Premie sedziowskie cd.

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Ja tez popieram zniesienie premii za lokale od nastepnego sezonu - argumenty juz zostaly podane.

Tylko teraz pytanie, czy za ten sezon tez znosimy premie za lokale, wyglada na to, ze one byly, ale malo kto o nich wiedzial i nikt ich nie zglosil (ja bylem pewien, ze juz zostaly zniesione :P). Wiec moze warto uznac, ze w tym sezonie rowniez nie ma premii za lokale? (kwestia pod glosowanie imo). Byloby nie uczciwie, zeby ci co zrobili wczesniej lokale 60+ osob nie dostali premii, a ci co teraz robia takie lokale je dostali :).

Kolejna sprawa - nie wiem czy jest sens ograniczac z gory ilosc premii za master. Nic to tak naprawde w kwestii weryfikacji tego, czy premia jest przyznana slusznie, nie daje, a ja np. nie obrazilbym sie jakby na ktoryms dmp bylo 8 sedziow i kazdy dostal premie :). Nie wiem za bardzo czemu ma sluzyc takie ograniczenie.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Marek Golan pisze: Byloby nie uczciwie, zeby ci co zrobili wczesniej lokale 60+ osob nie dostali premii, a ci co teraz robia takie lokale je dostali :).
Niech się zgłoszą i zostaną im dopisane, ja tak zrobiłem, jak się okazało, ze taki punkt regulaminu był, tylko nie został przepisany (nikt nie przegłosował jego wykreślenia).
Trochę słaby pomysł, żeby pod koniec sezonu przegłosować zmianę w przepisach. Jak ktoś przespał i nie zgłosił się z premią, to nie wypada za to karać tych co uważali. :P

Awatar użytkownika
Oskar
Wodzirej

Post autor: Oskar »

Popieram Marka Golana , w tej lidze ta konkretna premia powinna zostać jednak uznana .
Beka na maxa

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

odkąd pamiętam to za mastery zwykle było max 5 premii - tak od 3ech sezonów przynajmniej i jakoś nie było dotąd żadnego gadania, że to za mało

premie moim zdaniem jakieś powinny być, ale z lokalami tak to zwykle bywa, że są pod mniejszą kontrolą jak mastery - życie
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

KrzysiekW pisze:...
Myslalem, ze jeszcze nikt nie zglosil premii za lokala. Jesli sa juz takie premie przyznane to faktycznie trzeba zrobic tak, jak mowisz.

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Szmajson »

Oka zakładam głosowanie w sprawie premii sediowskich za lokale na nastepny sezon.
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Smieszne.
Narzekacie ze to 1 miejsce premii za lokala moze byc dane komus za nic.
A przy 5 miejscach za mastera wcale takich sytuacji nie moze byc? za flaszke wodki 100pkt do ligi?

oczekuje jakiegos sensownego projektu jak sprawdzac czy premie dostaja osoby ktore realnie na nie zasluzyly.

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

TP - nie oczekuj tylko przedstaw projekt, nie jestes swieta krowa, jesli nam sie apodoba i przeglosujemy go to bedziemy mieli nowy system premii.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

TruePunk pisze:Smieszne.
A przy 5 miejscach za mastera wcale takich sytuacji nie moze byc? za flaszke wodki 100pkt do ligi?
ja ci powtorze, łopatologicznie.. na mastera TRZEBA pojechac (master u siebie to w zasadzie 1 impreza w roku, na ktorej wiekszosc ludzi woli i tak zagrac bo jest to turniej pod nosem), a wiec to 2 dni z zyciorysu... trzeba sedziowac (jesli sie nie bedzie tego robilo z pewnosci ktos na forum to wytknie), trzeba NIE GRAĆ i uzerac sie o pierdoly... z mojego osobistego punktu widzenia jechanie na jakiegos mastera na 2 dni i marnowanie calego weekendu nie jest niczym, jest aktem poswiecenia, tak daleko idacym ze mi sie jeszcze takowy nie zdarzyl i watpie zeby mi sie kiedykolwiek zdarzyl... dlatego moim zdaniem osoby sedziujace, nawet za flaszke, na masterach to cos zupelnie innego od premii za lokale
TruePunk pisze: oczekuje jakiegos sensownego projektu jak sprawdzac czy premie dostaja osoby ktore realnie na nie zasluzyly.
nie oczekuj tylko sam przygotuj...

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Co wy na to, żeby ewentualnie premie były za dwudniowy lokal, który zebrał conajmniej 40 osób?
Nad jego organizacją, też trzeba się nieźle namęczyć i również jak w przypadku mastera poświęcić 2 dni z życia.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Kielon ty czasami nawet cos madrego napiszesz ;p

popieram projekt kielona, co prawda nie wiem czy takich lokali uda sie zorganizowac duzo ale sam mam nadzieje na takowy w przyszlym sezonie.

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Kielon pisze:Co wy na to, żeby ewentualnie premie były za dwudniowy lokal, który zebrał conajmniej 40 osób?
Nad jego organizacją, też trzeba się nieźle namęczyć i również jak w przypadku mastera poświęcić 2 dni z życia.
Ja popieram.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

ja tez, z tym ze z podkresleniem ze za lokala premie dostaje max JEDNA osoba (glowny organizator koordynator, sedzia, wklepywacz)

ale to mozna glosowac po koncu tego glosowania w przypadku finalnego wyniku na NIE

pzdr

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Panowie i Panie (jeśli mamy Agę wśród Nas)

Premia za Mastera jest dla 5 osób w wysokości takiej jak nr 1 na lokalu. Można mieć max. 2 i myśle że przy 10 Masterach i tak może być problem żeby znaleźć kompetętnych sędziów, bo każdy chce grać. Dlatego nie roztrząsał bym tego 100 razy - już mamy to ustalone . Jeśli komuś to się nie podoba bo zawsze tacy będę to polecam temu pomuś "zapieprzeanie" za takiej imprezie (swojej lub wyjezdnej) z noszeniem blatów, użeraniem sie z ludzmi na imprezie jak i na forum po. Jeśli ktoś tak posędziuje kilka imprez to można zacząć konstruktywną dyskuje temat premii na Masterach.
Ostatnio zmieniony 13 lut 2008, o 20:34 przez Dalmar, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

thurion pisze:ja tez, z tym ze z podkresleniem ze za lokala premie dostaje max JEDNA osoba (glowny organizator koordynator, sedzia, wklepywacz)

ale to mozna glosowac po koncu tego glosowania w przypadku finalnego wyniku na NIE

pzdr
To można przegadać ale raczej jedna tylko powinna dostawać.

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Moim zdaniem nie powinno byc premii za lokale w ogole.

Juz to bylo podnoszone, ze ranking ligi ma byc rankingiem graczy a nie sedziow czy organizatorow. Wiadomo, ze o kolejnosci w rakingu decyduja w glownej mierze mastery. Jak gracz nie gra na masterze - zmniejszaja sie jego szanse na dobre miejsce w rankingu. W tym sensie racjonalne sa premie sedziowskie. Gracze dostaja pewna rekompensate a przy tym ci najlepsi chca sedziowac. (Zwykle najlepsi sedziowie to najlepsi gracze).

W przypadku turnieju lokalnego, jesli mowimy tylko o punktacji do ligi, bardziej oplaca sie sedziowac niz grac, bo ma sie pewnego maxa.

Oczywiscie wysilek organizatora 2-dniowego lokala jest czesto porownywalny z wysilkiem organizatora i zwykle duzo wiekszy niz sedziego liniowego mastera, ale imho nie powinno byc za to premii. W zasadzie jakby sie zastanowic to zwykle zorganizowanie zwyklego lokala to wieksza odpowiedzialnosc i wiekszy wysilek od bycia sedzia linowym na masterze. Jesli premie sedziowskie mialyby byc przyznawane za wysilek w organizacji to duzo bardziej nalezy sie taka premia organizatorowi lokala niz sedziemu liniowemu mastera. IMO premie nie powinny byc za organizowanie turniejow, ale powinny byc pewna rekompensata za nie-granie na masterach.

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Podpisuję się oboma przeszczepami pod tym co napisał Marek.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Marek Golan pisze: (Zwykle najlepsi sedziowie to najlepsi gracze).
pozwole sie nie zgodzic, wiekszosc najlepszych graczy to sredni sedziowie, nie mowie tu o wszystkich z czolowki ale jesli gram (bez nazwisk na razie) z graczem z czolowki ligi i tlumacze mu jak dziala zasada Enemy in The Way albo ze mozna szarzowac rydwanem to trudnym terennie albo lesie.......

wiekszosc najlepszych sedziow nie ma za duzo pkt w lidze bo ciagle cos organizuje (patrz Szafa poznanski) i nie mowie tu o wyjatkach jak shino (sa tez inne).

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

Osoby które popierają premie za lokalne turnieje - nie należą raczej - oględnie mówiąc - do często jeżdżących na mastery
zatem widać element chciejstwa
po co mam jechać - jak i tak pts jakieś dodatkowo dostanę u siebie
ZDECYDOWANIE premie za lokale TRZEBA ZLIKWIDOWAĆ
zniechęcają do jeżdżenia część osób i przez to godzą w samą ligę

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Obniżmy premie za lokal do 75pt i będzie po problemie, nikt nie będzie sobie przecież takimi punktami wymaksowywał wyniku a a nóż komuś wynagrodzimy wysiłek przesuwając go z 300 miejsca do pierwszej 200 rankingu. Premia 100 to zjawisko patologiczne po prostu bo sędziowanie bardziej się opłaca od grania.

ODPOWIEDZ