Co na nowe VC?!
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
- dark kaczuszka
- "Nie jestem powergamerem"
Z całym szacunkiem... zmasakrowałem cię tymi vampami bo robiłeś całe mnóstwa błędów... 2 pojedynek też widziałem... błędów było jeszcze więcej.
- dark kaczuszka
O tak, szczęście do poisonów miałem jak nigdy, skłamałbym gdybym zaprzeczył (raz na 14 ataków wypadło z 5) I może przesadziłem z ilościa błędów, ale było ich trochę (zasłanianie widoku armacie, pozwolenie by hammerersi dostali szarże od boku... itp itd) Fakt slayersi miękną przy ghulach które można dowskrzeszać
Ja chętny na meczyk jestem zawsze:) tylko nie w tym tyg bo dopadła mnie grypa.
"bez lekkiej eksperymentalnej??" czyli, że już nie będziesz miał 7dp i kości mi nie będziesz kradł?? jak chcesz mogę zagrać dokładnie taką sama rozpiską (dzięki temu będziesz miał jakiś lepszy pogląd która jest lepsza) Może być??
Ja chętny na meczyk jestem zawsze:) tylko nie w tym tyg bo dopadła mnie grypa.
"bez lekkiej eksperymentalnej??" czyli, że już nie będziesz miał 7dp i kości mi nie będziesz kradł?? jak chcesz mogę zagrać dokładnie taką sama rozpiską (dzięki temu będziesz miał jakiś lepszy pogląd która jest lepsza) Może być??
Znowu przesadzasz. Armata miała cały czas pole do ostrzału, ale z hamkami racja, łudziłem się, że bądź, co bądź yelitarny klocek z bohaterem przepchnie twoje ghoule.
A przeszkodziło Ci to w czymś? Przepchnąłeś się magią w miarę gładko. W okolicach 4-5 tury miałeś więcej modeli, niż przed rozpoczęciem bitwy. Do końca stan osobowy twojej armii, dzięki wskrzeszaczkom powiększał się zamiast spadać. A grać możesz czym chcesz, możesz nawet na kartonowych-papierzakowych zombiakach."bez lekkiej eksperymentalnej??" czyli, że już nie będziesz miał 7dp i kości mi nie będziesz kradł??
- dark kaczuszka
Miałeś tyle samo DP co ja CP, z tym ze ja miałem jeszcze 2 power stone. Nawet bez nich parę tur powinienem sie przebić. Kwestia szczęścia. niekture tury ty mnie zablokowałeś zupełnie, a czasem sie przebijałem z wskrzeszaniem. (popychaczki szły z power stone'ów, więc to inna bajka nie mogłem sobie pozwolić byś mi je zdispelował:P)
Oczywiście nie mówię że Vampy są teraz łatwe do ogrania... są piekielnie trudne. Dowodem jest to że mimo małego doświadczenia (całe życie grałem krasiami) łoje wszystkich równo, ta armia jest naprawdę przepotężna teraz.
Oczywiście nie mówię że Vampy są teraz łatwe do ogrania... są piekielnie trudne. Dowodem jest to że mimo małego doświadczenia (całe życie grałem krasiami) łoje wszystkich równo, ta armia jest naprawdę przepotężna teraz.
"Nie wnikam, ale mam nauczkę, żeby się wypisywanymi tutaj głupotami nie sugerować i doświadczenie zbierać we własnym zakresie, bo pomoc tutaj żadna, no cóż mój błąd"
chłopie, przestań wylewać swoje frustracje z powodu przegranych bitew na współforumowiczów...
przegrałeś, trudno. podziel się spostrzeżeniami, zapodaj rozpę swoją i przeciwnika, powiedz jak wyglądała bitwa.
zamiast tego obrzucasz wszystkich błotem i kwękasz jak stara baba...
"Oczywiście nie mówię że Vampy są teraz łatwe do ogrania... są piekielnie trudne. Dowodem jest to że mimo małego doświadczenia (całe życie grałem krasiami) łoje wszystkich równo, ta armia jest naprawdę przepotężna teraz. "
już widzę te turnieje na których będą same VC, bo "nowe i potężne"
chłopie, przestań wylewać swoje frustracje z powodu przegranych bitew na współforumowiczów...
przegrałeś, trudno. podziel się spostrzeżeniami, zapodaj rozpę swoją i przeciwnika, powiedz jak wyglądała bitwa.
"Oczywiście nie mówię że Vampy są teraz łatwe do ogrania... są piekielnie trudne. Dowodem jest to że mimo małego doświadczenia (całe życie grałem krasiami) łoje wszystkich równo, ta armia jest naprawdę przepotężna teraz. "
już widzę te turnieje na których będą same VC, bo "nowe i potężne"
- dark kaczuszka
Może nie same, ale ich liczba wzrośnie. Graczy WE w pewnym czasie też przybyło gdy stały sie one "nowe i potężne".
jesli chodzi o WE to pamiętam...
rozbawia mnie takie podejście...o wyszła nowa armia, jest super-duper-ekstra-zajebista to zaraz ją kupię...i nią będę grał. jest moja ulubiona bo jest najnowsza i przepakowana. i dlatego ją lubię...
za jakiś czas wyjdą demony, i powtórka z rozrywki...
ale cóż, ja jestem starym zrzędą
rozbawia mnie takie podejście...o wyszła nowa armia, jest super-duper-ekstra-zajebista to zaraz ją kupię...i nią będę grał. jest moja ulubiona bo jest najnowsza i przepakowana. i dlatego ją lubię...
za jakiś czas wyjdą demony, i powtórka z rozrywki...
ale cóż, ja jestem starym zrzędą
- dark kaczuszka
Mi sie wydaje (choć mogę sie mylić), że jest to kwestia ogrania. Posiadacze VC wiedzą jak nimi sterować, a ich przeciwnicy tylko się domyślają jak je w najlepszy sposób ograć. Trochę się pogra, minie "pierwszy szok" i będzie jasne jakie te nowe Vampirki są.
(Pamiętam jak o dwarfach mówili... "łojezu i ci Lonbeardzi tacy przepakowani, a kowadło niedopokonania, a temu Thanowi dali 5T, przesadzili")
(Pamiętam jak o dwarfach mówili... "łojezu i ci Lonbeardzi tacy przepakowani, a kowadło niedopokonania, a temu Thanowi dali 5T, przesadzili")
Grazbird, nie chodzi o frustracje, ale o to, że może wypadałoby nic nie pisać jak się nie grało, albo pisać konkrety jeśli się grało, a nie ogólniki.Grazbird pisze:chłopie, przestań wylewać swoje frustracje z powodu przegranych bitew na współforumowiczów...
Może byś przeczytał całego posta, bo widać że Ci się nie chciało. Masz tam wszystko, na ciepło, wypunktowane.podziel się spostrzeżeniami, zapodaj rozpę swoją i przeciwnika, powiedz jak wyglądała bitwa.
Pozdro.
P.S.
Mam wrażenie, że VC będą miały ciężko z ogrami. Ogryzki się ich nie boją, są mobilne i powinno im się udać wyjąć wampiry/generała z klocków/klocka.
P.S. 2
Obecnie chyba najwięcej jest WE.
Kurde co ja nie czytam o wampirkach, co nie przeglądam rozpisek to natykam się tylko na:
-mam 10,12 PD, ożywiam tryliony batów, które z Va..gównem rozwalają maszynki
-GG na koniec bitwy - straty 0
-bloodknighci przegięci
-generalnie duuużo ożywiania..
-dużo czarów, których nie da się wszystkich dispelować..
Co proponujecie bracia długobrodzi, by zapobiedz tej zrazie napływającej z Sylwanii?
-mam 10,12 PD, ożywiam tryliony batów, które z Va..gównem rozwalają maszynki
-GG na koniec bitwy - straty 0
-bloodknighci przegięci
-generalnie duuużo ożywiania..
-dużo czarów, których nie da się wszystkich dispelować..
Co proponujecie bracia długobrodzi, by zapobiedz tej zrazie napływającej z Sylwanii?
ward 4+Grazbird pisze:garść pytań:
- na ile ten ward od strzelania ?
- jaką miałes armię ?
Rozpa kompletnie nietypowa, jak się wymieni slayerów na kloc warriorsów i szmitów na thane i inżynierka, jest imo. lepsza, pod warunkiem że nie trafi się na armię z zylionem wskrzeszaczek i mocną magią.
2xszmit, hamki, slayerzy, organki, armata(nieśmiertelnik), 2x10 kuszoli, 10 rangersów z siekierkami. Pierwsza bitwa wtopa 20-0, druga wtopa 12-8. Obie bitwy na 1350pts.
Pozdro.
Bardzo dobry i w miarę tani oddział. Wsadza się go tam gdzie najbardziej przekichane lub blokuje teren scoutolubny. W swojej karierze mają na koncie trochę WE, S&Shoot+GW. Już się trochę obleśników o nich rozbiło, ale testuję ich ostro dalej by znaleźć swoją"ultimate-PG-wyczeso-rozpę". Na Vc, raczej nieprzydatni, chociaż to wymaga dalszych testów.
- dark kaczuszka
Vampy które wygrały 20-0 były dość prymitywne.
3xvampir z full magią
2x20 GG
2x15 Ghuli
Myśle że najważniejsza była szarża 2 regimentów ghuli z Vampem na slayersów... podaj w 2-3 tury ich wysiekli i wpadli na niczego nie spodziewający sie oddział hammerersów od boku. Jedne GG przebiegły sie i zniszczyły reszte (oprócz armaty która była na drugim rogu) Z tego co pamietam drugi oddział GG został znihilowany.
3xvampir z full magią
2x20 GG
2x15 Ghuli
Myśle że najważniejsza była szarża 2 regimentów ghuli z Vampem na slayersów... podaj w 2-3 tury ich wysiekli i wpadli na niczego nie spodziewający sie oddział hammerersów od boku. Jedne GG przebiegły sie i zniszczyły reszte (oprócz armaty która była na drugim rogu) Z tego co pamietam drugi oddział GG został znihilowany.