak przyjadą do Gliwic w brew pozorą jest nas z 50 :lol2:
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

kto tu komu co zabiera...my sie wywiesilismy 3 stycznia bodajrze ;) i mamy ok 60 zgloszen ;) ale w miedzy czasie wy sie oglosiliscie i gdansk, wiec tego dnia sa turnieje na polnocy, poludniu i w centrum ;)

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Pax, pax, pax między chrześcijany! :)

Gobo dobrze pisze, dali oficjalne ogłoszenie wcześniej (nieoficjalnie to my już gdzies od grudnia wiemy, a to z racji harmonogramu w bibliotece).
No i w zgłoszeniach tez nas Tumskie Wzgórze bije, więc trza uznać wynik. :)
Ale rzeczywiście, turnieje fajnie się rozłozyły. Ja tylko pisałem do graczy z Krakowa, zeby mi nie dali Jędrusia na 23, ale mieli już ustalone na tydzień wczesniej, więc luz. Tam co prawda Wiewiór zapowiedział coś w Krakowie na 23, ale to trudno. Nasze chłopaki, Bielsko i inni wbijają na tosty do nas. :)
JaSk pisze: Kurcze, przyjechałbym, ale pary nie mam, a sam nie zagram:/ Mam nadzieję, że jeszcze kogoś znajdę,
Zajrzyj na forum HLoS, tam jest temat poświęcony szukaniu graczy do pary. Daj mi na PM jakieś namiary na siebie (armia którą grasz - ostatnio chyba była mowa o krasnoludach, ew. mail) i wpiszę tam Ciebie. Zobacz, ilu ludzi jest bez pary. :) Coś powinno się znaleźć.
JaSk pisze:(...) i tak wpadnę, ot tak, żeby zobaczyć turniej, który powinien mieć atest: PRZYJAZNY GRACZOM.
Ogromnie dziękuję za taką opinię. :) MIło widzieć, że ktoś docenia moją robotę. Aha, dziś o 17:00 otwieramy w tej bibliotece na Sikorniku wystawę o WFB! Wpadnij koniecznie i zabierz kumpli, zwłaszcza tych co dopiero zaczynają się WFB interesować!
Pozdrawiam,
Krzysiek

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Krzysiek, nikt tu sie nie bije ;) a turnieje sa na tyle daleko od siebie, ze raczej graczy sobie nie pozabieramy ;D

ps. a tak poza tym to date juz w listopadzie na tajnym zebraniu klubowym ustalilismy ;):)

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Krzysiu :wink: skoro Bibliothecarius jest turniejem dla przyjemności (przyjechać, zjeść, pograć, wygrać majtki, wylosować bon an 100) to wychodzi od graczy (felek, ja, roman, magik, mithril, ale pewnie jak dowie się reszta to będą za) propozycja dodania 1-2 punkcików za historie armii, ale nie tak jak na masterach gdzie pada pytanie "-masz historie- mam - po jeden punkcik", ale żeby to czytać może teraz to być porostu 0-1 za hobbistykę ale kiedyś przywiązać wagę do fluffu :lol2: takie przemyślenie

Awatar użytkownika
Mithril
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Mithril »

karl1299 pisze:Ja mam łacinę i quarta to cztery. Krzysiu masz błąd Roman gra albo sam, albo z Magikiem a nie z Bąkiem popraw :wink:. O Mitrila zobacze :lol2: na turnieju kurde a pamiętam jak kila lat temu graliśmy na proxach :cry: gdzie te czasy
Fakt to były czasy:) kilka bitew na dzień i tak codziennie - szkoda ich:/

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

nom trochę szkoda GS, ale może zagramy na turnieju :wink:

Awatar użytkownika
Mithril
Wałkarz
Kontakt:

To nie była kwestia GS'u tylko kwestia nas. Mieliśmy czas było miejsce i chęci i graliśmy. Potem było miejsce ale nie było chęci lub może czasu i coraz mniej ludzi grało częściej. A teraz to tylko zostaje nam walka turniejowa bo np. ja maturę mam w tym roku i niezbyt mogę sobie pozwolić na takie granie jak kiedyś:/

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

po części to racja, ja mam maturę za rok wiec kilka masterów muszę w tym roku zaliczyć. 8)

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

karl1299 pisze: (...) propozycja dodania 1-2 punkcików za historie armii,
Propozycja jest ciekawa i ją przemyslę, ale dopiero przy następnym turnieju (w maju, w czasie Tygodnia Bibliotek w Gliwicach). Teraz troche mało czasu zostało, żeby jeszcze to dodawać. Poza tym z takim zapisem jest kilka problemów, które słuznie zauważasz:
karl1299 pisze:ale nie tak jak na masterach gdzie pada pytanie "-masz historie- mam - po jeden punkcik", ale żeby to czytać
Jak to oceniać? Ktoś napisze 6 zdań, ale takich, że czytając to zobaczysz tę armię w całej chwale, ktoś inny trzaśnie elaborat na 2 strony, z którego po trzecim zdaniu zacznie wiać nudą. I ten drugi potem się obrazi, bo pierwszy dostał punkty, a on nie. "A przecież tyle napisał i koledzy powiedzieli, ze fajnie." Każde nieostre kryterium budzi kontrowersje. Ocenę malowania mamy jasno określoną, a po Bibliothecariusie ostatnim ile było dyskusji na ten temat. :) Nie jest to więc łatwa materia.
Mithril pisze:To nie była kwestia GS'u tylko kwestia nas. Mieliśmy czas było miejsce i chęci i graliśmy. Potem było miejsce ale nie było chęci lub może czasu i coraz mniej ludzi grało częściej. A teraz to tylko zostaje nam walka turniejowa bo np. ja maturę mam w tym roku i niezbyt mogę sobie pozwolić na takie granie jak kiedyś:/
Tu MIthril ma rację. Ja miałem 2 - 3 lata przerwy od battla jak studiowałem (nota bene pierwszy mój turniej po tej przerwie to był włąsnie ten w GS gdzie się poznaliśmy, co zresztą było widać ;) ). Grajcie póki jest czas, tyle powiem. :) Choć może tak źle nie będzie (ja mam bardzo fajnie :) ).

Lista zgłoszonych za jakiś czas zostanie zaktualizowana (przybyły 2 dziewczyny! :) ).
Pozdrawiam,
Krzysiek

Awatar użytkownika
Mithril
Wałkarz
Kontakt:

OOO :):) Kobiety.. Trzeba będzie się odpowiednio zaopiekować tymi rodzynkami w naszej głównie męskiej społeczności
Obrazek
Dworzec, Gliwice. Mithril: Hej, Młody czy tutaj gwałcą?? Młody: Nie! Dzisiaj jest wtorek:)

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

KrzysiekW pisze:
UWAGA: na terenie biblioteki obowiązuje całkowity zakaz spożywania alkoholu.
KrzysiekW pisze:
O ew. zmianach będzie się donosić na bieżąco.
no mnie najbardziej interesuje kiedy sie ten punkt zmieni ;p

a tak a powaznie, to zamierzam wpasc do was z kobieta (nie na 100%) i mam pytanie czy macie tam jakias ubikacje do uzytku publicznego (sklepowego)??

a po za tym, czy mozna dyblowac przedmioty magiczne w sojuszniczych armiach (np War Banner)??

pzdr.

Awatar użytkownika
Mithril
Wałkarz
Kontakt:

Jeśli dobrze sobie przypominam to jest tam toaleta - w bardzo dobrym stanie:D co do drugiego pytania nie mam pojęcia mi się wydaje że tak (bo np. warbanner to taki common ) ale z innymi jakimiś rzadszymi chyba nie -.-

czekamy na odpowiedź Krzyśka
Obrazek
Dworzec, Gliwice. Mithril: Hej, Młody czy tutaj gwałcą?? Młody: Nie! Dzisiaj jest wtorek:)

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Nie mozna dublowac.

Alkohol regularnie spozywa sie przed biblioteka (kolo budynku z napisem informujacym o mieszczacej sie wen filii policji - nikt nam jednak nigdy uwagi nie zwrocil nawet), takze jakos specjalnie zle nie jest ;)

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Jest WC w dobrym stanie,a co do dublowania przedmiotów to można, tak jest w Limited a według niego gramy :wink:

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

to ja poczekam az sie wypowie org (KRZYYYYSIEEEEK!!!!)

rozumiem jedna wielka armia na 2416pkt mozna grac we 2 osoby??

Awatar użytkownika
Pajo
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Pajo »

na poprzednim biblio mozna bylo wiec teraz pewnie tez:)

ODPOWIEDZ